GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Erkan, Mersin için hazırladığı programı açıkladı

20 Şubat 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

20-subat-2018044Mersin Büyük Belediye Başkan aday adayı, Makine Mühendisleri Odası eski başkanı Serdar Erkan, bilimsel veriler ışığında hazırladığı ‘Mersin İçin Yerel Gelişme Programı’nı açıkladı.

Erkan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) akademisyenlerin katkısı ile hazırlanan ve ‘Mersinliler, Mersin’in sakinleri değil, sahipleri olmalıdır’ başlığı taşıyan programın özetini şöyle aktardı:

‘MERSİNLİLERİN TEMSİLCİSİ OLARAK KARŞINIZDAYIM’

Ortaokul çağlarında Mersin’e gelerek, çocukluk ve gençliğinde yarım yüzyıla yakın  Mersin’in ilçelerinde, mahallelerinde, plajlarında, ören yerlerinde, dağlarında ve kırlarında  farklı din ,mezhep ve kültürleri ile  yosun, portakal ve limon çiçeği kokularının, tantuni kokusu ile karıştığı sokaklarında kentimizin onuru sporcu Mersinli Ahmet ve Nurullah İvak ile selamlaşmanın gururunu yaşamış; Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın pistlerinde atletizm çalışması yaparken veya kentin içindeki halk plajında  kum üstünde futbol oynarken kentteki olimpiyat ruhunu çocuk ruhunda hissetmiş, üniversite yıllarından sonra evlenerek, bu barış  ve dostluk kentine yerleşmiş, çocuk büyütmüş, geçimini Mersin’de sağlamış;  çok güzel dostluk ve arkadaşlıklar edinmiş ve Mersin’in  acılı ve sevinçli günlerine tanıklık etmiş, benimle benzer duygu ve düşünceleri paylaşan Mersinlilerin temsilcisi olarak karşınızdayım.

‘GELECEĞİMİZ İÇİN KAYGILANIYORUZ’

Bizler, yaklaşan yerel seçim sürecinde, bir taraftan, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı koşullarda, Cumhuriyetimizin ve Mersin’in geçmişte bizlere yaşattığı bu değerli anıları hala zihinlerimizde capcanlı  yaşıyoruz. Ancak diğer taraftan ortak geleceğimiz için çevremizde kaybettiğimiz mekanların ve değerlerin anılarını çocuklarımıza yaşatamamanın üzüntüsünü de içimizde sır gibi taşıyor, geleceğimiz için kaygılanıyoruz.

‘BU PROGRAMI ORTAK GELECEĞİMİZİ KURMAK AMACIYLA HAZIRLADIK’

Bizler, Mersin’de çeşitli Meslek Odalarında, Demokratik Kitle Örgütlerinde(DKÖ) ve derneklerde yıllardır Mersin için  omuz omuza çalışan, ya da bazen  pazar yerlerinde karşılaşan ve benzer duygu ve düşünceleri taşıyan  Mersinliler olarak,  artık bizlerinde  geçmişte Mersin’de üstlendiğimiz tüm sorumluluk ve deneyimlerimizin ışığında, dağarcığımızdaki biriktirdiklerimizi bu güzel ve yalnız şehrimize vermemiz gerektiğini düşündük. Bu düşünceden hareketle, Mersin’imizi  sadece  ülkemizde değil, Dünyada da  hak ettiği en  iyi bir yere getirmek ve ortak geleceğimizi kurmak amacıyla “Mersin için Yerelden Gelişme Programı”nı  hazırladık.  Bu program çalışması ile ailesinin ve kendisinin yazgısını bu güzel kentle birleştirmiş tüm Mersinlilerin ve Mersin’in kimsesi olmak istedik.

İstiyoruz ki, bu süreçte “yerel seçimlerde salt adayların kimlik, kişilik, birikim ve deneyim özellikleri ve ittifak arayışları ile seçim nasıl kazanılır?” tartışılmasından ziyade, “Nasıl bir ortak bir gelecek  hayal etmeliyiz ve hayalimizdeki  Mersin’ e nasıl ulaşırız?” sorularına da tüm Mersinli’ler olarak hep beraber yanıt arayalım.

‘TÜM MERSİNLİLER BU PROGRAM TARTIŞMASINA KATILMALI’

Bu nedenle, Mersin’de önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde kurumlara ve kamuoyuna tarafımca bugün sunulan bu program bir ilktir. İçeriğinden kesitler sunduğumuz bu çalışma,  yukarıdaki sorulara kendi evrenimizden ve penceremizden bir yanıt arayışıdır. Bu yönüyle bu program bilimsel olma kaygılarını ve kıstaslarını dikkate alan,  akademik bir iddiası olmayan, ancak yerelde  bir iddiası olan bir  çalışmadır. İstiyoruz ki, bu çalışma daha iyi ve güzel bir Mersin arayışında bir ilk başlangıç sayfası olsun. Tüm Mersinli’lerin bu program tartışmasına katılarak, önerileriyle geliştirilerek, katılımcı bir süreçte olgunlaşsın.

‘YEREL AKTÖRLER KAYNAK DAĞITIMINDA DIŞLANIYOR’

Çalışmada görüldüğü Mersin dahil, birçok ilin gerilemesinde, ülke kaynaklarının İstanbul ve Marmara odaklı olarak kullanılmasının ve gelişmenin Mersin gibi illerden esirgenmesinin birer politik tercih olduğu göz ardı edilirse, sorunlara doğru teşhis de, doğru önermeler de mümkün olmayacaktır. Mersin’deki bölgesel gerileme gerçeği ile yüzleşmeden, ilin sorunlarını aşmak mümkün değildir. Bu gerilemenin nedenlerini de sadece il sınırları içinde aramak eksiktir. Ya da ilin potansiyellerini sıralayarak çıkış yolu göstermek de yeterli değildir. Sorun, son tahlilde bir kaynak ve özendirme sorunudur ve kaynak dağılımına da büyük ölçüde siyasi irade karar vermekte, yerel aktörler ise bu süreçte neredeyse dışlanmış durumdadırlar.

Son 15 yıldır devlet idaresinin her yerinde görülen ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİK, devlet kaynaklarının kullanımında da görülmektedir.

Ekte görüleceği üzere benimle beraber, bu çalışmaya ODTÜ den ve MEÜ’den akademisyen arkadaşlarımın özveriyle yaptığı katkılarla  ortaya çıkmış çok yoğun bir takım  çalışmasının ve emeğin ürünüdür. Bu çalışma  45 yayımlanmış kaynak, 14 Kamu kuruluşunun  ve 9 Uluslararası, Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşunun web sitesinde yayınlanan bilgilerden yararlanılarak yapılmıştır.
Özet olarak sunduğum bu programın, Mersin’in geleceğine katkı sunması dileğimle, huzurlarınızda emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, katılımınız nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum.20-subat-201804520-subat-201804620-subat-201804720-subat-2018048

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.