Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

İyi Parti’de 8 Mart etkinliği.

09 Mart 2022

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

İyi Parti Anamur Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, parti binasında etkinlik düzenledi.

Etkinliğe, İYİ Parti İçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, CHP Kadın Kolları, Alevi Kültür Derneği, Anamur Kültür Derneği ile Hayvanları Koruma Derneği Başkanları ve İyi partili kadınların katıldı.

Etkinliğin sunumlarını yapan İYİ Parti İlçe Sekreteri Salih Kutlu, Kadın ve erkek yaratılış gereği birbirlerinin tamamlayıcısı olduğunu belirterek, huzurlu bir hayat, düzenli bir toplum ve de insan soyunun devamı kadın ve erkeğin müşterek yaşantısı neticesinde kurulan aile müessesesi gerçeğine vurgu yaptı.

İYİ Parti Anamur Kadın Kolları Başkanı Fatma Özaltun ise, Kadınların aile içinde, toplumda ve iş hayatında hak ettiği şartlarda yaşamak istediğini belirterek şunları kaydetti:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1977 yılında 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına kabul etti. Bugün Ülkemizde şöyle bir geriye doğru gidersek, Zübeyde Hanım Atatürk’ün annesiydi Profesör Dr Türkan Akyol Kadın Bakan, Lale Aytaman Kadın Vali, İlk Roman Yazarımız Fatma Ali, Özlem Boztürk Kaymakam, Sabiha Gökçen ilk kadın pilotumuz, İnebolu Şerife Bacı, Erzurumlu Kara Fatma, Erzurumlu Nene Hatun, savaşta erkeği kardeşlerin ve askerlerle beraber cepheye koşan onlara lojistik destek sağlayan kadınlarımızdı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapmış olduğu bir konuşmasında şöyle der: Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla bilgi ve kültürle gerçek faziletle süslenip dolanmaktadır. Ben Muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı, aksine pek çok yönden Onların üstüne çıkacak ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım”

Bugüne gelirsek cesurlar hareketi İYİ Parti Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye ülkemizin geleceği ile ilgili aldığı kararlar ve İstanbul sözleşmesi konusundaki hassasiyetleri için teşekkür ederiz.” Unutmayalım unutturmayalım İstanbul sözleşmesi yaşatır.”

Niye bunları saydım. Çünkü bu değerleri olmadan önce, Arap toplumlarında kız çocuklarının diri diri toprağa gömülürken, yani kızlarından babalarının utandığı bir devirdi. Cumhuriyetin ilanı ile kadınlar baş tacı iş -hayat ortağı, toplumun mihenk taşı olmuşlardır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü kutluyorum.”

İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu da yaptığı konuşmada; “Bir annenin tüm dünyayı değiştirebilir gerçeğini Zübeyde annemiz ile yaşamış bir ülke olarak Atatürk’ün; “Dünya’da her şey kadının eseridir” sözünün ışığında kadınlarımızın emeği, cesareti ve yaratıcılığı ile tüm hedeflerimize ulaşabileceğimize inanarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Şair Fatma Arıkan Kadınları konu alan kendi yazdığı şiiri okudu.

Daha sonra partili kadınların ev yapımı pastaları katılımcılara ikram edildi.

haberanamur0051haberanamur011haberanamur010haberanamur0026haberanamur0015haberanamur0036haberanamur009haberanamur012

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.