GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Yazlıkçılar geldi plajlar doldu

20 Haziran 2009

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

sahilOkulların tatile girmesiyle yazlıkçılar Anamur?a akın etmeye başladı. Özellikle İç Anadolu?dan ilçeye gelen çok sayıda tatilci Anamur plajında denize girerek yorgunluk atıyor. Son günlerde 35 dereceye ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle bunalan vatandaşlar denizde serinliyor. Anamur?da yaşayan vatandaşlar da özellikle hafta sonları denize girip sahildeki çay bahçelerinde zamanlarını geçiriyor.sahil-2
sahil-3

Yapılan Yorumlar:18 Adet

  1. Burcu Madenlioğlu Yorumu:

    Biraz da farklı resimler çekseniz!Mesela 3 haberdir aynı kızların resimlerini yayınlıyorsunuz.Anamur’da güzel manzara yok mu???

  2. yıldıray Yorumu:

    bencede

  3. Merve Yorumu:

    Burcu ve Yildirayy benn babamin meslegi geregi anamurda oturuyorumm .. merak etmeyinn anamurunn dogall guzelliklerii varr .. ama nedennse internete koymuyorlar .. internetten anamur resimlerine bakiyorumm bii yeni resimm yokk ya hepp 2004-2005 resimlerii .. nedenn koymuyorlar bilmiyorumm ama anamur kucuk ve guzell bir yer .. ulasim falann kolayy ..ama benn kendii dogumm yerimi tercihh ederimm ( istanbul )

  4. PINAR Yorumu:

    BEN VE AİLEM BU YAZ ANAMUR A GELMEYİ DÜŞÜNDÜK AMA HİÇ GELMEDİĞİMİZ İÇİN DENİZİNİ FİLAN BİLMİYORUM DENİZLERİ TEMİZMİ KALABALIKMI ÇOK DERİN Mİ KUM ÇEKMESİ FALAN VARMI KISACA GÜZELMİ

  5. Burcu Madenlioğlu Yorumu:

    Anamur’un denizi çok güzeldir. Mersin tarafından gidecekseniz manzaraya hayran kalacağınızdan eminim. Denizi tertemizdir. Normalde çok derin değil ama bu sene biraz derinleşmiş ve kıyılar biraz çakıl dolmuş ama yine de memnun kalacağınızı düşünüyorum. Kum çekmesi filan da olmuyor Anamur’da. Böyle bir şeyi şimdiye kadar duymadım. Kalabalık bir yer değil Anamur. Sakin yerleri de var, kalabalık yerleri de ama genelde haftasonları kalabalık oluyor. Gerçi diğer tatil yörelerine göre çok skain bir yer ilçemiz. Sakin bir tatil beldesi arıyorsanız Anamur’u tercih etmelisiniz.

  6. Burcu Madenlioğlu Yorumu:

    Merve, İstanbullu olup da İstanbul’u tercih etmeyen yoktur herhalde! Ben yaklaşık 2 sene yaşadım ama bu bile yetti de arttı bana. İstanbul çok güzel bir yer, özledim orayı ama yaşamak çok zor. Orada yaşamayı diç düşünmedim, düşüneceğimi de sanmıyorum. Çok pahalı ve zor bir şehir. Mersin’e dönene kadar ne çektim ben. Alışan bir daha bırakamıyor aslında İstanbul’u. İstanbul çok farklı bir şehir. İnsanları çok farklı, kültür kokuyor her yer. Anamur’a gelince… Güzel olduğu kadar çirkin yönleri de var ama ben yine de Anamur’u çok seviyorum. Anamur fotoğrafları bizim sitemizde var. Anamur Tanıtım bölümüzde Anamur ile ilgili eski, yeni fotoğrafları ve videoları bulabilirsin.

  7. ARMAĞAN Yorumu:

    Ya arkadaşlar,dostlar ANAMUR hakkında (şehir merkezi ve yazlık bölgeler hakkında) tatmin edici resimler göremedim.Ben ANAMAUR a yerleşmek istiyorum;hem yaz hem kış yaşam nasıl,naapılır,nereleri gezilir,nasıl eğlenilir,yaşam pahalımı ucuzmu?? mersine oranlarsak nasıl?canımız sıklırmı bunları bilmek ve resimlerini görmek istiyorum.ANAMUR dan arkadaş edinmek istiyorum.Mersinden oraya yeleşmeye değermi??Lütfen bana bu konu hakkında bilgi verecek birileri bulunsun,çokk rica ediyorum ve şimdiden o kişiye miteşekkirim…saygılarımla…

  8. taha tuna Yorumu:

    ben anamurluyum.çok memleket gezdim ama benim memleketim bi cennet.hayat ucuz uzun bi yaz çok sıcaklarsan 50 km ilerde yaylaları üşüyüp gelmesi kadar güzel.anamurumuzun sadece yol sorunu var.oda antalyanın siyasetinden dolayı.ekonomide bir numarayız türkiyede.saymakla bitmeyecek ki :))

  9. fatih küçük Yorumu:

    arkadaşlar ben anamur’a büyük umutlarla geldim: küçük şirin hayat ucuz insanları samimi birincil ilişkiler yoğun deniz kum güneş vs. vs. beklentilerim bunlardı, anamurlu bir arkadaşımdan da bunları teyit ettim… ANCAAAAKKKK… anamur’a tayinimi isteyip geldim veeeee; evet küçük evet şirin evet denizi çok güzel yazlar uzun fakat inanılmaz pahalı bir yer,kira desen acayip fahiş fiyatlar (300 liradan başlıyor) , hele çarşıda ev tutayım derseniz antalya’dan pahalı fiyat çekiyorlar (450 liradan başlıyor), pazara çıkıyorsunuz sebze meyve fiyatları dudak uçuklatacak cinsten… kapalı bir kavanoz burası… en yakın şehir mersin oda 230 km ve yaklaşık 4 saat sürüyor… yani her yere uzak bunu bilen anamurlular da fiyata fiyat katıyorlar… insanları için de şunu söyleyebilirim (anamurlular alınmasın ama) medenileşemeden zenginleşmişler… bin pişmanım oldum yazın tekrar tayin isteyip gideceğim burdan…allah kalanlara sağlık sıhhat sabır versin… son söz: tatil için mükemmel bir yer… tatile gelecek olursam mutlaka anamura gelirim bunu da söyleyeyim…

  10. zekiye ve yüksel şanlıer Yorumu:

    Fatih Küçük kardeşime.

    Neresi pahalı, şu anamur’ un,
    Hava var bedava,su var bedava,
    Yetmez’ mi yeşile bakıp durduğun,
    Oksijen bedava, güneş bedava.

  11. R Can Aydın Yorumu:

    İstanbulluyum,Şehrin muazzamlığından hareketliliğinden çok yoruldum.Tamamıyle kopabileceğimizi sanmıyorum ama ailecek kendimize yılın uzun sürelerini geçirebileceğimiz bir cennet köşe arıyorum. Anamur hk. araştırmalar yapıyorum.Genelde müspet görüşlere sahip olsamda Fatih Küçük Bey in şu yorumları dikkat çekiciydi :
    -”Anamurlular alınmasınlar ama insanları için şunu söyleyebilirim;
    Medenileşemeden zenginleşmişler”!
    Önce bu durumu yadırgadım,sonradan ise teknoloji bu kadar ileri düzeylere ulaşmışken medenileşme durumuda kolayca aşılacaktır.
    Milletimiz yıllarca yokluklarla ,yağ ,şeker,su,gaz,ekmek kuyrukları yaşamışlar v.s çileler çekmişler.Bırakalımda şimdiki hallerini keyifle yaşasınlar artık.
    Bütün Vatandşlarımıza vede Anamurlulara saygılar sunarım.

  12. anamurlu Yorumu:

    300 lira kiranın nesi pahalı merak ettim.kaç olmalıydı 50 felan mı?

  13. burak Yorumu:

    slm ben mesleğim gereğiyle birçok şehirde yaşama imkanı buldum öncelikle söylemek istediğim anamur kesinlikle çok ucuz,denizi doğal güzellikleri görmeye değer yılın 8 ayı yaz mevsimini yaşayan küçük şirin bir şehir,anamurlu olarak burnumda tütüyor tek hayalim kendi işimi kurup anamura yerleşebilmek,bu arada anamurda nisan ayında 50 km uzaklıktaki yaylamızdan gidip kar getirip bir yandan denize girip bir yandan karlamaç yiyebilirsiniz…:)

  14. alper batuhan Yorumu:

    Anamur
    ARTILAR
    Temiz,sıcak ve ince kumlu Deniz ,
    BOL ÇEŞİTLİ doğa,( SAHİLDE DENİZE GİR BİR SAAT MESAFEDE KAR DA YÜRÜ)
    sakinlik,
    yeşil VE TÜRKİYENİN EN ÇEŞİTLİ TARIM BİTKİ HAVZASI
    tropikal iklim(MUSON)
    TAZE VE UCUZ SEBZE MEYVE
    ISINMA SORUNU VE MALİYETİ YOK
    EKSİLER
    İÇKİLİ RESTORAN KÜLTÜRÜ SIFIR,Sosyal aktivite sıfır,eğlence adabı sıfır

  15. gezginnn Yorumu:

    merhaba arkadaşlar, ben mersin sahilinden izmir sahiline kadar gezdim. Anamur sahili tertemiz, berrak, tarih ve doğa iç içe, ucuz, sakin… kısacası Anamur’a gelen gitmek istemez bunu özellikle belirtmek istiyorum, biraz ulaşımda sıkıntı olabilir. artık yollarda yapılıyor, yol çilesi bitecek. Tercih edin, pişman olmazsınız.

  16. mehmet Yorumu:

    siz atakent kızkalesi sahilini gezmemiş siniz galiba

  17. qasimodo Yorumu:

    sayın fatih küçük, müteakip tayin yerinizi şanlıurfa yazın da Anamur gibi denizin ve doğanın içindeki memlekette oturup 350 lira kiradan sonra Urfa gibi çölün ortasında apartman dairesine 12oo lira kira verin ”içiniz açılsın” vatandaşının pisliği de cabası…

  18. Prof.Dr.Ahmet YILMAZ Yorumu:

    Arkadaşlar, ben ve abim Prof.Dr.Kadir YILMAZ 10 sene önce Anamur’un en iyi müteahhitleri Asım ve Halil CEP kardeşlerden birer daire aldık ve her sene tatil aylarında ANAMUR’da huzur buluyoruz. Yurt içinde ve dışında pekçok yeri gezme imkanı bulduk çok şükür. Ama Anamur’umuz başka.
    Mersin-Antalya sahil otoyolu da tamamlanıverirse dokunmayın keyfine…
    Yorumlarınızı okudum. Eksikleriniz bile çok var. Örneğin Anamur sahillerinde Caretta Caretta fotoğraf safarisi ve yuvaların tespit ve korunması aktivitelerine katılmak, dünyada en çok caretta caretta yuvasının Anamur’da olduğunu öğrenmek ve gözlemlemek bir şanstır ve dünyada çok az kişi bu şansa sahip olmuştur.
    Selamlarımla.
    Prof.Dr.Ahmet Yılmaz, Konya N.Erbakan Ünv.
    ahmetyilmaz@konya.edu.tr

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.