Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur 19 Mayıs Kutlaması

20 Mayıs 2021

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Anamur Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atatürk Anıtına çelenk sundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıldönümü pandemi gölgesinde gerçekleştirildi. Törende gazilerimizin vatanın korunması ile ilgili tavsiyeleri dikkat çekti. Anamur Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi.

Törene protokolden katılım olmadı.

Törene katılan Kıbrıs Gazileri Durmuş Ali Uğuz ve Ramazan Boz, Atatürk anıtına selam verdiler saygı duruşunda bulundular gençlerin vatana sahip çıkmalarını istediler.

Gazilerden Gençlere Vatana Sahip Çıkın Öğüdü

Gaziler, her ne şart ve koşulda olursa olsun gençlerin vatanına cansiperane sahip çıkmalarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ü önder ve örnek almaları gerektiğini söylediler. 1974 yılında Deniz Komando Takım Komutanı Onbaşı Durmuş Ali Uğuz, ilk denizden karaya çıkarken, birliğinin yüzde 80’inin şehit olduğunu söyledi. O anda şehit olmaktan başka hiçbir şeyi düşünmediklerini kaydeden Uğuz; “1974’te denizden karaya ilk adımı atanlardanız. Yüzde 80’imiz bizim şehit olur, yüzde 20’miz hedef alırdık. Havadaki komandolarımızı atışımızla indirirdik.( Onların yere inmesi için koruma atışları) O yünden arkamızdan destek gelirdi. 7 ay cephede kaldım, oradan terhis oldum. Bu günde şehit olamadık. Şehitlik mertebesine ulaşamadık, fakat gazilik mertebesinde kaldık, yolun yarısında. Onun için gururluyum, onurluyum, çokta mutluyum. Bu vatan için milletim için, bayrağım için seve seve şu anda 68 yaşındayım, canımı vermeye hazırım.” Dedi.

Vatan İçin Sağduyulu Olsunlar

Gençlerime vatanı için milleti için, bayrağı için sağduyulu olmalarını ve onlara sahip çıkmalarını istediğini söyleyen Uğuz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının kendisi için taşıdığı anlama şu ifadelerle yer verdi. “19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Samsun’a çıkışının, bizim Kurtuluş Savaşı’mızın başlaması denektir. O yönden vatanımızı, milletimizi, ayağa kaldırarak, Türk Milleti’nin vatanını milletini, bayrağını, şanını, şerefini kurtarmak için yola çıkmış bir anıdır. Ve Vatanımızı Milletimizi, o yünden kurtarmışızdır. Atalarımız günlerce şehit verdi, gazi verdi. Şehitlerimize ve ölen gazilerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.” Dedi.

Gazi 19 Mayıs’ı Kutlarken Gözleri Doldu

Eğridir Dağ Komando Okulu’ndan Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Gazi Ramazan Boz’un ise 19 Mayıs’ı kutlarken gözleri doldu. 19 Mayıs’ın bütün milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Atatürk Samsun’a çıkmasaydı, biz şimdi olmayacaktık, olamazdık yani. Oradan başlayan Kurtuluş Savaşı’nın ateşlenmesiyle, Türkiye Cumhuriyetini, düşmandan kurtarıp, Türk Milletine armağan etmiştir. Onun için çok mutluyuz.” Dedi. Törenin başından sonuna kadar Atatürk’e ayakta selam duran Gaziler, gençlerle de fotoğraf çektirdiler. Tören için alana gelen gruplar Atatürk anıtı önünde hatır fotoğrafı çekildikten sonra tören alanından ayrıldı.

pic0025pic0032pic0042pic0052

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.