Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Atıcı, Anamur ve Bozyazı’da çalışma yaptı

01 Aralık 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

1-aralik-2018017CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Aytuğ Atıcı, Anamur ve Bozyazı’da çalışma yaptı.
Atıcı, Anamur’daki çalışmasına İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır ve yönetimi ziyaret ederek başladı. Daha sonra Anamur Muz Üreticileri Birliği’ni (MUZBİR) ziyaret ederek yeni başkan İbrahim Çıtırkı ve yöneticileri tebrik edip başarılar diledi. Ziyarette ilçe ekonomisi için önemli bir ürün olan muz konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.
Büyükşehir Aday Adayı Aytuğ Atıcı, Anamur’daki çalışmalarını kahvehane ziyaretleriyle sürdürdü. Bu ziyaretlerde vatandaşlara hitap eden Atıcı, Anamur’un hak ettiği noktada olmadığını belirterek, “Adaylara bugüne kadar ne yaptığını bundan sonra ne yapacağını sormalısınız, ne yapmayı planladıklarını sormalısınız. Verilen vaatlerin mantıklı olup olmadığını sorgulamalıyız. Bir önceki seçimde Anamurluları uçakla, feribotla Mersin’e taşıyacaklarını söylediler. Hafif raylı sistemle uçuracağız dediler. Bir tanesi bile yapılmamışsa bu vaatlerin yanında durmamalısınız” dedi.
Vatandaşlara dağıttığı broşürlerde yapacaklarını sıraladığını ifade eden Atıcı, şunları söyledi:
“Eğer aklınıza yatmayan birşey varsa bunların arasında beni eleştirin. Ben diyorum ki, çiftçinin yanında olacağız ve Anamur’u turizmle kalkındıracağız. Türkiye’de ilk defa burada söylüyorum; seyyar güneş enerjisi araçlarıyla depolara suyu basacağız ve oradan cazibeyle tarımsal sulama yapacaksınız. Daha büyük köylere ise güneş enerjisi kooperatifleri kuracağız. Çiftçinin de konut sahiplerinin de kullandığı enerjiye harcadığı para azalacak. Büyükşehir belediye başkanı elektrik fiyatında indirim yapamaz ama bu yöntemle enerjiye daha az para harcanmasını sağlayabilir.
Türkiye’de olmayan bir diğer öncü projemiz de seyyar meyve suyu fabrikalarıdır. Bunu ilk defa Mersin’de Anamur’da yapacağız. Çiftçinin satamadığı ürün bu seyyar fabrikayla değerlendirilecek. Belediye bu şekilde size katkı sağlarsa sizin belediyeniz olur. Belediye sadece yol, kanalizasyon yapmaz. Kaldı ki onu da yapamıyorlar. ”
Anamur’un kaderinde turizmin olduğunu vurgulayan Atıcı, “Anamur turizmden yeterince pay alamıyor. Neden, çünkü tanımıyorlar. Antik kentte denize girmek muazzam birşey. Ayağınızın altında tarih yatıyor. Mamure kalesinden Türkiye’nin haberi yok. Bunu tanıtırsak buraya turist gelir para bırakır” diye konuştu.
Atıcı, çalışmaları kapsamında CHP Bozyazı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edip, kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti ve projelerini anlattı.1-aralik-20180081-aralik-20180091-aralik-20180101-aralik-20180111-aralik-2018012

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.