Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ISASEC 2024 Anamur’da Gerçekleşti

20 Eylül 2024

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

ISASEC 2024 Anamur’da Gerçekleşti: Eğitim ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu Büyük İlgi Gördü

Anamur Belediye Kültür Merkezi, Şair Abdulkadir Bulut Konferans Salonu’nda bu gün düzenlenen 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu (ISASEC 2024), akademik dünyadan birçok önemli ismi bir araya getirdi. Mersin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyum, eğitim ve kültür alanındaki güncel konuların ele alındığı verimli bir platform oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinlik, Mersin Üniversitesi’nin tanıtım videosu ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Sempozyumda, MHP İstanbul eski milletvekili Arzu ERDEM’in “Eğitimde ve Kültürde Dijital Vatan” başlıklı konuşması katılımcılardan büyük ilgi gördü. Eğitimde dijitalleşmenin önemi üzerine duran ERDEM, bu konuda yenilikçi yaklaşımlar sundu. Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat YAYCI ise “Eğitimde ve Kültürde Mavi Vatan” başlıklı konuşmasıyla denizcilik politikalarının eğitimle bağlantısını vurguladı.

Etkinliğin bir diğer önemli kısmı ise Cumhurbaşkanlığı Arşiv Belgeleri ile hazırlanan “Anamur” sergisinin açılışı oldu. Sergi, katılımcılara Osmanlı döneminden günümüze kadar olan süreçte bölgenin kültürel ve tarihi gelişimini sunarken büyük beğeni topladı.

Günün devamında gerçekleşen panellerde, “Taşeli Yöresi Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Potansiyeli” ile “Türkiye Yüzyılında Eğitimin Geleceği” başlıkları tartışıldı. Akademisyenler ve bölge temsilcileri, bu konularda fikir alışverişinde bulunarak sempozyuma katkı sundu.

ISASEC 2024, akademik çevreler ve yerel halk tarafından yoğun ilgiyle takip edildiği etkinlikte Anamur’da unutulmaz bir akademik buluşmaya sahne oldu.

İlçe Kaymakamımız Bilal Bozdemir “ISASEC 2024 4. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu, Anamur’un tarihi ve kültürel zenginliklerini akademik dünyayla buluştururken, ilçemizin eğitim ve bilimsel çalışmalar açısından önemini bir kez daha gözler önüne serdi” diye konuştu.

haberanamur0016haberanamur0062haberanamur0051haberanamur0034haberanamur0024haberanamur0043haberanamur0025

Yorumlar kapalı.

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Buradan geçerken hep strese kalıyorum. Bu kadar uzun süre kalması...
  • abdulllah aydın: Sağlam bir ATATÜRK cü olduğuna ,nandığım Sayın Başkan:...
  • abdulllah aydın: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Diyorki:”Cahal et...
  • abdulllah aydın: Yeni seçilen başkan ve üyelere başarılar dilerim.İhrac...
  • Gökçin Yalçın: Başarılar diliyorum.
  • hüseyin kocoglu: meraba arkadaslar kuzu göbegi alıyoruz ve toplatıyoruz...
  • Şeref Koz: Yaşlıya, hastaya, düşküne sağlıklı bakabilmek için oğlu, kızı...
  • Şeref Koz: Görülüyor ki insanlar sorunlara karşı duyarlı. Katılım çok iyi....
  • anamurlu: Masaya konulan ve çözüm bekleyen ana sorun halkın sağlıkla ilgili...
  • Şeref Koz: Elektrikler kesildiğinde telefon çıkmamaları çok kötü. İşletmeler...