Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

MERÇED Basın açıklaması

17 Şubat 2021

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan “ Davultepe, Gümüşkum 100.yıltabiat parkı ve Alata halkındır”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında “Alata, Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı ve Davultepe deki yeşil ve tarım alanları halkındır.” Dedi.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED)’in basın açıklaması:

“BASINA VE KAMUOYUNA

DAVULTEPE,GÜMÜŞKUM 100. YIL TABİAT PARKI VE ALATA HALKINDIR.

Dünyada yaşanan iklim krizinden Ülkemizde çok etkilenmektedir. İklim krizi nedeniyle kuraklık tehdidi, Susuz yaşam, Orman yangınları, seller, gıda krizleri, çeşitli salgın hastalıklar tehlikeleri bizi bekliyor. Bilimsel metotlarla yaşam alanlarımızı korumamız ve iklim krizine karşı mücadele etmemiz gerekmektedir. İklim krizine karşı korumamız gereken en temel değerler tarım ve yeşil alanlarımızdır. Tarım ve Yeşil alanlar korunmalıdır ve bu alanların oranı arttırılmalıdır. Ne yazık ki kentimizde rant uğruna bazı bölgelerde tarım ve yeşil alanlar yok edilmektedir. Özel şirketlerin rantı kamu rantının önüne geçmektedir.

Kentimizin önemli bir doğal sit alanı olmakla birlikte ormanlık alanı içeren Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı başta caretta caretta deniz kaplumbağaları ve endemik kum zambaklarının yaşam alanı olması ve ekolojik açıdan korunması gereken bir alan olup kentimizin akciğerleri sayılan bölgede son zamanlarda rant uğruna ağaç katliamı yapılmaktadır. Yapılan ağaç katliamı bölgenin doğal sit yapısını bozmaktadır. Yetkililer yapılan bu ağaç katliamını derhal durdurmalıdır.

Mezitli Davultepede yapımı planlanan Küçük sanayi sitesinin yapımından vazgeçilme çabaları kent adına çok önemli bir karar olmakla birlikte yeşil ve tarım alanların korunması kararı memnuniyet vericidir. Bu çabanın mücadelesini veren Davultepe halkına ve Büyükşehir Belediye Meclisine teşekkür ederiz. Davultepe ile ilgili alınan bu kararın uygulanmasının takipçisi olacağız.

Bölgemizin akciğerleri, Ülkemiz ve Kentimiz için çok önemli araştırmalar yapan ve bir laboratuvar niteliğini taşıyan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü alanının tümünün 1. Derece doğal sit alanının ilan edilmesini bekliyoruz.

Alata, Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı ve Davultepe deki yeşil ve tarım alanları halkındır. Bu alanların ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu alanların korunması için bundan sonra da derneğimiz demokratik ve hukuksal olarak mücadele etmeye devam edecektir”.

MERSİN ÇEVRE VE DOĞA DERNEĞİ

pic0019

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.