Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur - Gazipaşa arasına 4 bin 500 metrelik tünel yapılacak

16 Ocak 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

18-clz5001Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Antalya sınırındaki Yakacık köyü ile Gazipaşa girişindeki Güney köyü arasına 4 bin 500 metre uzunluğunda Türkiye?nin en büyük 4. tüneli yapılacak.
Edinilen bilgiye göre, proje kapsamında Antalya-Mersin karayolu güzergahındaki Zeytinada-Yakacık köyleri arasındaki zorlu fiziki şartlar nedeniyle yolun güzergahı, Güney Köyü’nden itibaren Zeytinada Köyü’nün Kuzey bölgesine alındı.
Yeni güzergahta Zeytinada Köyü ile Yakacık Köyü arasında kalan bölüme 4 bin 500 metre uzunluğunda tünel yapılacağı bildirilirken, Türkiye?nin en uzun dördüncü tüneli olacak yeni tünele tehlikeli madde taşıyan ağır tonajlı araçların girişine izin verilmeyeceği belirtildi. Tehlikeli madde taşıyan araçların, yapılacak olan iyileştirme çalışmaları ile 3 şeride çıkarılacak olan Zeytinada Köyü içinden geçen mevcut Antalya-Mersin yoluna yönlendirileceği kaydedildi.
Gazipaşa-Anamur güzergahında Yakacık köyü ile Güney köyü arasına yapılacak 4 bin 500 metre uzunluğundaki tünelin, iki ilçe arasındaki mesafenin kısalmasında önemli rol oynayacağı belirtildi.
MELLEÇ KÖYÜ?NE 80 METRE YÜKSEKLİKTE VİYADÜK YAPILACAK
Proje kapsamında Anamur ile Anıtlı köyleri arasında çalışmalar sürdürülürken, Şayvana mevkisinde  meydana gelen heyelanlar nedeniyle bu bölgede de güzergah değişikliği yapılması gündemde.
Yol yapımında 400 metre viyadük kullanılacağı ifade edilirken, Anamur-Melleç mevkinde araçların deniz seviyesinden yaklaşık 80-100 metre yüksekten geçeceği bildirildi.
Güzergah değişikliğinin gündeme gelmesiyle bölgedeki kamulaştırma işlemleri de askıya alındı. Melleç ve Çamlıpınaralanı köylerinde daha önce yapılan bazı kamulaştırmalarla ilgili şu anda herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenilirken, vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.

Yapılan Yorumlar:4 Adet

  1. muzaffer örs Yorumu:

    bu zamanında düşünülecekti bir proje hazırlıyorsunuz dolgu yötemiyle yol yapmaya çalışıyorsunuz olmadı tünel ve viyadük be kardeşim devletin parası bu kadar mı deniz.Ayrıca yapılacak bu tünellerin zemin etüdü adam gibi adamlara yaptırılmalı yarın bir güçük olduğunda fason firmalar aranmamalı.İyi bir yol iyi bir kalkınmadır yatırımdır.

  2. editor Yorumu:

    Korucuk- Kaladran tüneli düşünülmeliydi. Karagedik tepesi- Kaladran arası yaklaşık olarak 35 km ve yamaç. Bu yolun yapımında defalarca kaymalar ve kaymalardan kaynaklı yol kapanmaları yaşandı. Çok fazla istinat duvarı bir o kadar menfez vs. Bütün bunlatın yerine Korucuk köyü Kaladran arsına tünel yapımı düşünülseydi eminim ki bu yol hem çok fazla kısalacak hem de virajlar azalacak en önemlisi daha az masraf olacaktı diye düşünüyorum. Tabi bu arazi teknik olarak uygunsa. Ancak bu yapılması planlanan tünelin yapılmak istendiği yerle burası birbirine çok yakın ve benzer araziler olması önerimi destekliyor.

  3. ADEM BAZ Yorumu:

    antalya mersin yolu yillardır hep ihmal edilmiş kanayan yarasıdır.biz anamurluların.ben fethiyede yaşıyorum.ama anamurluyum.aralık 20015te anamura gittim.yol yapımına 2-3 yıl olmuş başlayalı yavaş ilerliyor.şayvana ve kaledran mevkilerinde problem olduğu söyleniyor ama henüz çözülmüş görünmüyor.çünkü yollarda herhangi bir çalışma görmedim.inşallah bir an önce biterçünkü anamur için bu yol hayati önem taşiyor.ben ümitliyim.çünkü başlamak bitirmenin yarısıdır.bu prejeyi başlatanları tebrik ediyorum.çünkü yol medeniyettir.hatta anamurun geleceğidir.bu yol turizim ve ilçe tarımı için en önemli adımdır.

  4. ALI KAYAOGLU Yorumu:

    BEN KENDIM KOYLU COCUGUYUM DAGLARDA UCURUMLARDA YURUDUM AVRUPAYI GEZDIM DUNYA YOL GITTIM ALANYADAN MERSINE GITTIM AMAN ALAHIM BU KADARMI BERBAT BUKADARMI ZOR YOL UCAKLAR YINISE GECINCE INSANIN KULAKLARINA BASKI OLUSUYOR BU KADAR DEYIL O DAGDAN INERKEN KULAKLARIMDA UGULTU AGRI BENI MAF ETTI NE OLUR BIR AN EVEL BITSINDE RAHAT YOLCULUK EDELIM SU TARSUSTAKI INSAHATI DURDURULAN CUKUROVA HAVAALANINIDA HAYIRLISIYLA BIR AN EVEL YAPILSINDA KURTULALAIM SEVGILERIMLE

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.