Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP Mersin’in dinamiklerini buluşturdu

25 Ekim 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kentin ranta kurban edilmesine karşı güç birliği yapılması gerektiğini söyledi.

Özyiğit, sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının kent dinamiklerini bir araya getirerek, sorunlara çözüm üretmek olduğunu söyledi.

Mersin’in son günlerde buhranlı günler yaşadığını ifade eden Özyiğit, bir tarafta nükleer santral, diğer tarafta çevre düzeni planının tartışıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Kentin isteğinin dışında; Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılıyor ve dayatılıyor. Balık çiftliklerinin, termik santrallerinin kente yapılacak olmasının oluşturulduğu bir kaygı var. ‘dünya kenti Mersin’ imajı hala oturtulamadı. Elimizde bir Mersin İdmanyurdu var. Ama maalesef Mersin İdmanyurdu, çok da bizi mutlu eden bir noktada değil. Yeni oluşan yönetimin Mersin İdmanyurdu’nu doğru yöneterek, kentin tarihine yakışır bir yere taşımasını umut ediyorum.”

Oda başkanlarının toplantıların daha sık yapılması önerisini dikkat alacaklarını ifade eden Özyiğit, iktidarların taraflı davranması nedeniyle ekonomide yaşananlara da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Paşabahçe’nin bu kentten gitmesinde; hammadde tedarikinde rakip firmadan ürününü satın almaya kadar gidecek bir noktaya gelinmesi önemli bir etken oldu. Siyasi gücü olanın daha öne çıkabildiğini gördük. Temel yatırımlara odaklanalım. Bu kent bizim. Bu kenti geliştirme noktasında; kentle oynamak isteyenin yakasından tutalım. Sanayi sitesi yapımı birilerinin rantına kurban edilecekse buna hep birlikte karşı duralım. Biz 1/100 binlik plana karşı çıkarken, Akkuyu’nun olduğu alanın orman olarak işaretlenmesini istedik. Kent bunu istiyor. Burada kim kime rol yapıyor? Ranta bir şeyler kurban ediliyorsa bu gücü kuvvetlendirmeliyiz.”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ise, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetin değerlerini koruyan bir yapı olduğunu ifade etti.

“Mersin’in bir kimliği yok” eleştirilerini haksız bulan Aşut, “Hangi kimliği arıyoruz biz?” sorusunu sordu. Mersin’in potansiyeli, bugüne kadar hazırlanan projeler ve alınan yollar hakkında bilgi veren Aşut, “Şehir rantla büyür. Ancak rantın bazı zümrelere dağıtılması herkesi rahatsız eder. Her kurum kendine çeki düzen vermeli. Sorunu ortaya koyuyoruz. Çözüm de üretmeliyiz” dedi.

Odaların siyasi parti gözetmeksizin her kesime eşit mesafede yaklaşarak güçlü bir lobi oluşturulmasının öneminin vurgulandığı toplantıda; oda temsilcileri de söz alarak düşüncelerini paylaştı. Güney Eczacılar Kooperatifi Başkanı Tarkan Bir, Mersin için alınacak çok mesafe olduğunu söyledi.

Esnafın sıkıntılı olduğunu dile getiren Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik de Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları sorunları anlattı.

Mersin’in sanayiye ihtiyacının olduğunu vurgulayan Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan ise, kenti yönetenlerin sivil toplum örgütlerinin fikirlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Ahmet Aslan da en büyük sıkıntılarının denetim eksiği olduğunu anlattı. Belediyenin ekmek fabrikasını da eleştiren Aslan, belediyenin kamu imkânlarını kullanarak haksız rekabete yol açtığına dikkat çekti.

Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Mersin için bir arada olduklarını belirterek, sivil toplum örgütlerinin daha sık bir araya gelmesini önerdi.

haberl0014haberl0023

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.