Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

MBB Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen Afetzedelere el uzanıyor.

18 Şubat 2023

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Karan: Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen Afetzedelere Büyükşehir eli uzanıyor

Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından Mersin’e gelen afetzedelere kucak açmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlarını karşılıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerek deprem bölgesinde gerekse kent genelindeki kamp ve tesislerde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Neredeyse tüm Büyükşehir ekipleri deprem bölgesinde arama kurtarma, temizlik ve yemek hizmeti verirken, depremzede ailelere de kol kanat geriyor.
Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerine gelen depremzede misafirlere kıyafet, hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi, çocuk maması gibi yaşam malzemelerinin yansıra otellerde ve evlerde kalanlara sıcak yemek servisini sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Anamur, Aydın ve Bozyazı Koordinatörü ve aynı zamanda deprem koordinatörü de olan Erdal Karan ve Büyük şehir Anamur Şube Müdürlüğü koordinasyonunda ev ve otellerde kalan depremzede misafirlerin ihtiyaçları karşılanarak yemek servisi de yapılıyor.
Anamur’da her gün 2 bin kişilik yemek üç çeşit yemek çıktığını belirten Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Büyükşehir Muhtarlar Daire Başkanı Zeki Aksoy ve Anamur Şube Müdürü Ünal Erdal ile birlikte yemekhaneyi ziyaret ettikten sonra bazı depremzelerle sohbet ederek ihtiyaçlarını sordular, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Üzerinden 10 günden haftadan fazla zaman geçen ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde evleri hasar gören ve Anamur, Aydıncık ve Anamur’a gelen i depremzede misafirlerimize içlerini ısıtacak sıcak yemek hizmetini sürdürüyoruz. Yemeğin yanı sıra kuru bakliyat, hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi, çocuk maması, soba, kişisel temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet gibi yaşamsal malzemeleri ekiplerimiz mümkün olduğunca en kısa sürede ulaştırıyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçeleri için deprem koordinatörü olarak beni görevlendirdi.
Muhtarlık Daire başkanımız Zeki Aksoy ile sürekli iletişim halindeyiz. İhtiyaçları kısa sürede bize, Anamur Şube Müdürlüğü ekipleri de dağıtımını düzenli bir o kadar hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor ” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak seferber olduklarını belirten Karan; Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerine gelen, deprem mağdurları yeni hayatlarına başlayana kadar, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olacaklarını 2 bin kişilik iki öğün çıkan yemeğin devam edeceğini ve ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.

haberanamur0033haberanamur0016

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.