Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Bozyazı halkı mermer ocağına direniyor!

26 Mayıs 2023

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Bozyazı’nın Karaisalı mahallesinde kurulmak istenen mermer ocağına karşı etki sahasında kalan mahalle sakinleri direniyor.

Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Karaisalı Mahallesi sınırları içerisinde kurulmak istenen ancak Çubukkoyağı, Kaledibi, Derebaşı, Sıcakyurt ve Tekedüzü mahallelerini de olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen mermer ocağına, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri “hayır” dediler.

Çubukkoyağı, Kaledibi, Derebaşı, Sıcakyurt ve Tekedüzü mahallesi sakinleri ile Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası ve (MERÇED) Mersin Çevre ve Doğa Derneği tarafından Mersin Valiliğince verilen ÇED gerekli değildir kararına karşı açılan davada mahkeme keşif kararı aldı. Mermer ocağı açılmak istenen alanda toplanan vatandaşlar keşif heyetine söz konusu yerde mermer ocağı açılmasını istemediklerini dövizlerle ve sözlü olarak ifade ettiler. Keşif anında vatandaşların yanında bulunan Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Biz burada mermer ocağı açılmasına karşıyız. Mermer ocağı açılmak istenen yer üretim alanlarının hemen yanında. Ayrıca bu bölge tropik meyvelerin yetiştirildiği yerdir. Tarım biterse ülke biter. Tarımı olmayan bir ülkeyi özgür ve bağımsız sayamayız” diye konuştu.

Davanı avukatı ve MERÇED Anamur temsilcisi Av. Seyda Afyoncu “ Burası için 2018 yılında Çed Gerekli Değildir kararı alınmış ama şirket uzun süre uykuya yatmış. Kararın verildiği tarihte yapılması gerektiği şekilde ve yasalara uygun olarak duyurular yapılmamış. Yaklaşık 4 yıl sonra sahayı teslim almaya gelmişler. Teslim hazırlığı kapsamında sahada işaretlemeler yapılmaya ve ormanda ağaçların kesilme hazırlıkları başlayınca vatandaşların haberi olmuş. Öğrendikten hemen sonra kalabalık bir vatandaş sayısı, Ziraata odası ve MERÇED olarak davamızı açtık. Ayrıca ruhsat sahası içinde arkeolojik kalıntıların olduğunu tespit ettik. Arkeolojik kalıntıların tescilini talep ettik. Tescil için incelemeler yapıldı ve tescilinin yapılması için görüş bildirilmiş. Şimdide keşif yapılacak. Bilirkişilerimizin halktan, doğadan, tarımdan, ormandan ve kültürel mirasımızdan yana bir karar verecektir diye düşünüyoruz” dedi

Keşfe, Anamur ve Bozyazı ziraat odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve oda yönetim kurulu üyesi Adem Çevik, Mersin Çevre ve Doğa Derneğinin (MERÇED) başkanı ve üyeleri, Mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

haberanamur0037haberanamur00115haberanamur00211haberanamur0046haberanamur0055haberanamur0056haberanamur0063haberanamur0083haberanamur0093haberanamur0112haberanamur0113haberanamur0122haberanamur0073

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.