Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

KÖYLÜ HAKKINI İSTİYOR

25 Aralık 2014

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

loqazxcv001Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz altı boru hattında inceleme yaptığı sırada Anamur’da vatandaşlar seslerini devlete duyurmaya çalıştı.

Evleri Alaköprü Barajı’nın suları altında kalacak köylüler için inşa edilen konutların tamamlanmadığını belirten hak sahipleri 26 Aralık’taki su tutma işlemine tepki gösterdi.

Alaköprü Barajı içerisinde su tutma işleminin yapılacağı derivasyasyon tünelinde toplanan Akine, Ormancık ve Sarıağaç köylüleri, devletin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını belirterek, hazırladıkları pankartlar ve basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdiler.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven ve MHP Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut da köylülere destek verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  ”Devlet buraya baraj yapacaksa sizin deyaşayacağınız evi yaptırmak durumunda. Sizin geçiminizi sağlamak durumunda. Biz CHP olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Köylüler adına açıklama yapan Akine Köyü Muhtarı Süleyman Duman da 26 Aralık’ta su tutulacağını öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Devletin bizlere vermiş olduğu taahhütleri yerine getirmediği gerekçesiyle su tutulmasına tepki gösteriyoruz. Devlet köylünün arazisinin dönümüne 20 bin lira değer biçerken, bizlere vereceği arazinin dönümüne 50 bin lira istemektedir. Evlerimizi 50 ile 100 bin lira arasında istimlak etmişken, yapılan evlere 140 bin lira istemektedir. Planlama yapılırken besihane düşünülmediğinden köylülerin hayvanlarını barındıracağı yerleri yoktur. Evlerde ikamete başlamadan su baskınları yaşanmıştır. Diğer taraftan bir zeytin ağacına Manisa’da 400 lira değer biçilirken burada 100 lira değer biçilmiştir.”

Su tutulma işleminden önce ilgililerin çözmesi gereken pek çok sorun bulunduğunu ifade eden Duman evlerin elektrik, su, altyapı ve yalıtımının yapılmasını,kendilerine karşılıksız olarak verilmesini, arsaların bir an önce kendilerine verilmesini ve mahkemelerin de kararlarını hızlandırmasını istediklerini kaydetti.

Duman, tüm bu sorunlar giderilmeden de su tutulma işleminin yapılmamasını talep ettiklerini söyledi.

Jandarmanın bölgede güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından köylüler dağıldı.loqazxcv002loqazxcv005loqazxcv003loqazxcv004loqazxcv006loqazxcv007loqazxcv008loqazxcv009

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    “Laf olsun” diye düzenlenen bir etkinlik olmadığı. Haklılığın verdiği, doğallık ve doğaçlamanın ağır bastığı hak arayan feryadın yansıması olduğu gözleniyordu. Herhalde ilgililer gereken gözlemi yaparak yanlışlığı düzelteceklerdir.
    Anamur bu projeyle önemli tarımsal ve çevresel kayıplara uğrayacaktır ama hiç olmazsa köylüler mağdur edilmesin.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.