Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kuyucuoğlu: ‘Erdoğan’ın koalisyon yapması gerekecek’

02 Mayıs 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-mayis-20171002CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Referandumda ortaya çıkan sonuçlar, 2019′da Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilebilmek için başka partilerle koalisyon yapması gerektiğini ortaya çıkardı” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 16 Nisan’da yapılan referandum sonuçlarını değerlendirdi ve önümüzdeki süreç için öngörülerini paylaştı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun tartışmalı kararlarına ve şaibe ve hilelere rağmen referandumda yüzde 49 oranında hayır çıktığını belirten Kuyucuoğlu, “Bu sonuçlar, AKP’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ dediği başkanlık sisteminin sürdürülebilir olmadığını gösteriyor. Referandumda AKP ve MHP ortaklık kurdu, başka partilerden de destek aldılar ve ancak yüzde 51 oranına ulaşabildiler. Referandum kampanyası boyunca koalisyonlar dönemi bitecek diyorlardı. Ama referandum sonuçları gösteriyor ki asıl bundan sonra koalisyonlar dönemi başlamış olacak. Referandumda ortaya çıkan sonuçlar, 2019′da Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilebilmek için başka partilerle koalisyon yapması gerektiğini ortaya çıkardı. Hangi partiyle koalisyon yapacak olurlarsa olsunlar mutlaka cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları, bakanlıklar seçimler öncesinde pazarlık konusu edilecek.  Koalisyona destek veren partiler mutlaka bir şeyler isteyecek. Belki radikal partiler de bir şeyler isteyecek. Böyle bir sistem bu ülkeye istikrar getirmez” dedi.

16 Nisan referandumunda hayır oyu veren, resmi rakamlara göre yüzde 49′luk kesimin cumhuriyetin ve demokrasinin temel değerleri etrafında birleştiğine işaret eden Kuyucuoğlu, “Her partiden, her siyasi görüşten milyonlarca insan cumhuriyetin ve demokrasinin temel değerlerini korumak için hayır oyu verdi. Referandum, YSK’nın şaibeli kararlarıyla evet lehine sonuçlandı ancak süreç bitmedi. 2019′da Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve 2 yıl sonra insanlarımız yine aynı hassasiyetlerle sandık başına gidecek. Hassasiyetlerimiz yine cumhuriyet ve demokrasi olacak. 2019′a kadar hayır oyu veren kesimlerin birlikteliğinin sürmesi gerekiyor. Bu süreçte CHP’nin kucaklayıcı bir dil kullanmaya devam etmesi, evet oyu veren vatandaşlarımıza da hitap etmesi, sertleşmekten kaçınması, oy verenlerin güvensizliğini giderecek politikalar izlemesi, yüzde 49′luk kesimin asgari müştereklerde bir arada kalabilmesi için çalışması gerekiyor. Hedefimiz 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri olmalı. 2019′da bir kez daha sandık başına gideceğiz ve geniş yetkileri olan Cumhurbaşkanlığı için bir isim seçeceğiz. Erdoğan o seçimleri kazanamaz. Bugün yüzde 49′luk dilimi oluşturan partiler bir geçiş sürecinin tamamlanması için ortak bir aday üzerinde uzlaşabilir. 2019 seçimleri, eskisine göre daha da güçlendirilmiş parlamenter sisteme ve güçler ayrılığı ilkesine yeniden dönüş için bir fırsat, bir geçiş süreci olabilir. Bunu şimdiden deklere ederek saha çalışmamıza devam etmeliyiz. 2019′da, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi kazdığı kuyuya düşeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.