Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

MHP?nin “Nükleer santrali görüşelim” önerisine ret

31 Mart 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

f1120575063_tbmm021TBMM Genel Kurulunda, Mersin Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santral ile ilgili MHP’nin araştırma önergesinin görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, önerinin lehinde yaptığı konuşmada, bu konuyu ikinci kez Meclis gündemine getirdiklerini ifade ederek, ”Bunu orada yaşayan insanlar adına yapıyorum” dedi.
O bölgede yaşayan insanların korku ve endişe içinde olduklarını belirten Şandır, ”Meclis adına, siyaset adına bizim bu insanları korku içinde yaşatmaya hakkımız yok. Biz, ‘nükleer santraller ile ilgili her türlü tedbiri alacağız’ demek, insanın aklı ile dalga geçmektir” diye konuştu.
Şandır, Mersin’in Gülnar İlçesi sınırlarında santral yapılmak istenen yerin ”cennetten bir köşe” olduğunu kaydederek, oranın turizme açılması durumunda bile, ekonomik olarak santralin getirisinden daha çok fayda sağlayacağını söyledi. Mehmet Şandır, ”Nükleer santralin, insanlığın geleceğine döşenmiş bir mayın olduğunu Japonya’daki deprem gösterdi. Bir kör inat uğruna insanların uykusunu kaçırmaya hakkınız yok. Çernobil ve Japonya’daki nükleer santral kazası ortada” dedi.
Önerinin aleyhinde konuşan AKP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Meclis’in seçim öncesinde tatile girmesinden önce bu konuyu ele alıp görüşmesinin mümkün olmadığını söyledi.
“Sobanın üstüne patlayan kestane değildir”
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de önerinin lehinde konuşurken, Japonya’daki deprem sonrasındaki nükleer felaket hakkında bilgi verdi.
Bir bakanın, nükleer santralin tehlikesiz olduğunu vurgulamak için, ”Paris’in 75 kilometre yakınında nükleer santral vardır” dediğini ifade eden Öztürk, ”Bu hükümet döneminde nükleer cehalet dönemi yaşanmaktadır. Japonya’da patlayan santral, sobanın üstünde patlayan kestane değildir” dedi.
CHP’li Öztürk, Akkuyu’da kurulması düşünülen santraldeki modelin ilk kez uygulanacağını ifade ederek, ”Orada bu santrali kuramayacaksınız, kazmayı vurmadan gideceksiniz” diye konuştu.
“Santralin etrafı çiçeklik olacak”
Önerinin aleyhinde konuşan AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise Hükümetin, Mersin halkının zararına olacak bir uygulama içerisinde olmayacağını söyledi.
Dünyada 441 nükleer santral olduğunu ve 60′ının yapımının da devam ettiğini ifade eden Demirkıran, ”Akkuyu’da kurulacak santralin etrafı çiçeklik olacak, orada oteller olacak” dedi.
Demirkıran, dünyadaki bazı nükleer santralleri gezdiğini, etrafında yaşayan insanlarla konuştuğunu ve o insanların santralin etrafında balık tuttuklarını gördüğünü kaydetti.
Japonya’da, kaza olan nükleer santralin dışında deprem kuşağında daha bir çok santral olduğunu ve onlara bir şey olmadığını dile getiren Demirkıran, ”Ama burada soğutma pompaları arızalanınca bu kaza meydana geldi” dedi.
AKP’li Demirkıran, Akkuyu’nun güzel bir yer olduğu belirtilerek, santralin oraya kurulmasının istenmediğini ifade etti.
Afif Demirkıran, ”Sadece Akkuyu değil Türkiye’nin her yeri güzeldir. Peki nereye yapalım nükleer santrali?” sözlerine CHP’li Öztürk’ün, ”Siirt” yanıtını vermesi üzerine, ”Tamam, ben Siirt’e nükleer santral istiyorum” dedi.
Görüşmelerin ardından MHP’nin önerisi kabul edilmedi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.