Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Atıcı, aday belirlemede ön seçimi işaret etti

27 Ağustos 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

27-agustos-2018036CHP Anamur İlçe Başkanlığı’nda bayramlaşma programı düzenlendi. Programa CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, Mersin milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, önceki dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İl Başkanı Adil Aktay ve İlçe Başkanı Ayhan Güven ile partililer katıldı.

Güven ve Aktay’ın açılış konuşmalarıyla başlayan programda söz alan Güner, Gökçel ve Antmen, partililerin bayramlarını kutlayarak birlek ve beraberlik vurgusu yaptılar.

CHP’nin önceki dönemdeki Mersin Melletvekili Aytuğ Atıcı da programda partililerin bayramını kutladı.

CHP’nin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemi yaşadıklarını belirten Atıcı, “Ağır bir hasar geçirdik. Yılgınlıklar, mutsuzluklar var. Özellikle partimizin üyesi olmayıpta bize oy verenlerde ve bazı parti üyelerimizde ciddi yılgınlık var. Ama bu günlerde el ele tutuşup yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacımız var. Bu bayram vesilesiyle birbirimize daha sıkı sarılarak ayağa kalkmak zorundayız. Genel merkezimizin de bunu kolaylaştırıcı bazı tedbirler almasını beklemek hakkımızdır” dedi.

“PARTİDE YÜKSELMEK İSTEYEN HERKES ÜYENİN KANTARINA ÇIKMALI”

Partiyi üyelerin ayakta tuttuğunu vurgulayan Atıcı, şunları söyledi:

“68 yıldır tek başımıza iktidar olmadığımız halde, Anamur’da uzun süredir belediyeyi yönetmediğimiz halde, çocuğu işten atıldığı halde, CHP’li olduğu için bazı yerlerde dışlandığı halde bir üye bugün buraya geliyorsa o üyenin söz söyleme hakkı olması gerekir. Bunu kesinlikle yüksek sesle her yerde söylemek zorundayız. Bu partiyi ayakta tutan üyedir. Bu partide emir komuta olmaz, biat olmaz, üyenin söz hakkı olur. Üye ne zaman söz söyler, bir aday belirleneceği zaman yada belediye elimizde ise bir karar alınacağı zaman söz söyler. Üyenin buna hakkı vardır. Bunu nazik ama güçlü bir şekilde genel merkezimize ifade etmek zorundayız. Herşeye rağmen üyeyi heyecalandıracak en önemli şeyin önüne sandık konması olduğunu ağız birliği ile haykırmamız gerekiyor. Adına ne derseniz deyin, bu partide yükselmek isteyen herkes üyenin kantarına çıkmak zorunda olduğunu artık bilmeli. Genel merkezimiz de buna göre davranmalıdır. Genel merkezimizde bu talebe karşı ‘ret’ diye birşey yoktur. Yeter ki siz tabandan bunu isteyin.

“ÜYENİN İRADESİ OLMAZ İSE ANAMUR’DA VE MERSİN’DE DUVARA TOSLARIZ”

Adayların üyele, il ve ilçe yönetimleri tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade eden Atıcı, şöyle devam etti:

“Anamur’da eğer 5 tane aday adayı var ise ilçe yönetimi, il yönetimi, milletvekilleriyle beraber, ‘arkadaş biz burada aday adaylarımızı üyelerin kantarına çıkaracağız, adayımızı kendimiz belirleyeceğiz’ derse Anamur’un üyesi ayağa kalkar. Onun dışında biz Anamur’da üyeyi ayağa kaldırmakta çok zorlanırız. Bunu size 7 yıl Anamur’a hizmet eden bir milletvekili olarak söylüyorum. Başka yerde farklı olabilir ama Anamur’da üyeyi harekete geçirmenin yolu budur. Anamurlu, fikrini önemser, kendi düşüncesinin dinlenmesini ister. Yeni arkadaşlarımızın ve genel merkezimizin bunu bilmesi, öğrenmesi ve Anamur’un isteklerine göre davranması gerekir. Sistemi üyeden geçecek şekilde düzenlememiz gerekiyor. Sadece Anamur için değil, diğer ilçeler ve büyükşehir için de bunu bir an önce yapmamız gerekiyor. Ancak o zaman üyemiz ayağa kalkar ve hiçbir engel tanımaz. Ben buna inanıyorum ve bunun yapılması için de şahsen elimden geleni yapacağım. Yöntemi nasıl belirlersek belirleyelim. Ama üyenin iradesi dışında birşey yapıldığında Anamur’da da Mersin’de de duvara toslarız. Artık farklı birşey yapmak lazım, üyeye, tabana güvenmek lazım. Yöntemi belirledikten sonra kendimizi üyeye emanet edeceğiz. Çünkü üye bunu hak ediyor. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum.”27-agustos-201803327-agustos-201803427-agustos-2018035

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.