Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Toplu taşımada HES kodu uygulaması başlıyor

08 Kasım 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

13 Kasım 2020 tarihinden sonra HES kodu almayanlar toplu taşımadan faydalanamayacaklar.

Konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama şöyle;

“Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca kişiselleştirilmiş seyahat kartları ile Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan HES’in entegrasyonunu sağladı. Büyükşehir’e ait toplu taşıma araçlarını kullanan, Koronavirüs tanısı konulmayan ve temaslı olmayan kart sahibi vatandaşlar, hes.mersin.bel.tr’yi ziyaret edip, gerekli adımları takip ederek HES kodu entegrasyonunu sağlayabilecek. 13 Kasım’dan itibaren HES kodu olmayan ve ulaşım kartları ile entegre etmeyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarından yararlanamayacak.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge uyarınca kişiselleştirilmiş seyahat kartları ile Sağlık Bakanlığı uygulaması olan HES’in entegrasyonunu sağladı. COVID-19 tanılı ya da temaslı kişiler bu sayede toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Kullandığı tespit edilenlere de idari yaptırım uygulanacak. 13 Kasım’dan itibaren HES kodu olmayan ve ulaşım kartları ile entegre etmeyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarından yararlanamayacak.

Entegrasyon “hes.mersin.bel.tr”den yapılacak

Büyükşehir’in toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların kişiselleştirilmiş seyahat kartları ile HES kodunun entegrasyonunu sağlaması gerekiyor. Büyükşehir’e ait toplu taşıma araçlarını kullanan, Koronavirüs tanısı konulmayan ve temaslı olmayan kart sahibi vatandaşlar hes.mersin.bel.tr’yi ziyaret edip, gerekli adımları takip ederek otobüs seyahat kartları ile HES kodu entegrasyonunu sağlayabilecek. Bu adrese giren vatandaşlar açılan ekranda HES kodu, TC kimlik numarası/pasaport numarası, ulaşım kartı veya bilet numarasını girerek tanımla sekmesinden entegrasyonu gerçekleştirebilecek.

HES kodu olmayanlar 13 Kasım’dan itibaren toplu taşıma araçlarını kullanamayacak

Bu entegrasyon sayesinde temaslı olan kişilerin kişisel seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. COVID-19 tanılı ya da temaslı kişi böylelikle toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Kullandığı tespit edilenlere de idari yaptırım uygulanacak. 13 Kasım 2020 tarihi itibariyle HES kodu olmayan ve ulaşım kartları ile entegre etmeyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarından yararlanamayacak.

HES kodu nasıl alınır?

Koronavirüs tanısı konulmayan ve temaslı olmayan ancak bugüne kadar HES kodu almamış vatandaşlar Büyükşehir’e ait toplu taşıma araçlarını kullanmak istedikleri takdirde öncelikle HES kodu alacak. Akıllı telefonları olan vatandaşlar HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasını telefonlarına indirerek, uygulama aracılığıyla HES kodu alabilecek. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilecek. “HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanarak, kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturulacak.

Kısa mesajla HES kodu almak isteyen vatandaşların HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini gün sayısı olarak yazmaları ve 2023’e kısa mesaj atmaları halinde HES Kodları telefonlarına kısa mesaj olarak iletilecek”.

pic0014

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.