GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kahvecioğlu, güven tazeledi

22 Şubat 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

22-subat-20200171İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, güven tazeledi.

Kaplan düğün salonunda gerçekleştirilen İYİ Parti Anamur 2. Olağan Kongresi’ne İYİ Parti Mersin Milletvekilleri Zeki Hakan Sıdalı ve Behiç Çelik, GİK Üyeleri Burhanettin Kocamaz ve Ali Kamış, İl Başkanı Mehmet Dutar, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türe, Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Gülnar İlçe Başkanı Ömer Tan ve Akdeniz İlçe Başkanı İsmet Hatipoğlu, Eski İlçe Başkanı Erdal Bulut, belediye meclisi üyeleri , siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

KAHVECİOĞLU: “BİZİM İKTİDARIMIZDA RANT DEĞİL, ÜRETİM OLACAK”

Faaliyet ve mali raporların ibra edilmesinin ardından açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, İYİ Parti’nin Türk milletinin ülkesi ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü korumayı, Atatürk ilkelerini esas almayı ve etkin bir güç olarak bölgesel ve küresel barışa katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

İYİ Parti’nin büyük zorluklarla partileşen ve her geçen gün büyüyen bir cesurlar harekete olduğunu vurgulayan Kahvecioğlu, “Bizim iktidarımızda Arap sevicilikten kurtulan, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle bize kucak açan kardeş Türk devletleriyle kucaklaşan bir Türkiye olacak. Akıl mantığın ön planda olduğu bir dış politika izlenecek. Rant değil üretim olacak. İsraf değil, verimlilik olacak. Yandaş sermaye yaratmak değil, yeniliği ve teknolojiyi geliştirmek olacak. Millet aç ve sefil  değil, huzurlu, mutlu ve refah içinde olacak. Bu sebeplerle İYİ Parti Türkiye’nin geleceği, milletin umududur. Bugün anahtar parti, yarın iktidar partisidir” dedi.

“ANAMUR’UN KILCAL DAMARLARINA İŞLEYECEĞİZ”

Göreve geldikten sonra yoğun bir çalışma başlattıklarını ifade eden Kahvecioğlu, “Üye sayısını yüzde 60 arttırdık. Ayrım yapmadan partiye yakışır bir şeklide çalıştık ve partimizi temsil ettik. Bugün yönetimimiz, kadın ve gençlik kollarımız, il delegelerimiz ve parti delegelerimizle yaklaşık 650 kişilik bir ekiple her birimiz birer Meral Akşener olarak Anamur’un bütün kılcal damarlarına işleyip, gündüz oturmadan, gece uyumadan Anamur’da iyilik güneşi tekrar doğan kadar çalışacağız ve inanıyorum ki başaracağız” diye konuştu.

MEHMET TÜRE: “BENİ ÖZLEDİĞİNİZİ DUYUYORUM, BEN DE SİZİ ÖZLEDİM”

İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türe de “Anamur’un kaderi herhalde, kimseyi iki dönemden fazla seçmiyorsunuz. Bana ‘Sen biraz dinlen’ dediniz ama beni özlediğinizi duyuyorum, ben de sizi özledim” diyerek başladığı konuşmasında, “İl başkanımızla birlikte Mersin’in ilçelerinde, mahallelerinde yaptığımız gezilerde tanıyanlar kucaklıyor, tanımayanlar da Mehmet Türe ismini duyunca üç kez daha kucaklıyorlar. Bu benim için yeterli. Neden biliyor musunuz? Dik duruşun, yol arkadaşlığının, vatan ve millet sevgisinin makamdan, mevkiden daha önde geldiğini gördüğüm için. Bugün geriye dönüp bir karar verme sürecine gelsem vallahi billahi yine aynı kararı verirdim” dedi.

“ANAMUR BELEDİYESİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÖVÜŞÜP DURUYOR”

Görev yaptığı iki dönemde Anamur’da 30-40 yıllık hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Türe, “Özellikle ikinci dönemde Burhanettin Kocamaz başkanımızla birlikte önemli projeler yaptık. Bunların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirerek örnek bir belediye olduk. Şimdilerde duyuyoruz ki Anamur Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi dövüşüp duruyorlar. Onlara tavsiyem, dövüşmeyin, kavga etmeyin. Ermenistan – Türkiye sınırı gibi pankartlar asıyorlar. Orası büyük belediyenin, burası küçük belediyenin diye. Ayıp ayıp. Dönün geçmişe bir bakın, Burhanettin Kocamaz ile Mehmet Türe nasıl omuz omuza vermiş, hizmetleri nasıl sıralamış, bizi örnek alın” diye konuştu.

“OY İSTERKEN SU PROJESİNİN BÜYÜKŞEHİR’İN İŞİ OLDUĞUNU BİLMİYOR MUYDUNUZ?”

Anamur’u yakından takip ettiğini belirterek salondakilere “Suriyelilerle aranız nasıl, komşu oldunuz mu, yakında bir mahalle olurlar, balık çiftlikleri ne durumda, benden sonra ne yapıldı” diye soran Türe, şöyle devam etti:

“Nerede mülki amirimiz, nerede belediye başkanımız? Bir yerin belediye başkanı olmak sadece koltukta oturmakla olmaz. Milli manevi konularda vücudunuzu ortaya koymalısınız. İnşallah hükümet desteğiyle Anamur’a hizmet ederler. Seçim arenasında ‘Ankara’dan destek alarak Anamur’un içme suyu sorununu çözeceğiz’ dediler, şimdi duyuyoruz ki ‘Benim görevim değil’ diyorlarmış. Siz oy isterken içme suyu projesinin Büyükşehir’in işi olduğunu bilmiyor muydunuz? Biliyordunuz. İçme suyu projesinin her şeyi hazır, sadece ihaleye çıkılacak ama bekliyor. Hal kompleksinin projesi tamamlandı, tahsisi yapıldı, her şeyi hazır ama bekliyoruz. Otogar yapıldı, ne zaman açılacak, bilmiyoruz.  Bayrak asmayla, flama asmayla vakit geçiriyorlar. Bize fırsat verilseydi bu projeler yapılacaktı, yarım kalmış içme suyu ve asfaltlar tamamlanacaktı, sahil projesine başlanacaktı. Ama halkın iradesine saygı duyuyoruz. Kenara çekilmedik, bekliyoruz. Gittiğimiz her yerde Kocamaz başkanımızın hizmetlerini gören vefalı insanlar var.”

“AKŞENER’E SÖZ VERDİK, İYİ PARTİ’Yİ MERSİN’DE BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ”

İl Başkanı Mehmet Dutar’ın dimdik arkasında durduklarını vurgulayan Türe, şunları söyledi:

“İlçe ilçe geziyoruz. Asıl, kongre süreci bittikten sonra sahaya ineceğiz. Halk bizden bir şeyler bekliyor. Halk bizi seviyor ve güveniyor. Yeter ki biz il ve ilçe teşkilatları olarak birlik beraberliğimizi sağlam tutalım ve vatandaşın karşısına çıkalım. Biz genel başkanımıza söz verdik. Mersin’de İYİ Parti’yi birinci yapacağız. Kongerelerden güçlü bir şekilde çıkacağız, dargınlık ve küskünlük diye bir şey kalmayacak ve önümüze bakacağız. Kimse bizim kenara çekildiğimizi zannetmesin. Biz noktayı koymadık, virgül koyduk, yolumuza devam edeceğiz.”

İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANI MEHMET DUTAR: “BAŞBUĞ’UN KOLTUĞUNDA OTURUYORSANIZ

ONLARA DA CEVAP VERECEKSİNİZ”

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar ise 1977’de ülkücü Mustafa Erol’un öldürülmesiyle ilgili hakkında idam cezasıyla iddianame hazırlanan Ozan Ceyhun’un Viyana Büyükelçiliği’ne atanmasına sert tepki göstererek, şunları söyledi:

“Bir hareket vefalı olmalı, bir dava eğer davaysa vefalı olmalı. Dün yetiştirdiklerini, dün öğrettiklerini inkar edenden ne adam olur ne de dava adamı olur. Bunu niye söylüyorum? Ülkücü katillerinin atamasına ses çıkarmayanlara Anamur’dan sesleniyorum, rahmetli Başbuğ’un koltuğunda oturuyorsanız onlara da cevap vereceksiniz.”

İYİ PARTİ GİK ÜYESİ BURHANETTİN KOCAMAZ: “ÜZERİMİZE OYNANAN OYUNLARIN TEK NEDENİ, O MAKAMDA BİR YÖRÜK ÇOCUĞUNUN OTURMASIYDI”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz da Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bir yıllık yapılanmanın ardından ilçe belediyeleri ile uyum yakaladıklarını ve Büyükşehir’in varlığının Mersin’in en ücra köşelerinde hissedildiğini söyledi.

5 yıllık görev döneminde 4 seçim 2 referandum ve 15 temmuz darbe girişimini yaşadıklarını ifade eden Kocamaz, şunları söyledi:

“Darbe girişimi öncesi başlayan baskılar, daha sonra da devem etti. Biz göreve geldiğimizde fincancı katırlarını ürkütmüştük. Bazı taşları yerinden oynatmıştık. Baronlar üstümüze saldırmaya başladı. Balık çiftlikleriyle mücadele ettik, nükleer santralle mücadele ettik, limanın içine yapılan yanlış yapılarla ilgili sesimizi yükselttik ve birilerini rahatsız ettik. Üzerimize oyun üzerine oyun kurmaya başladılar. Bunun tek nedeni o makamda bir Yörük çocuğunun oturmasıydı. Neticede baronlar galip geldi ve Mersin’de başlatılan hizmet hamlesini, barış ve kardeşlik ortamını yeniden bozdular, eski haline döndürmeye çalışıyorlar. Bu hadiseler bizim gibi ömrü mücadeleyle geçmiş Türk milliyetçilerini yıldıramaz. Ama biz hizmet için gaza bastıkça basacağız ve yolumuza devam edeceğiz. İYİ Parti emin adımlarla hedefine yürüyor. Mücadelemiz gençlerimiz ve çocuklarımız içindir.”

SIDALI VE ÇELİK’TEN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

İYİ Parti Mersin Milletvekilleri Zeki Hakan Sıdalı ve Behiç Çelik de konuşmalarında birlik beraberlik vurgusu yaptılar. Sıdalı, “Son kamuoyu yoklamalarında İYİ Parti’nin oyu yüzde 20’lere yükselince bir el düğmeye bassa da bizim yükselişimiz devam edecek” dedi.

KAHVECİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, 208 oyla tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

Kahvecioğlu başkanlığında 27 kişilik İYİ Parti Anamur İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu:

“ Salih Kutlu, Aziz Saydam, Özgür Ünlü, Fatma Yıldız, Selahattin Kaya, Hacı Süleyman Torpuş, Cemal Barut, Ekrem Söğüt, Memduh Özdemir, Fatma Küçük, Serhat Sinanoğlu, Cavit Arslan, İsmail Aydoğan, Nurşin Turgay, Mustafa Ataş, Abdullah Tüzmen, Hasan Demiral, Binnaz Karagöz Hanbay, Ali Baz, Hazım Kukkuk, Murat Tülübaş, Nuray Demir, Mustafa Koparan, Ayşe Tahtabaş, İbrahim Üzgüç, Veli Demir.”

37 kişilik il delege listesinde ise şu isimler yer aldı:

“Osman Kahvecioğlu, Salih Kutlu, Aziz Saydam, Özgür Ünlü, Memduh Özdemir, Mustafa Ataş, Mustafa Koparan, Cavit Arslan, Mesut Bal, Muzaffer Arslan, Hikmet Mert, Ahmet Türkay, Kamil Körhasanoğulları, Erdal Bulut, Ali Rıza Kibrit, Selahattin Oral, Kerim Küçükalıç, Mehmet Ali Genç, Ekrem Söğüt, Adnan Özaltun, Süleyman Çevik, Buğrahan Tüzmen, Turgut Gürel, Hidayet Kovancı, Ayşe Fazlıoğlu, Mehmet Balcı, Mustafa Bozdemir, Salim Kutlu, Ayşe Tahtabaş, Erhan Uysal, Mehmet Nazlı, Ahmet Türe, Ali Süha Yanık, Hüseyin Çetin, Aysun Varlı, Şahin Erdal, Ahmet Dimlioğlu.”22-subat-202001222-subat-202001322-subat-202001422-subat-202001622-subat-202001822-subat-202001922-subat-202002022-subat-2020021

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.