GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

MHP Anamur 15. Olağan kongresi yapıldı

12 Temmuz 2026

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede mevcut Başkan Mehmet Yayla yeniden Başkan seçildi

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut İlçe Başkanı Av. Mehmet Yayla, delegelerin büyük desteğini alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığını 21. Dönem Mersin Milletvekili ve önceki dönem Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç üstlenirken, divan üyeliklerini Seracettin Gül, Cumali Yıldırım ve Kaan Ceren yaptı.

Programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşkilata gönderdiği mesaj Hidayet Kılınç tarafından okundu. Bahçeli’nin birlik ve beraberlik vurgusu içeren mesajı salondaki partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Faaliyet ve mali raporların ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. 400 delegeden 270′inin oy kullandığı kongrede 2 oy geçersiz sayılırken, 268 delegenin oyunu alan Av. Mehmet Yayla yeniden MHP Anamur İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi.

“Kazanan Milliyetçi Hareket Partisi’dir”

Kongrede konuşan İlçe Başkanı Av. Mehmet Yayla, görev süresi boyunca Anamur halkının yanında olmaya gayret ettiklerini belirterek siyaseti makam için değil, millete hizmet anlayışıyla yürüttüklerini ifade etti. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in temel değerlerine bağlı kalmaya devam edeceklerini vurgulayan Yayla, Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetine sahip çıkmayı sürdüreceklerini söyledi.

Yaklaşan seçimlere de değinen Yayla, teşkilatta küskünlük ve ayrılıklara yer olmadığını belirterek, “Kazanan her zaman Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır.” ifadelerini kullandı. Yenilenen yönetim kadrosuyla Anamur’da daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturacaklarını dile getiren Yayla, kongrenin partisine, Anamur’a ve Türk milletine hayırlı olmasını temenni etti.

MHP İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Başkanlarından Birlik Mesajı

İlçe Başkanının konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy ile Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Ahmet Bebek, Mersin genelinde gerçekleştirilen ilçe kongrelerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalarda kongrelerin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde tamamlanmasının memnuniyet verici olduğu ifade edilirken, kongrelerde kaybedenin değil, kazananın Milliyetçi Hareket Partisi olduğu vurgulandı. Teşkilatların aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceği mesajı verildi.

Yoğun Katılım Dikkat Çekti

Kongreye AK Parti Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulut ve ilçe yönetimi, MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Ahmet Bebek, çevre ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, partililer ve delegeler katıldı.

15.Olağan İlçe Kongresi, yeni yönetim kurulunun tanıtılması, tebriklerin kabulü ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

haberanamur0019haberanamur0056haberanamur0038haberanamur0029haberanamur0045haberanamur006haberanamur007haberanamur0082

Yorumlar kapalı.

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Buradan geçerken hep strese kalıyorum. Bu kadar uzun süre kalması...
  • abdulllah aydın: Sağlam bir ATATÜRK cü olduğuna ,nandığım Sayın Başkan:...
  • abdulllah aydın: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Diyorki:”Cahal et...
  • abdulllah aydın: Yeni seçilen başkan ve üyelere başarılar dilerim.İhrac...
  • Gökçin Yalçın: Başarılar diliyorum.
  • hüseyin kocoglu: meraba arkadaslar kuzu göbegi alıyoruz ve toplatıyoruz...
  • Şeref Koz: Yaşlıya, hastaya, düşküne sağlıklı bakabilmek için oğlu, kızı...
  • Şeref Koz: Görülüyor ki insanlar sorunlara karşı duyarlı. Katılım çok iyi....
  • anamurlu: Masaya konulan ve çözüm bekleyen ana sorun halkın sağlıkla ilgili...
  • Şeref Koz: Elektrikler kesildiğinde telefon çıkmamaları çok kötü. İşletmeler...