Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Gazipaşa Havalimanı’na haftada iki sefer

29 Mart 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

photto020Gazipaşa Havalimanı’na ilk seferini 27 Nisan’da yapacak olan tur operatörü Neckermann, haftada bir kez planladığı sefer sayısını ikiye çıkardı.
Neckermann, Nisan ile Mayıs ayında haftada tek sefer yapacak. Ancak yüksek sezon olan Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında iki sefer yapacak. İlginin daha da yoğunlaşmasıyla sefer sayısının daha da artabileceği bildirildi.
129 KİŞİLİK BOEING GELİYOR
Alanya’ya yılda 85 bin Hollandalı turist getiren Neckermann, Hollanda Kraliyet Havayolları Şirketi’nin yan kuruluşu Transavia ile anlaşmış ve Gazipaşa’ya ilk seferin 27 Nisan’da yapılacağını duyurmuştu. Hollandalı turistleri 129 kişilik orta gövdeli Boeing 737-500 tipi charter uçaklarla havalimanına getirecek olan Neckermann, uçuşların 26 Ekim’e kadar haftada bir gün devam edeceğini bildirmişti.
Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alan Neckermann, 27 otelcinin desteğiyle Alanya Kataloğu çıkarmış ve dağıtımına başlamıştı. Havalimanı ile Alanya haritasının da yer aldığı katalogda Alanya otelleri tanıtıldı. Katalogdaki Alanya haritasında ‘Gazipaşa’ ibaresine yer vermeyen, havalimanını Alanya’da gösteren Neckermann, bu çalışmasının ardından Hollanda’da Alanya yönelik yaşanan ilgi patlamasıyla sefer sayısını arttırma kararı aldı.
İlk seferini 27 Nisan’da yapacak olan Neckermann, Mayıs ayında da haftada tek sefer yapacak. Ancak yüksek sezon olan Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Gazipaşa Havalimanı’na haftada iki sefer yapma kararı alan Neckermann’ın, ilginin daha da yoğunlaşmasıyla sefer sayısını üçe bile çıkarabileceği bildirildi.
‘BASIN ORDUSUYLA KARŞILAYACAĞIZ’
Hollandalı müşterilerin Neckermann’ın Alanya Kataloğu’nun ardından erken rezervasyona hücum etmesini değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner ise “En başından beri bu işin takipçisi olduk. Berlin’de, Antalya’da ve Alanya’da Neckermann yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde bu konuya her zaman ağırlık verdik ve güzel sonuçlar aldık. 27 Nisan’da gelecek olan ilk kafileyi 100 Hollandalı basın mensubuyla karşılayacağız. Basın kafilesini Alanya’da ağırlayacağız ve ilk uçağın indiği gün hep beraber ilk Neckermann yolcularını karşılayacağız. Daha sonra da aynı uçakla basın mensuplarını ülkelerine göndererek, Avrupa’da Gazipaşa Havalimanı gündemi oluşturacağız” dedi.
HAVA TRAFİĞİ YOĞUNLAŞACAK
Öte yandan, Neckermann’ın yanı sıra Nisan ayı içerisinde Türk Hava Yolları’nın (THY) yan kuruluşu olan Anadolu Jet tarafından da Gazipaşa Havalimanı’na iç hat seferleri başlayacak.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.