Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Tour Of Mersin, Anamur’dan start aldı

04 Nisan 2024

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

4-nisan-2024013Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) yarışma takviminde yer alan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’, bu yıl 6. kez gerçekleşiyor. Turun1. Etabı Anamur’da Ören Antik Kenti’nden start aldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından organize edilen ve Mersin’in 13 ilçesini de kapsayan ‘Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’, bu yıl rekor bir katılımla gerçekleşiyor. 5 kıtadan katılımın olacağı yarışmaya, aralarında bisiklet dünyasının çok önemli isimlerinin de yer aldığı 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu katılacak. 146 yabancı, 25 Türk sporcunun iştirak edeceği Tour Of Mersin; Anamur-Gülnar, Gülnar-Mersin, Tarsus-Mersin ve Mersin merkez olmak üzere 4 etaptan oluşuyor.

Toplam ödül 19 Bin 30 Euro

Avrupa Kıtası’ndan 102, Asya Kıtası’ndan 56, Amerika Kıtası’ndan 5, Afrika ve Avustralya Kıtası’ndan da 4’er sporcunun katılım sağlayacağı organizasyonda, dereceye giren sporculara toplamda 19 Bin 30 Euro ödül verilecek.

SEÇER: “518 KİLOMETRE PEDAL ÇEVRİLECEK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, start öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“5 kıta 30 ülkeden 146 sporcu bu gün bir arada olacak. Sporun güzelliğini, birleştiriciliğini, barış ve kardeşlik ruhunu yaşıyoruz. Bu bisiklet turunu her geçen yıl geliştiriyoruz. Birinci etap Anamur’dan başlayıp Gülnar’da noktalanacak. Daha sonra Gülnar - Mersin merkez güzergahımız var. Ardından Tarsus-Mersin etabı ve son olarak Mersin merkezdeki etapla 518 kilometrelik yarışı tamamlayacağız.

“145 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU AĞIMIZ VAR”

Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na girmek istiyoruz. Bu konuda önemli mesafe aldık. Yakında bu ağa katıldığımızda bu Mersin için önemli bir kazanım olacak. Bunun yanı sıra Mersin’i bisiklet yolu ağıyla donatmak için 400 kilometrelik bir proje yaptık. Şu anda 145 kilometre bisiklet yolu ağımız var Mersin’de. Yeni açtığımız caddeler ile revize ettiğimiz caddelerde bisiklet yolu ekliyoruz.

“YIL SONUNA KADAR BİRÇOK SPOR ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

2024 yılı içerisinde ilk kez çocuk şenliği düzenleyeceğiz ve şenlik kapsamında çocuk maratonu koşulacak. 11 Mayıs’da Mersin Dağ Koşusu’nu gerçekleştireceğiz. Yine 8-9 haziranda Uluslararası Klikya Maratonu’nun 3. sünü gerçekleştireceğiz. 30 Ağustos – 1 Eylül’de U-16 Pro Beach Plaj Voleybolu Turnuvası’nı yapacağız. 4-6 Ekim’de Tarsus – Kleopatra Bisiklet Turu da var. Onunda bu yıl 3. sünü yapacağız. 19-20 Ekim’de 16. Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu’nu yapacağız. Yılın son etkinliği ise 6. Uluslararası Mersin Maratonu 13-15 tarihleri arasında olacak. Bu etkinlikler için herkesi Mersin’e davet ediyoruz.

“OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Bu etkinliklere katılan ülkelerden olumlu geriş dönüşler alıyoruz. İlgili federasyon temsilcileri ve sporcular kurumumuza ve bana gönderdikleri mesajlarda memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Organizasyonları uluslararası standartlarda ve büyük ciddiyetle gerçekleştiriyoruz. İlk kez ülkemize veya ilimize gelen sporcular büyük ilgi gösteriyorlar ve teşekkür ediyorlar.

ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ DENİZ:

“HERKESİ ANAMUR’A DAVET EDİYORUZ”

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz de organizasyonun Anamur’dan başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Anamur ilçemiz, ülkemizin güneyinde tropikal iklim bitkilerinin yetiştiği Anamurium Antik Kenti ve Mamure Kalesi gibi tarihi yapılarıyla, kum zambaklarıyla, caretta üreme alanı ve 17 kilometrelik sahiliyle Mersin ilimizin güzel bir ilçesidir. Bu organizasyonun buradan başlaması bizi memnun ediyor. Bisiklet turuna katılan sporculara başarılar diliyoruz. Herkesi güzel ilçemize bu tarihi ve doğal güzellikleri görmeleri için davet ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra bisiklet turunun startı verildi.4-nisan-20240194-nisan-20240084-nisan-20240094-nisan-20240104-nisan-20240114-nisan-20240144-nisan-20240154-nisan-2024016

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...