GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

KKTC heyeti Anamur’a gelecek

17 Eylül 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

17-eylul-2019008Oktay DEMİR – Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Ferudun Torunoğlu ve ANTSO Meclis Başkanı Mehmet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundular.
BELEDİYE BAŞKANI KILINÇ:
“KKTC İLE TİCARET VE KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”
Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, ANTSO’da düzenledikleri basın toplantısında, 2 gün süren KKTC ziyaretinde ilk olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret ettiklerini söyledi.
Ziyarette, Oda Başkanı Turgay Deniz ve KKTC’li iş insanlarına Anamur ve KKTC arasındaki ticaret ve turizm etkileşimleri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Kılınç, karşılıklı yatarım ve ticaret işbirliği için Anamur’da yapımı süren iskelenin tamamlanması, gümrüğün açılması ve Akdeniz Sahil Yolu çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.
Kılınç, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile yaptıkları görüşmede de iki kent arasındaki Kardeş Kent Protokolü ile ilgili bundan sonra atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Daha sonra KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Tarım Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile görüştüklerini ifade eden Kılınç, bu ziyaretlerde iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını kaydetti.
Ziyaretlerde, Başbakan Tatar, Bakan Oğuz ve diğer KKTC’li yetkililer ile iş insanlarını Ekim ayında Anamur’da gerçekleştirilecek Gıda ve Tarım Fuarına davet ettiklerini belirten Kılınç, “KKTC gezimiz oldukça verimli geçti. İlçemizdeki iskele, yol ve tarım çalışmaları hakkında yetkililere bilgi aktardık ve işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu ilettik. KKTC’li iş insanlarını Anamur’a yatırıma davet ettik. Sayın Başbakan’ın ilçemizdeki fuara katılımını önemsiyoruz. Bu fuar iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkileri güçlendirip ilçemizin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi.
Kılınç, fuara hazırlık çalışmalarının devam ettiğini, stantların tükenmek üzere olduğunu da sözlerine ekledi.
ANTSO BAŞKANI TORUNOĞLU:
“FUAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”
ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu da ziyarette edindikleri izlenimlerin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, “Özellikle KKTC İçme Suyu Temini Projesi kapsamında adaya sağlanan suyun Anamur’dan veriliyor olması, oradaki soydaşlarımızın ilçemize büyük sevgi ve minnet duymasına neden olmuş. Görüştüğümüz yetkililer ve iş insanları Anamur’a gelmeyi ve ilçemizle diyaloğu güçlendirmek isteği içerisinde. Bu anlamda fuar bizim için önemli bir fırsat. KKTC’li yatırımcıları ve devlet erkanını burada iyi ağırlayıp dikkatlerini çekmek istiyoruz. Onlara devlet yatırımlarını ve belediyenin çalışmalarını anlatıp işbirliğine zemin hazırlamak istiyoruz. Fuarın bu anlamda ilçemize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Torunoğlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’in fuara katılmasının kesinleştiğini sözlerine ekledi.
ANTSO Meclis Başkanı Mehmet Yılmaz da KKTC’deki temaslarda mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde Anamur’un ticaret ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler aktardığını belirterek, Tarım ve Gıda Fuarı’nda KKTC’den gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti.
Yılmaz, KKTC gezisine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin ve CNR Bölge Müdürü Mustafa Başar’ın da katıldığını sözlerine ekledi.17-eylul-201900917-eylul-201900417-eylul-2019012

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.