GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da 30 Ağustos kutlaması

30 Ağustos 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

xptragfs4002Anamur?da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.

Program, saat 09.15?te Kaymakamlık makamındaki tebrikat ile başladı. Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ekrem Kesikbaş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların kutlamalarını kabul etti.

Daha sonra Cumhuriyet meydanındaki törene geçildi. Buradaki törene Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Özmek, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Ekrem Kesikbaş, Baro Temsilcisi Avukat Selime Gökçen Güneş, kurum amirleri, askerler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel?in mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hv. Ütğm. Aykut Aydemir, ?Yüce Türk Ulusunun ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan büyük zaferin, 91. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Ulu Önder Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, şükran ve minnet duyguları ile anıyoruz? dedi.

Türk tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi?nin, tarihin her döneminde hür yaşamış olan Türk milletinin, ülkesini parçalamak ve kendisini esaret altına almak isteyenlere karşı, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, ordusu ile omuz omuza, “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin neticesi olduğunu vurgulayan Aydemir, şunları söyledi:

?Bu zafer, içinde bulunulan tüm olumsuzluklara rağmen, Türk milletinin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Bu büyük zafer, ulusumuzun, erkek-kadın, genç-yaşlı tüm fertleriyle birlikte verdiği varoluş mücadelesinin en büyük destanlarından biridir.

Hamuru vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusuyla mayalanmış olan Türk milletinin, hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini bilen ulu önder, 91 yıl önce bugün kahraman Türk ordusuyla birlikte, harp tarihine altın harflerle yazılacak eşsiz bir zafere imza atmıştır. Türk ulusunu esaretin karanlığına gömülmekten kurtarmak, hür ve bağımsız bir millet haline getirmek gayesiyle düşman, İnönü’de mağlup edilmiş, ardından bağımsızlığın gerçekleşeceğine olan inanç, Sakarya’da pekişmiş ve son olarak Büyük Taarruz ile birlikte bağımsızlık mücadelesi tamamlanmıştır. Büyük Türk Milleti, bu eşsiz zaferle birlikte özgürlük aşkını tüm dünyaya göstermiştir.

Aynı zamanda bu zafer, şartlar ne kadar zor ve ümitsiz olursa olsun, bağımsızlığı ve onuru için, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele eden bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya göstermiş ve esaret altında bulunan diğer milletlere örnek olmuştur.

Milletiyle omuz omuza bu zaferi kazanan Türk ordusu bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine olan yürekten bağlılığı, üstün disiplin anlayışı ve hepsinden önemlisi Türk milletinden aldığı güçle, üstlendiği her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye muktedirdir.

Yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaret ile canını, kanının son damlasına kadar milletine ve ülkesine adayan Türk askerinin geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk silahlı kuvvetleri günü vesilesiyle bu güzel vatanı bizlere armağan eden, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.?

Anadolu Lisesi öğrencileri Ayşe Deniz ve Aylin Er?in Zafer Bayramı ile ilgili okuduğu şiirler ile tören sona erdi. Öğrencilere, günün anısına hediyeler verildi.xptragfs4001xptragfs4005xptragfs4003xptragfs4004xptragfs4t001xptragfs4006xptragfs4007

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.