Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Rotary Kulüp tanıtım toplantısı.

24 Ağustos 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Rotary Kulübü Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı Anamur’da yaptığı toplantıda kulübü tanıttı.

Ünlüselek Otelde yapılan toplantıya UR 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı Federasyon Başkan Yardımcısı Ayhan Gedikoğlu Anamur kulüp başkanı Ersin Körhasanoğulları ve kulüp üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı Rotary kulübün Dünyada ve ülkemizdeki tarihçesi ile kulübün faaliyetlerini anlattı. Antalyalı, “ Rotary, insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek, Dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla dünyadaki iş ve meslek insanlarının birleşmesinden meydana gelen bir sivil toplum örgütüdür. Yani insanlığa hiç bir karşılık beklemeden hizmet veriyoruz. Hepimiz iş ve meslek insanıyız dolayısıyla her meslekteki yüksek ahlaki standartları yüceltmeye çalışıyoruz dünyada iyi niyeti ve barışı yaymak amacıyla bir araya geliyoruz. Vizyonumuz, dünyanın dört bir yanında hem toplumumuzda hem de kendimizde kalıcı bir değişim yaratmak için herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiği bir dünyayı birlikte yaratmak”.

Dünyanın en büyük sivil toplum örgütü

Rotary’nin topladığı bağışın % 97 sini amaçları doğrultusunda kullanıldığını belirten Antalyalı, “Uluslararası Rotary dünyanın en büyük sivil toplum örgütü. Bir milyon 2 yüz bin üyesi var. Tüm dünyada 36 bin tane kulüp var 2 yüzden fazla ülke de Rotary var. Birleşmiş Milletler ve UNİCEF’in kuruluş çalışmalarına öncülük eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Onları kuran bir sivil toplum örgütüyüz. Ve Birleşmiş Milletlerde danışmanlık masası olan ilk ve tek sivil toplum örgütüyüz”. Türkiye’de 240 kulüp 6000 üye 38 şehirde Rotary kulüp kurulduğunu belirten Antalyalı, “Amaçlarımız, 1 incisi anne ve çocuk sağlığı, 2 incisi hastalıkların önlenmesi, 3 üncüsü temel eğitim ve okur yazarlık,4 üncüsü ekonomik ve toplumsal kalkınma 5 incisi Temiz su ve hijyen 6 tıncısı barış ve anlaşmazlıkların çözümü 7 dincisi çevreyi korumak, çevreyi desteklemek.

3 milyar çocuğu aşıladı.

Önemli amaçlarımızdan bir tanesi hastalıkların önlenmesidir. Bu uğurda uluslararası Rotary 1980’li yılların başından beri 3 milyar çocuğu aşılamıştır. Son 30 – 35 yıldır dünyada yapılan bütün aşıların finansmanını uluslararası Rrotary karşılamaktadır. Bu konuda 2 milyara dolara yakın kaynak aktarılmıştır. İlk bu misyonumuzu gerçekleştirmek üzere harekete geçtiğimizde 1988 yılında 122 ülkede çocuk felci görülürken bu gün sadece ve sadece Afganistan da ve Pakistan’da kalmıştır. Orada da çok az vakıa kalmıştır. % 99.9 oranında dünyada çocuk felci silinmiştir. Başta söyledim bizler topluma yararlı olmak için bir araya gelen iş ve meslek hizmetlerinden oluşmuş insanlarız. Ve kendimizi gerek aile yaşantımızda gerek sosyal yaşantımızda gerekse de mesleki yaşantımızda dörtlü öz denetime tabi tutarız. Düşündüğümüz söylediğimiz ve yaptığımız şeyler gerçeğe uygun mu? İlgililer tümü için adil mi? İyi niyet ve daha iyi dostlar sağlayacak mı? İlgililerin tümü için yararlı mı? Attığımız her adımda bu 4 soruya evet cevabını almaya çalışırız. Eminim başarıyoruz da” diye konuştu.

pic0044pic0026pic00112

pic0038

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.