Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur ve Bozyazı’nın sorunları konuşuldu.

10 Eylül 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur ve Bozyazı ilçelerinin sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, ANTSO Meclis Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Adnan Gübbük, CHP İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır, silvil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur ve Bozyazı’nın sorunlarının çözümünde belediyelerin işbirliği yaparak uyum içinde çalışması gerektiğini söyledi.
Torunoğlu, Anamur ve Bozyazı’nın taleplerini şöyle sıraladı:
– 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar düzenlemelerinin hızlandırılması ve bu çalışma kapsamında turizm alanlarının arttırılması, balkonların daha geniş yapılmasına imkan sağlanması. Beton santrallerinin ruhsat probleminin çözülmesi.
– Anamur ve Bozyazı şehir girişlerinin düzenlenmesi, Tarım ve Gıda Fuarı’na destek verilmesi
– Şehir içi park ve bahçelerin bakımının yapılması, vatandaşlara yürüyüş ve bisiklet sürme yolları yapılması.
-Şehir içi trafik akışının düzenlenmesi, toplu taşımanın günün gereksinimlerine göre yeniden düzenlenmesi.
– Yeni hal yasası çıkana kadar her iki ilçedeki hallerin eksikliklerinin giderilmesi. Zirai atıklar ve çöplerin bertarafı.
– Yeni iskele açılmadan önce çevre düzenlemesi, servis yolu yapılması ve gümrüğün hazırlanması.
– Yeni Organize Sanayi Bölgesi için çalışma yapılması ve takibi.
– Anamur ve Bozyazı içme suyu şebekelerinin yenilenmesi.
– Bozyazı kanalizasyon terfi merkezinin motorunun güçlendirilmesi.
– Kozağacı Ermenek bağlantı yolunun asfaltlanması
– Anamur otogarının kapısının açılması
– Halkalı Ardıçlıtaş arasındaki 4 kilometrelik yolun yapılması.
– Verimli elemanların iş başında kalması.”
Torunoğlu, dile getirdiği taleplerin belediyelerin ve hükümetin işbirliğiyle çözülmesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda herkesi elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.
BOZYAZI BELEDİYE BAŞKANI ÇETİNKAYA:
“ÇOK BASİT SORUNLARI AŞAMIYORUZ”
Ardından söz alan Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, toplantı salonunda dile getiremeyeceği basit konuların çözümünde zorlandıklarını ifade ederek, “Bunlardan sayın başkanın haberi yoktur mutlaka. Ama şunu dile getirmeliyim. Bizim yayladan gelen içme suyumuz var. Ancak Merkez mahallesinde halen 1970’li yıllardan kalan asbestli borular kullanılıyor. Bunu birkaç kez dillendirdik ama hala MESKİ’nin gündeminde yok. Biz Büyükşehir’in bütün isteklerini yerine getirirken, baks lazım oldu 2 aydır yazışma yapıyoruz sonuç alamadık. Bu şekilde bu toplantı verimli olur mu diye kuşku duyuyorum. Bir de işçi çıkarma sorunu var. Bunların çözülmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI HİDAYET KILINÇ:
“İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERLE İLGİLİ TEKRAR İNCELEME YAPILMASINI İSTİYORUM”
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç da son günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin Anamur ve Bozyazı’da çok sayıda çalışanı işten çıkardığını belirterek, şunları söyledi:
“Bir konuda başarı isteniyorsa samimiyet olması lazım. Son günlerde işten çıkarmalar var. Cumhur ittifakına oy verenler, başarısız oldukları, performansları yetersiz olduğu gerekçe gösterilerek işten çıkarılmaktadır. Bu olaylar Anamur’da huzuru bozar. Burada iki kardeş farklı partili olabilir ancak işten çıkarma oldu mu birleşirler. Daha dün MESKİ’den umumi tuvaletlere abone olunmadığı takdirde suyunun kesileceğini bildiren yazı aldık. Ören’deki yol çalışmasıyla ilgili bize yapılması gereken ödeme yapılmıyor. Gıda ve Tarım Fuarı için bize verilecek 100 bin lira yardım da hala ödenmedi. Bu konuları konuşmak üzere sayın başkanla görüşmek istedim, ulaşamadım, geriye dönüş yapılmadı. Ben özellikle işten çıkarılan işçilerle ilgili tekrar inceleme yapılmasını istiyorum.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER:
“BENDEN SAMİMİYET BEKLEYENLERDEN SAMİMİYET GÖRMEM LAZIM”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, talepleri ve eleştirileri dinledikten sonra söz aldı ve dile getirilen taleplerle ilgili yapılan ve yapılacak çalışmaları anlattı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 3 milyar lira borçla devraldıklarını belirten Seçer, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz ay piyasaya, esnafa 27 milyon lira, bu ay 30 milyon ödüyorum. İnsanlar artık kapımızı aşındırıyor. Geçtiğimiz yılın onuncu ayından alacağı olan esnaflar var. Bazı faturaları öderken içim sızlıyor. Gereksiz bir sürü fatura var. Ama yasal olarak bunları ödemek zorundayım. Bir yandan da siyasi sebeplerle meclisimden borçlanma yetkisi alamıyorum. Allah’tan korkun. Bir taraftan benden samimiyet, yardım beklerken ben de sizden samimiyet görmem lazım. AK Parti’li belediye bizim oylarımızla borçlanma yetkisi aldı. Ama ben alamadım. Bu konuda bir kaldırın telefonu, Ankara’yı bir arayın. Biz neyi cezalandırıyoruz Büyükşehir’i mi yoksa Mersin’i mi diye bir sorgulayın. ”
“KİMSEYE AVANTA YEDİRMEM”
Bazı çalışanların işten çıkarılması eleştirilerine de değinen Seçer, şöyle devam etti:
“Sizlere soruyorum, size yük olan birisini işletmenizde tutar mısınız? Hırsızlık yapanı işletmenizde tutar mısınız? Mesela kırsalda bir mahalleye gönderilen sinek ilacını uçurumdan aşağı döküyor. Biz bunları Büyükşehir’de tutmadık ve yasal çerçevede işine son verdik. Çıkarılanların içinde kendi partilim bile var. Hiç kimse kusura bakmasın. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Biz kimseyi partisine bakarak değerlendirmiyoruz. İşten çıkarılanların durumuna lütfen bir bakın. Bu memlekette herkes bizden hizmet bekliyor. Kimse kusura bakmasın ben, kimseye avanta yediremem. İşe gelmeden maaş alacak, işten çıkarılınca da siyasi gücünü kullanarak bunu provake etmeye çalışacak. Bu konuda kesinlikle vicdanıma güveniyorum ve doğru bildiğimi yapmaya devam edeceğim. Bana güvenip oy verenler lütfen bana güvenmeye devam etsin.”
Toplantının sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

habre0043habre0051habre006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.