Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Akkuyu ile ilgili referandum yapılmalı.

04 Kasım 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur’da Akkuyu nükleer santralle ile ilgili yapılan toplantıda Mersin’de bölgesel referandum önerisi genel kabul gördü.

Mersin TMMOB Makina Mühendisleri Odası önceki şube başkanlarından Serdar Erkan, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili Anamur Eğitim Sen şubesinde bazı siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile yaptığı toplantıyı değerlendirdi.

Erkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akkuyu Nükleer santralinin yapımı ile ilgili Büyükşehir Meclisinin aldığı 10 Ağustos 2020 tarihli karara Mersinliler imza yoluyla itiraz etmişti. İtiraz eden bin küsur dilekçenin, sekiz yüzü Erdemli -Anamur arasındaki bölgeden (Anamur, Aydıncık, Gülnar, Bozyazı, Silifke, Erdemli ilçelerinden) çıkmıştı. Bu dilekçelerin talebi, 14 Ekim 2020 tarihli Büyükşehir Belediye meclis birleşiminde reddedildi. Şimdi Mersinlilerin önünde bir hukuken dava açma süreci var. Bu süreç hakkında Anamurlular ne düşünüyorlar onu öğrenmek için buradayım. Bu gün burada yaptığımız toplantıda Anamurluların bu dilekçelerinin takipçisi olacaklarını, açılacak davaya vekâlet vererek davaya müdahil olacaklarını yaptığımız toplantıda ifade ettiler. Ben de bu duyarlılığı takdirle karşılıyorum. Çünkü Akkuyu nükleer santrali ile ilgili henüz her şey bitmedi. Önümüzde, en az 10 yıllık bir süreç var. Bu süreç içinde bir gün mutlaka bu itirazların dikkate alınacağını ve sürecin referanduma dönüşeceğini düşünüyorum” Dedi. Bu anlamda Anamurlulara ve toplantıya katılanlara teşekkür ediyorum. Toplantıda yapılan referandum önerisini de değerlendiren Erkan, “Bu doğru ve meşru bir talep. Bu zaten baştan yapılması lazımdı. Yerel halkın meşru iradesine en başında başvurulması gerekirdi. Maalesef iktidar bunu yapmadı. 2017 yılı Haziran ayında Mersin Büyükşehir Kent Konseyinin yaptığı ankette Mersinlilerin yüzde 86 sının Akkuyu nükleer santralini istemediği sonucu çıkmasına rağmen, iktidar Nükleer Santrali Mersin’e dayattı. Halkın istemediği bir yatırımın (Nükleer Santral )yapılmasını doğal yaşam hakkına ve demokratik tercihine saldırı olarak görüyorum. Bunu yine Mersin halkının düzeltmesi gerekiyor. Bunun da Mersin ölçeğinde yapılacak bir referandumla mümkün olacağını düşünüyorum. Nükleer Santralinin inşaat sürecinde olması bu temel gerçeği değiştirmez. Dedi. Erkan, toplantının düzenlenmesini sağlayan, Eğitim Sen ve ADD Anamur şubeleri ile katılımcılara teşekkür etti.

pic006pic005pic0041pic008pic007pic010pic009

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Yöremiz, ülkemiz ve geleceğimiz için önemli bir gündemdi. İnsanların duyarlılığını görmek güzel birşey. Ancak Nükleerden çok kötü etkilenecek olan tarım ve turizm sektörlerindeki ilgililerin de ikna edilmesi gerekiyor. Muzculara Manavgat’ta Adana’ya taşınmanın çözüm olmadığını anlatmak gerekiyor. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini korumak boyun borcumuzdur.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.