Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur?da finans sorunları görüşüldü.

03 Mart 2010

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO), işadamları ve esnafların bankalarla yaşadığı sorunların ele alındığı toplantı düzenledi.
ANTSO binasında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ANTSO Başkanı Abdülkerim Çilingir, dünyada ve Türkiye?de yaşanan ekonomik krizin faturasının çok ağır olduğunu belirterek, ?Gerek iş dünyasında, gerekse finans sektöründe yıkıcı etkileri olmuştur. Ekonomik krizin yaratmış olduğu bu olumsuzluğa karşı ileriye dönük neler yapabileceğimizi iş dünyasının finans sektöründen beklentilerini finans sektörünün ise ileriye dönük ne gibi öneri ve tavsiyelerinin olacağını karşılıklı olarak ifade edeceğiz? dedi.
Toplantıda söz alan katılımcılar, bankalarla kredi kartları, krediler ve kefillikler başta olmak üzere birçok finansal konuda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Bazı katılımcılar, kredi kartlarına ödenen yıllık aidatlar ve kredi kartı borçlarının yapılandırılması konusunu gündeme getirirken, bazı işadamları da bankaların kullandırdığı kredilerin faizlerinin yüksek olduğunu, ödemelerde karşılaşılan sorunların yapılandırmadaki tutarsızlıklar nedeniyle aşılamadığını söylediler.
Katılımcılar, Anamur ve Bozyazı?nın üreten ilçeler olduğunu, bu iki ilçede yaşanan sıkıntının tüm finans sektörünün göstergesi olduğunu ifade ederek, şu anda bankaların bu durumdan kar sağladığını ancak ilerleyen dönemlerde ibrenin tersine dönebileceğini kaydettiler.
Katılımcılar, bankaların sorunların çözümü için takip ve benzeri yöntemler yerine iyi niyet göstermelerini isteyerek, yaşanan sıkıntıların bankaların genel müdürlüklerine iletilmesini istediler.
Banka müdürleri ise sıkıntıların çözümü için sorunlu müşterilerin mutlaka ilgili banka şubeleriyle diyaloğa geçmesini isteyerek, gereken kolaylığın gösterileceğini belirttiler.
Müşterilerin kredi kartı, kredi ve kefillik gibi konularda sıkıntı yaşamamaları için çok dikkatli olmalarını isteyen banka müdürleri, özellikle ödeme gücünü aşan finansal işlemlerin hem müşteriyi hem de bankayı sıkıntıya sokacağını ifade ederek, diyalog ve iyi niyetle bu sorunların aşılabileceğini kaydettiler.
Toplantıya ANTSO Başkanı Abdülkerim Çilingir, ANTSO Meclis Başkanı Feridun Torunoğlu, Anamur ve Bozyazı?daki 12 banka şubesinin müdürleri ile az sayıda işadamı ve esnaf katıldı.

antso0021antso001antso0011antso003antso005antso006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.