GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Elvan: ‘Yatırımlar hızlanacak”

17 Ağustos 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

17-agustos-2019-094TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, yatırımlarda gecikmeler ve aksamalar yaşandığını belirterek, İskele ve Devlet Hastanesi’nin Ekim ayında açılacağını söyledi.

Elvan, beraberinde AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, İl Başkanı Cesim Ercik ile birlikte geldiği AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı’nda AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Adnan Gübbük ve Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ile partililer tarafından karşılandı.

Partililerin bayramını kutlayan Elvan, programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını sunup bayram kutlama mesajını iletti.

“SALDIRILAR KARŞISINDA GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”

Elvan, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir saldırıyla dövizde artış meydana geldiğini ve enflasyonun yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Maliyetler önemli ölçüde etkilendi ve ekonomik anlamda bir durgunluk yaşandı. Ama çok şükür biz güçlü bir devletiz. Bu saldırılar karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerekli tedbirler alındı ve şu anda çok çok iyi bir noktadayız, daha da iyiye doğru gidiyoruz. Enflasyonda düşüşler başladı, faiz oranlarında düşüşler başladı. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren yatırımlarımızı arttırarak ve hızlandırarak devam ettireceğiz.”

“SİZLERİN DE FEDAKARLIK YAPACAĞINI BİLİYORUZ”

Bazı yatırımlarda bir miktar aksamalar olduğunu ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

“Özellikle bu son bir yılda yaşamış olduğumuz sıkıntılar nedeniyle bu aksamalar meydana geldi. Ama ben şunu biliyorum, vatanını, milletini, devletini, ay yıldızlı al bayrağını seven her bir kardeşimiz elini taşın altına koymaya hazırdır, fedakarlık yapmaya hazırdır. Onun için en ufak bir kaygımız söz konusu değil. Biz sizleri tanıyoruz, biz sizleri biliyoruz. Biz nasıl fedakarlık yapıyorsak aynı fedakarlığı sizlerin de yapacağını biliyoruz.

İSKELEYİ EKİM AYINDA AÇACAĞIZ

Ama şuna emin olunuz, başlamış olduğumuz her yatırım tamamlanacaktır. Bu sıkıntılara rağmen süratle Anamur iskelesindeki çalışmalarımızı tamamladık. Orayı güçlü bir liman konumuna getirdik. İnşallah Ekim ayında oranın açılışını gerçekleştireceğiz. Bize 50 milyon liraya mal oldu. Önemli değil, memleketimiz için, Anamur için her türlü fedakarlığı yapmak boynumuzun borcu. Devasa bir iskele yaptık ki kruvaziyer gemileri yanaşabilsin, turizm amacıyla orayı kullanabilelim, hatta ihracat amacıyla kullanabilelim. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde gümrük müdürlüğümüzün açılışını da gerçekleştireceğiz. Gümrük işlemlerini de burada yapabilme imkanına kavuşacaksınız.

HASTANE EYLÜL’DE TAMAMLANACAK

Hastanede ise bizden kaynaklanmayan, yüklenici ile taşeronları arasındaki sorunlar nedeniyle bir miktar gecikme oldu. Bizden kaynaklanan hiçbir sorun yok burada. Ama buna rağmen biraz önce ilçe başkanımız da söyledi, biz müdahele ettik, gerekli tavrımızı koyduk ve bu sorunlar çözüldü. İnşallah eylül ayında tamamıyla bitmiş olacak. Ekim ayında hem devlet hastanemizi hem de limanımızın açılışını birlikte gerçekleştiririz diye düşünüyorum.

KIŞA DOĞRU T2 KANALINI AÇACAĞIZ

Kapalı devre sulama sistemiyle ilgili olarak kış aylarına doğru önemli bir kısmını, T2 kanalı dediğimiz kısmını açağacız ve bir miktar Anamur, bir miktar Bozyazı bu sulama sisteminden yararlanacak. Ancak kalan kısmını da inşallah süratle tamamlayacağız. Hiç tereddüt içerisinde olmayınız. Biraz sabırlı olalım. Şundan emin olunuz biz bunun mücadelesini veriyoruz.

ANAMUR’UN SULAMA SORUNUNU TOPYEKÜN ÇÖZECEĞİZ

Bu arada devam eden, projesi biten, ihaleye çıkılması gereken, ihalesi yapılmış olan ancak ödenek nedeniyle yavaşlayan yada başlamayan birkaç işimiz daha var. Bunların hepsini sıralamak istemiyorum. Ama bunların her birinin takibini yapıyoruz. Allah’ın izniyle bunları da teker teker hayata geçireceğiz. Sulamanın özellikle muz üreticilerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah baraj ve göletlerimizin tamamlanmasıyla Anamur’un su sorunu topyekün halletmiş olacağız.

ANAMUR-KALEDRAN ARASI SÜRATLE İHALE EDİLECEK

Karayoluna gelince, evet burada da bir miktar gecikme ve aksama söz konusu oldu. Son bir yılda yaşamış olduğumuz sorunlar nedeniyle. Ama şunu da ifade edeyim, özellikle Anamur ile Silifke arasındaki tünel çalışmalarımızın bu sıkıntılara, bu sorunlara rağmen süratle devam ettiğini ifade etmek istiyorum. 2-3 tünelimizin havalandırma ve mekanik işleri kaldı, bunları da süratle tamamlayacağız. En kısa sürede sizlerin hizmetine bu tünelleri sunacağız. Diğer taraftan Anamur ile Gazipaşa arasındaki Kaledran’a kadar olan kesimde 9 kilometrelik bir bölümümüz var. İnşallah o bölümün de süratle ihalesini yapıp Gazipaşa’ya olan bağlantımızı da güçlendireceğiz. Bu sorunlara vakıfız. Hem Ulaştırma bakanımızla hem de ilgili arkadaşlarla sürekli olarak konuşuyoruz. Bunun mücadelesini sizler adına veriyoruz. Kolay bir yol değil. Ama bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

Yine Anamur Ermenek yolunda da bir miktar gecikme söz konusu oldu. Ama kamulaştırmaya başladılar. İnşallah bir miktar ek ödenek göndererek oradaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hatta güzergah değişikliğiyle çok daha rahat Ermenek’e ulaşabileceksiniz.”17-agustos-2019-095

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.