Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Muhtarlar yemekte buluştu.

21 Ekim 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

“19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Belediye Başkanı Kılınç Muhtarlara akşam yemeğinde buluştu.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ev sahipliğinde, Belediye 82 Sosyal tesislerinde gerçekleşen programa, Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çetin, Türkan Kasapoğlu, Mehmet Tuğrul, Mahmut Kara, Mahalle muhtarları, Belediye Personeli ve basın mensupları katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda muhtarlar adına konuşma yapan Kızılaliler Mahallesi Muhtarı Mehmet Sarı, “Muhtarlar Günü münasebetiyle bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Hidayet Kılınç’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhtar Sarı, Muhtarlık halkla kamu kurumları arasında köprü vazifesi gören Cumhuriyet tarihinden bu yana süre gelmiş kutsal bir görevdir. Milletin derdiyle dertlenen, sevinciyle neşelenen, üzüntüsüyle üzülen siz değerli arkadaşlarımla Muhtarlar gününü birlikte kutlamaktan onur duyuyorum. İfadelerini kullandı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, göreve geleli yaklaşık 19 ay olduunu belirterek, bu kısa zamanda belediyenin kasası boş ve borç yükü altında olduğu halde Anamur’u geleceğe hazırlama konusunda en merkezi mahalleden en uzak mahallesine kadar alt yapı, yol ve asfalt çalışmalarını yapmaya gayret ettiklerini, görev süresince 56 mahallenin hizmet ihtiyaçlarını gidereceklerini ara sokaklar dahil olmak üzere asfaltsız yol bırakmayacaklarını vurguladı.

Muhtarlarımız istişareli çalışmalarımız devam ediyor diyen Kılınç, hiçbir muhtarımızı kırmadan hiçbir mahallemizi, hiçbir insanımızı dışlamadan söz verdiğimiz bütün hizmetleri belediyemizin kasası boş da olsa kıt imkanlarla, Ankara’daki yılların birikimi bürokrasi dostluklarımızla, oradaki yıllarca oluşturduğum girişimlerimle, Hükümetimizle, sayın Bakanlarımızın desteği ile Anamur’umuz ve Mersin’in tüm İlçeleri için hizmete dönüştürmeye, devam ediyoruz. İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Anamur’un İçme Suyu ihtiyacı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile birlikte Ankara’ya giderek gerekli girişimlerde bulunduk. Diyen Kılınç, önümüzdeki günlerde tekrar gideceğiz. Görev süremizce söz verdiğimiz tüm hizmetleri sırası ile ilmik ilmik dokuyarak yerine getireceğiz bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 56 mahallemizin 10’unda şu anda alt yapısını, yolunu, asfaltını tamamladık. Diğer mahallelerimizin ihtiyaçlarına da devam ediyoruz. Siz muhtarlarımıza düşen mahalle halkınıza bunları anlatmak ve sabırlı olmalarını hiçbir mahalleyi unutmayacağımızı bilmelerini selamlarımla iletmenizdir. Dedi.

Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran da konuşmasında, Muhtarlık kurumunun Türkiye’de en küçük mahalli idari birimi olarak çok müstesna ve değerli bir yeri olduğunu, Türk Demokrasisinin Dünyaya örnek olarak gösterilebilecek bir kurum olarak idari hayatta mevcudiyetini devam ettirdiğini belirtti. Muhtarlıkların devletle millet arasında bir köprü oluşturduğunu söyleyen Başaran, bir yandan milleti devlete karşı temsil ederken bir yandan da Devleti millete karşı temsil ederek, devletin eli ayağı, gözü kulağı olduğunu belirtti. Bu yönüyle çok değerli bir görev ifa eden muhtarlarımızın bu günlerini yürekten kutluyorum. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Dedi.

Günün anısı olarak Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran’a ve muhtarlara hediye takdim etti.

Anamur Belediye İmam Hatibi ve Melleç Mahalle Muhtarı Yalçın Şahin tarafından okunan yemek duasına hep birlikte amin denildi. Gece çay sohbetiyle son buldu.

pic0052pic0071pic0081pic0061pic0019pic0035pic0044

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...