Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

SOL Parti Mersin Mv. Adayı Başer Anamur’da ziyaretlerde bulundu

19 Nisan 2023

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

SOL Parti Mersin 1. Sıra Milletvekili İlknur Başer ve İl Başkanı Çağdaş Oğul Arı Anamur’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Anamur ziyareti kapsamında Eğitim Sen Anamur şubesi toplantı salonunda Sol Parti İlçe Başkanı Mustafa Aydın’ın hoş geldiniz konuşmasından sonra söz alan Mersin İl Başkanı Çağdaş Oğul Arı, 81 ilde 600 milletvekili adayı ile pusulada olacaklarını belirterek 32 ilde aday listelerinin başında kadınların yer aldığını, Mersin’deki 13 milletvekili adayından dokuzunun kadın olduğunu ifade etti.

Arı, “Türkiye’de 89 yıldır hiç kadın milletvekili çıkarmayan 20 ilin, 18’inde kadın adaylarımızla seçim pusulasındayız. SOL Parti, gençlerin siyasete kendi sözüyle katılımını en çok önemseyen parti olmuştur.

Gençler adına konuşan siyasetin yerine gençliğin kendi sözüyle siyasete katıldığı bir anlayışla milletvekili listelerimiz oluşturulmuştur. Hakları ve geleceği için mücadele eden işçi, işsiz, öğrenci gençler listemizin dörtte birini oluşturmuştur.

Her on adaydan birisi üniversite öğrencisi. Parasız eğitim mücadelesi yürüten üniversite öğrencileri pop siyasetin izleyicisi değil, kendi geleceklerinin tayin edicisi olmak için bir adım öne çıkıp SOL Parti listelerine adlarını yazdırdı.

Emekçiler, ezilenler, gençler, kadınlar tüm yurtsever halkımız gönül rahatlığıyla bu listelere oy atabilir. Bu oylar yarının mücadelesine umut, dayanışmaya güç, değişime güvencedir” dedi.

SOL Parti Mersin Milletvekili adayı İlknur Başer de, “Mersin’de pusulada sol var. Neden Mersin’de pusulada sol var? Mersin biliyorsunuz vergi vermede 6. Sırada fakat Mersin kamu yatırımlarından yararlanmada son sıralarda yer alıyor. Halkın ihtiyaçlarının eğitim, sağlık, barınma gibi ihtiyaçlarının eşit, parasız olarak karşılanması için verdiği verginin karşılığını kendisine hak olarak geri alması için pusulada sol var” dedi.

Kendinize oy vermenizi bekliyoruz

Ekonomiyi batıran, halkı yoksulluğa, işsizliğe sürükleyen ama sermayeyi palazlandıran Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin AKP listesinden Mersin milletvekili adayı olduğuna işaret eden Başer şunları söyledi:

“Ekonomiyi batıran, Mersinlileri sefalete sürükleyen Nebati’nin karşısında, Nebatilerin açlığa yoksulluğa, işsizliğe sürüklediği, işsizler, işçiler, sefalete sürüklediği emekliler ve HÜDA-PAR karanlığıyla siyasal İslamcı rejimle bu ülkeyi tarikat cemaat ağlarına boğanların karşısında direnen kadınlar var.

Hepsi Sol Parti listelerinde. Sol Parti listelerinde yalan nedir bilmeyen, hırsızlık nedir bilmeyen, bu ülke için ve insanca yaşamak için koşturan, mücadele eden insanlar var. O yüzden sevgili Anamurlular sizin kendinize oy vermenizi bekliyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na oy veriyoruz.

SOL Parti’nin ikili bir siyaset hattını uzun süredir tüm Türkiye’de savunduğunu ifade eden Başer, “Birinci görevimiz bu felaket iktidarından kurtulmak. Biz yıllardır bu felaket iktidarından kurtulmak için tek aday etrafında birleşelim dedik. SOL Parti olarak da tek aday etrafında birleşmek için yoğun bir çaba gösterdik.

Evet pusulada sol var, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek aday etrafında hep birlikte birleşiyoruz ve Kılıçdaroğlu’na oy veriyoruz. Bu felaket iktidarından kurtulmak, bu ülkede çalınan neşemizi, üzerimize çökertilen karabasanı dağıtmak için tek aday etrafında birleşip felaket iktidarını hep birlikte göndereceğiz.

Bu ülkenin insanca yaşanacak koşullara kavuşması için, bu ülkenin ABD emperyalizmi başta olmak üzere emperyalist politikalarla yönetilmemesi için, tam bağımsız bir ülke için, eşitlik için, kadınların sokakta rahatça dolaşabildiği şiddete uğramadığı ülke koşulları için ve gençlerimizin hepsinin iş sahibi olduğu, neşesini yeniden kazandığı bir ülke için ve laiklik için gelin kendimize oy verelim.

Çünkü bize verilen hiçbir oy boşa gitmez, onların baraj sistemlerine başkaldırıyoruz. Diyoruz ki SOL Partiye verilecek her oy bu ülkenin güneşli günlerine verilecektir. Bu ülkenin yeniden kuruluşuna verilecektir” ifadelerini kullandı.

haberanamur0037haberanamur0055haberanamur0046haberanamur0028haberanamur0018

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...