GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı açıldı

23 Ekim 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

b23-ekim-20190206. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.
Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılış törenine KKTC Başbakanı Ersin Tatar, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin, Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden fuar alanına kadar bando eşliğinde yürüyüş yapıldı. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.
CNR GENEL MÜDÜRÜ ALKAN USTA: “HEM ÜLKENİN HEM DE FİRMALARIN
EKONOMİK KALKINMALARINA KATKI SAĞLIYORUZ”
CNR Genel Müdürü Alkan Usta, Anamur’un muz, çilek ve yer fıstığı üretimiyle Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladığını ve birçok il, ilçeye örnek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“CNR Holding olarak bu değerin oluşmasına katkı sağlayan tüm il ve ilçe yöneticilerine, iş insanlarına teşekkür ediyoruz. Düzenlediğimiz fuarlarla firmalarımızı global ticarete alıştırmak ve yeni pazarlarla birlikte hem ülkenin hem de firmaların ekonomik kalkınmalarına katkı sağlamaktayız. Bu doğrultuda her yıl düzenlediğimiz 50’nin üzerinde fuarda, her sektörden firmalarımızı yerli ve yabancı firmalarla buluşturarak ticaretlerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Önemli bir ticaret kenti olan Mersin’de düzenlediğimiz fuar sayısını 12’den 16’ya yükselttik. Yerel yönetimlerin de desteğiyle ülkemizin ekonomisine katkıya arttırarak devam edeceğiz. 20 binin üzerinde ziyaretçi beklediğimiz 6. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’na katılımınızdan dolayı teşekkür eder, katılımcılara bol kazançlar getirmesini dileriz.”
ANTSO BAŞKANI FERUDUN TORUNOĞLU:
“ANAMUR, TÜRKİYE-KKTC TİCARETİNİN BAŞKENTİ OLACAK”
ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, geniş katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
“Hayalimdeki fuar işte böyle geniş katılımlı bir fuardı. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için teşekkür ederim. Herkes şuna inansın; et tırnaktan ayrılmaz. Biz KKTC ile sadece kardeş değil, bir bütünüz. Aramızdaki deniz engel değil. KKTC’nin arkasında Türkiye var. Bunu da her platformda dile getiren bir KKTC Başbakanı var. Özellikle Barış Pınarı Harekatı’na verdiği destekten dolayı kendisini alkışlıyoruz. Muzun ve çileğin başkenti Anamur, bundan sonra Türkiye-KKTC ticaretinin başkenti olacak. Tarımda, turizmde, ulaşımda yatırımları artık tek vücut halinde devam ettireceğiz. Devlet çitçimizin arkasında olduğu müddetçe korkmasınlar.”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol da fuarın hayırlı uğurlu olmasını diledi.
ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI HİDAYET KILINÇ:
“TOROSLAR’DAN HAYKIRSAK YANKISI BEŞPARMAK DAĞLARINDAN DUYULUR”
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç da ilçenin sahip olduğu bereketli topraklarda uygulayacakları akıllı ve sistemli tarım politikasıyla ilçenin refah seviyesini yükseltirken, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklarını söyledi.
Alanlarında uzman kişilerle çiftçileri buluşturmak için bir araya gelindiğini ifade eden Kılınç, “Bugünden başlamak üzere 4 gün boyunca fuar alanımızda bu amaca hizmet etmek için gayret göstereceğiz. Fuar boyunca akademisyen arkadaşlarımız muz, çilek, avokado yetiştiriciliğiyle ilgili konferanslar verecek. Firmalar, çiftçilerin ihtiyacı olan makine ve diğer materyalleri tanıtacaklardır. Ayrıca zeytin fidanı dağıtım da yapılacaktır” dedi.
Fuar sayesinde Anamur’un tanıtımını da yapacaklarını belirten Kılınç, “KKTC’den, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve Almanya’dan gelen konuklarımız inanıyorum ki burada gördükleri güzellikleri anlatacaklar ve tanıtımımıza katkı sunacaklardır. Fuarımıza destek veren tüm yetkiller ve kurumlara teşekkür ederiz” diye konuştu.
Kılınç, yörüklerin vatan sevgisinin sınırsız olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Toroslar’dan haykırsak yankısı Beşparmak dağlarından duyulur. İşte bugün Beşparmak dağlarından haykırarak Barış Pınarı Harekatı’na destek veren KKTC Başbakanımızı burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Bu vesileyle Barış Pınarı Harekatı şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.”
MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU: “MERSİN MUZ, ÇİLEK, YENİ DÜNYA,
ŞEFTALİ, KEÇİ BOYNUZU VE ERİK ÜRETİMİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ”
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin ilinin her alanda gelişip, kalkındığını belirterek, şunları söyledi:
“Her sektörde önemli potansiyele sahibiz. İlimiz tarımda muz, çilek, yeni dünya, şeftali, keçi boynuzu ve erik üretiminde Türkiye birincisi. Bunun dışında üretim miktarı açısından ikinci ve üçüncü olduğumuz ürünler de var. Yani biz üreten bir iliz. Anamur ise muz ve çilekte bir numara. Bu fuar tarım sektöründeki potansiyelin önemini ortaya koyuyor. Sektörde faaliyet gösteren üreticiler ve firmalar bu fuarda bir araya geliyor. Çiftçilerimiz ihtiyaçlarını karşılayacak, yeni ürünleri, makineleri inceleyecek. Dışarıdan gelen ziyaretçiler Anamur’u tanıma fırsatı bulacaklar ve turizme de katkı sağlayacaklar. Bu fuar vesilesiyle üreticilerimizin imkanlarını geliştirmesini ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
KKTC BAŞBAKANI ERSİN TATAR: “TÜRKİYE GÜCÜNÜ GÖSTERDİ VE GÜVENLİĞİ SAĞLADI”
KKTC Başbakanı Ersin Tatar ise Türkiye’de, Anamur’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “1974 Barış Harekatı’yla Kıbrıs Türkleri bağımsızlığına kavuştu ve bugün Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin varlığı devam etmektedir. Şu anda aramızda bulunan gazilere huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Şehit olanların mekanı cennet olsun” dedi.
“Yüreğimiz her zaman Türkiye ile birlikte atmaktadır” diyen Tatar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’nı duyar duymaz destek verdim ve bundan mutlu oldum. Orada Türk Hükümeti uluslar arası anlaşmalardan doğan hakkını kullanarak yasal zeminde kendisine karşı yapılan çirkinlere karşı bir operasyon başlattı ve biz buna destek verdik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk ordusuna destek verdik, dualarımızın beraber olduğunu söyledik. Ne mutlu bize ki Türkiye o bölgede gücünü gösterdi ve güvenliği sağladı. Bundan sonra da sağlanan bu güvenli ortamın Türkiye’de ve buraya 70 kilometre uzaklıktaki Kıbrıs’ta devam edeceğine inanıyorum.”
“BİZİM İÇİN YERLEŞİM YERLERİNİ TERK EDEN KÖYLÜLERE TEŞÜKKÜR EDİYORUZ”
Kıbrıs Türklerinin Türkiye’nin bir parçası olduğunu vurgulayan Tatar, şöyle devam etti:
“Bizi aramızdaki deniz ayırsa da biz o denizi aşarak buluştuk. Yıllar boyunca bu coğrafyada cesaretle, fedakarlıklarla varlığımızı sürdürdük. Bu fedakarlığı bu sabah ziyaret ettiğimi Alaköprü Barajı’nda gördüm. Orada yüzyıllardır yaşayan 3 köyden binlerce insan suyun toplanabilmesi için yerleşim yerlerini terk etti. O insanlara teşekkür ediyoruz. ”
Anamur’dan KKTC’ye su götüren projenin Asrın Projesi olduğunu ve Anadolu suyunun Kıbrıs topraklarıyla buluştuğunu ifade eden Tatar, “Bu büyük projeyi gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu fuarda muzun, çileğin nasıl yetiştirildiğini inceleyerek bu tecrübelerden faydalanıp Yeşilköy, Yeşilırmak gibi bölgelerimizde Anadolu suyu ile muz yetiştirmeyi inşallah başaracağız” diye konuştu.
Tatar, ticari, sosyal ve siyasal ilişkilerin yoğunlaşmasıyla daha da yakınlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığı, bu coğrafyada güçlenmesi, KKTC’nin de güçlenmesi için çok önemlidir. Gönüllerimiz bir, geleceğimiz bir. Yarınlarımız için millet olarak kenetlenerek bu coğrafyada başarılı bir şekilde varlığımızı sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.
Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi’nin yaptırdığı duanın ardından protokol tarafından kurdele kesilerek fuar açıldı.
Tatar ve beraberindekiler fuar alanındaki stantlarda incelemelerde bulundu.b23-ekim-2019019b23-ekim-2019007b23-ekim-2019001b23-ekim-2019003b23-ekim-2019004b23-ekim-2019008b23-ekim-2019009b23-ekim-2019010b23-ekim-2019016b23-ekim-2019015b23-ekim-2019014b23-ekim-2019013b23-ekim-2019012b23-ekim-2019011b23-ekim-2019002b23-ekim-2019017b23-ekim-2019018b23-ekim-20190201b23-ekim-2019021b23-ekim-2019022

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...