Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP Anamur ilçe Başkanı Arif Çakırcı seçildi.

21 Ağustos 2023

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

CHP Anamur İlçe Kongresi’nde tek listeyle yapılan seçimde Arif Çakırcı İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Anamur Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, İl Başkanı Koral Ömür, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, PM Üyesi Emre Yılmaz, Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Sorumlusu Erdal Karan, Anamur Gençlik Kolları Başkanı Nail Ünlü, Anamur Kadın Kolları Başkanı Medine Tunç, meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, “Büyük bir onur ve gururla arkadaşlarımla birlikte görev yaptığımız, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı görevini kendi isteğimle partimizi daha da büyüteceğine inandığım, beraber ilçe yönetiminde çalıştığım Arif Çakırcı arkadaşıma bugün devrediyorum” dedi.

DENİZ: “10 BİNDEN FAZLA ZİYARETTE BULUNDUK”

Görev yaptığı süre boyunca yaptığı çalışmaları anlatan Deniz, şunları kaydetti:

“21 Aralık 2019 tarihinde iki yıllığına göreve geldik, ancak pandemi nedeniyle kongre sürecinin uzatılmasından dolayı dört yıla yakın bir süre görevde kaldık. Bu dört yıl zarfında arkadaşlarımızla başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Partimizi beklentilerin çok üzerinde büyüttük. Yaklaşık 2000 yeni üyenin partimize katılımı ile güçlü bir örgütlenmeye gittik. Bu yeni katılım sadece sayısal anlamda değil nitelik anlamında da partimize güç kattı. Partimizi sağlıklı bir üye yapısına kavuşturduk.

2020 yılı itibariyle Türkiye çapında partimize en çok kadın üye kazandıran Kadın Kolları Başkanlığımız Türkiye Birincisi olarak Genel Merkez tarafından takdirle karşılandı. Plaketle ödüllendirildi. Kadın Kollarımıza buradan şükranlarımı sunuyor ve partimiz adına teşekkür ediyorum.

İlçe örgütümüz 6 Şubat depreminde etkin bir çalışma ile yardım faaliyeti yürüttü. Yardımlarının ulaştırılması konusunda partimiz yönetimine güvenen, yardımlarını esirgemeyen Anamur halkına da teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.

Sevgili Yol Arkadaşlarım, bir partinin büyümesi, büyüklüğünü koruması sürekli sahada olması, halkına dokunması, sevinciyle sevinip, üzüntüsüyle üzülmesi halinde mümkün oluyor. Biz de yönetimimiz boyunca hep bunu yaptık. Bu bilinçte olan İl Başkan Yardımcımız, İlçe Örgütümüz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Meclis Üyelerimizle birlikte; Gerek düğün, gerek cenaze ve gerekse ev, işyeri ziyaretleri ile 10.000’den fazla ziyarette bulunduk. Ayrıca öbek sorumlularımız 5.000’den fazla hane ziyareti yaptılar. Kadın Kollarımız da yine binlerce ev, hasta ve taziye ziyaretinde bulundular. Ziyaretlerimizin tümünde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ’in yapmış olduğu hizmetleri ve parti politikalarımızı anlattık.

Bu dört yıllık görev süresince Parti Programımıza, Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalmaya özen gösterdik. Cumhuriyet’imizin önemini her yerde savunduk. Bunu taçlandırmak için 29 Ekim 2022 yılında partimize yakışır bir Cumhuriyet Balosu düzenledik.

Anamur’umuzun yerel kalkınmasına katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunduk. Partimiz Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın, Milletvekillerimizin, İl ve Komşu İlçe Başkanlarımızın katılımları ile muz ve çileği konu alan tarımla ilgili, ‘’Ülke Tarımına Anamur’dan Bakış’’ panelini gerçekleştirdik. Yerel ve Ulusal Basında ses getirdi. Ayrıca Ulusal kanallarda Anamur’umuzu ve onun değerlerini tanıtan programların yapılmasına ön ayak olduk. Anamur’umuzun yetiştirdiği Şair Abdülkadir Bulut’u andık ve tanıttık.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN 5 BİN FARK ATMASINI SAĞLADIK”

Görev yaptıkları süre içerisinde yapılan seçimlerde de oylarını arttırdıklarını ifade eden Deniz, şöyle devam etti:

“2018 Genel seçimleri sonrasında üçüncü sıraya düşen partimiz, 2023 genel seçimlerinde 16.000’in üzerinde oy alarak açık ara birinci olmuştur. Bu seçimlerde özveri ile çalışarak, partimizi büyük bir oy artışı ile birinci yapan örgütümüze ve destek veren Anamur halkına sonsuz teşekkür ediyorum.

2023 Cumhur Başkanlığı Seçiminin hem 1’inci hem de 2’nci turunda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi karşısında 5.000 daha fazla oy almasını özveriyle çalışarak sağladık. Milletvekili seçimlerinde de aynı şekilde çok çalıştık, Partimizin Mersinimizden beş milletvekili çıkarmasına yardımcı olduk.

Okul bilişim sorumluları, sandık görevlileri ve müşahitlerimiz ile güçlü bir örgütlenme yaptık. Görev alan arkadaşlarımız çok özverili bir çalışma ile görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu seçimler öncesi yaptığımız çok büyük seçim konvoyu ve büyük katılımlı mitingimiz hem İl Yönetimimiz hem de Genel merkezimiz tarafından büyük takdirle karşılanmıştır. Katkı veren bütün partililerimize, yönetimimize şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

“MERSİN’DE VE ANAMUR’DA SEÇİMLERİ ALACAĞIZ”

Yaklaşan yerel seçime iddialı hazırlandıklarını vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

“Anamur’da, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendirdik. Parti içi kırgınlıkları ortadan kaldırma için çok büyük çaba harcadık. Partimizde uzlaşma kültürünün gelişmesi için çok özveride bulunduk. Bu uzlaşı süreci sonunda partimizdeki gruplaşmalara son vererek demokratikleşme sürecinin önünü açtık.

Önümüzdeki yerel seçime 7 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bizler kapı-kapı dolaşıp yapılan hizmetleri anlatmaya devam edeceğiz. Gün bir olma günü. Gün hem Mersin’de hem de Anamur’da seçimi kazanmak için birlik olma günü.

Buradan şimdiden ilan ediyorum. Partimizi 2024 yerel seçimlerinde de birinci yapacağız ve CHP bayrağını Anamur’un burçlarında yeniden dalgalandıracağız. Dostlarım şundan emin olunuz; Mersin’de de Anamur’da da seçimleri alacağız. Ve Mersin genelinde Sn. Vahap Seçer Başkanımızın önderliğinde, hiçbir ayrım yapmadan, hak-hukuk-adalet temelinde sosyal demokrat belediyecilik hizmetlerimizi daha da büyüteceğiz.”

ARİF ÇAKIRCI: “2024’TE YEREL SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CHP Anamur İlçe Başkan Adayı Arif Çakırcı da birlik, beraberlik ve ortak çalışma vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Delege çoğunluğunun takdiriyle bu göreve layık görüldüm. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Onlara bu güvenleri için teşekkür ederim.

Anamur’un yürekli, güzide insanları. Kadınlarımız, gençlerimiz, kırgınlıkları, kızgınlıkları bir kenara bırakarak daha güzel bir Anamur inşa etmek için 56 mahallemizde çalışacağız. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, partimizin ileri gelenleriyle hep birlikte çalışarak 2024 yılında yerel seçimi kazanacağız.”

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER:

“MERSİN’İ AÇIK ARA FARKLA TEKRAR KAZANACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de kongrede yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanlarının kendi görev alanlarında başarılı işlere imza attıklarını, tarih yazdıklarını belirterek, “Önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi mevcut büyükşehir belediyelerinin hepsini alacak. Mersin’i açık ara farkla tekrar kazanacak. Bunu bastırarak, altını çizerek söylüyorum. 13 ilçemiz var. Batı’dan Doğu’ya doğru Tarsus, Çamlıyayla, Mut, Silifke, merkezdeki dört ilçemiz, 13 ilçesinin çoğunu Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak. Bunu hep beraber yapacağız. Bu zorlu, mücadele içeren bu yolda sonunda başaran Cumhuriyet Halk Partisi olacak” dedi.

“BÖYLE BAŞKAN İŞLERİNE GELMİYOR”

CHP’li belediye başkanları olarak yüklendikleri sorumluluğun biliciyle hareket ettiklerini, CHP’lilerin başını öne eğdirmediklerini kaydeden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçimlerde başarısız olduğumuz zaman CHP’nin kimliğiyle, gücüyle siyaset yapıp belli bir dönem sonra kendisine yer bulamadığı için gidip sayfiye yerlerinde, yazlıklarda, serin yaylalarda kalan siyasetçilere bir şey olmaz. Yaz ortasında Anamur sıcağında CHP CHP diye çalışan, didinen partiliye olan olur. Kimsenin goygoyuna gelmeyeceğiz. Birbirimize sahip olacağız. Biz birbirimizi kucaklayacağız. Bizim görevimiz sizleri kucaklamak. Partisi için, ülkesi için çalışanları savunmak. Onların yanında dimdik durduk. Kendi siyasi ikbali uğruna, menfaati uğruna partimi kullanıp menfaat sağlayanların yanında değil. Böyle başkan onların işine gelmiyor. Alışılmış. Böyle gelmiş, böyle gider. Hayır. Böyle gelmiş, böyle gitmez. Biz bunu değiştirmek için buradayız.”

“HER KESİMDEN İNSANI KUCAKLAMAK ZORUNDAYIZ”

“Anamur’un sahili var. Dağ köyleri de var. 300 metrelik bahçesinde yetiştirdiği meyveyi satarak geçinen de var milyona milyon demeyen de var. Biz her kesimi kucaklamak zorundayız. Biz her partiden, her görüşten, her ekonomik durumdan insanları kucaklamak zorundayız. Yoksa sen bana, ben sana. Sen bana, ben sana yetmiyoruz. Partililerimizi birliğe davet edeceğiz. Ayrışmaya değil. Şimdi birliği konuşma zamanı ayrışmayı değil. Kırmızıyı maviyi ayrıştırma değil bir renk cümbüşü yaratma çabasında olmalıyız.”

İlgili raporların okunması ibrasının ardından tek listeyle yapılan seçimde Arif Çakırcı’nın başkanlığındaki liste 121 oyla seçimi kazandı.

Çakırcı’nın listesi şu isimlerden oluştu:

İLÇE BAŞKANI: Arif Çakırcı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Nihal Çelikaslan, Şirin Demir, Kürşat Dizdar, Naz Erkan, Seçkin İn, Mehmet Erdal Kınacı, Bülent Menekşe, Alaittin Mert, Çetin Mutlu, Gülseren Taşdemir, Gürkan Tok, Sedat Toru, Mustafa Uğray Uysal, Mehmet Yalçın.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Mustafa Özgür, İsmet Oral, Sibel Özen, Yusuf Karakuş, Zekai Özgeriş, Huldiye Irmak, Sercan Koç, Mehmet Demir, Hasan Ali Gülcan, Ahmet Bayar, Şevket Oktan, Şeref Cer, Erhan Ulu, Mahsup Tufan.

İL DELEGELERİ

Arif Çakırcı, Ahmet Bayar, Neslihan Beşir, Ezgi Deniz Bulut, Durmuş Deniz, Meltem Eroğlu, Özlem Fidan, Ahmet Güzel, Erkut Ahmet Karan, İlhan Kaya, Namık Kemal Kaya, Zeliha Behice Kocabıyık, Mustafa Kurt, Mustafa Müftüoğlu, Ertuğrul Oğuz, Şevket Oktan, İsmet Oral, Remzi Öz, Mustafa Özgür, Gülşen Şahin, Medine Tunç, Esen Uysal, Teoman Yanık, Ayşe Yeşilçayır.

haberanamur010haberanamur0016haberanamur0022haberanamur0032haberanamur0042haberanamur0052haberanamur0062haberanamur0071haberanamur008haberanamur009haberanamur011haberanamur012haberanamur013

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.