GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Çiftçilerin enerji sorunu bitmiyor

13 Temmuz 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

13-temmuz-2019007Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan yüzlerce üreticinin zor durumda kaldığını ifade ederek, yetkililere sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

Oda Başkanı Gümüş;”Tarımsal sulama abonelikleri ile ilgili çiftçimizin sorunları var, aşamıyoruz. Konuyu bölge milletvekillerimize ve siyasi parti ilçe başkanlarımıza tek tek bildirdik ve izah ettik. Konunun biran önce acilen çözüme kavuşması lazım. Üreticilerimize köstek değil destek olunması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımız sürekli milli tarım politikası diyor. Türk tarımını sonuna kadar destekliyoruz diyor. ama ne yazık ki üretim yapmak isteyen çiftçilerimiz birileri tarafından engelleniyor.  Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Yaşanan sıkıntılar çözülmez ise çözüm bulabilme adına konuyu  Bakanlıklarımıza ve sayın  Cumhurbaşkanımıza kadar taşıyacağız. Çiftçilerimiz üretim yapmak istiyor. Birileri gereksiz Sebeplerle üretimi engelliyor. Üretim bir milletin Özgürlüdür, Bagımsızlığıdır. Hiç kimsenin üretime engel olmaya hakkı yoktur.”  Dedi.
Kiralama yöntemi ile tarımsal faaliyette bulunan üreticilerden her parsel değişiminde yeni abone istendiğini, bununda çiftçiler  için çok zahmetli ve  küçümsenmeye oranlarda  ekonomik   yük getirdiğini   kaydeden  Gümüş; “Her yıl farklı parselde üretim yapmak isteyen  çiftçilerimizden yeni abonelik isteniyor. halbuki çiftçimiz tarımsal sulama abonesi yaptırıyor .tarımsal sulama abonesi yapıldıktan sonra nerde faaliyet gösterirse göstersin aynı aboneyi kullanma hakkına sahip olmalı. kiralanan araziye abonelik yapılabilmesi  için hissedarların  en az %51inden noterden muafakatname almak zorundasınız diyorlar, ve abone yapmıyorlar, ilçemizde  araziler çok varisli  bunun için üretim engelleniyor. Varislerin bir kısmı yurtdışında, bir kısmı ölmüş, varisleri toparlamak cok zor. Toplansa bile notere bunca masrafı ödemek çiftçimize revamı görülüyor sözleşme yapılacaksa muhatabı olan çiftçimizle yapılsın muhatabı olmayan hissedarlar niye zorlanıyor anlamakta güçlük çekiyoruz.
Tarımsal faaliyet göstereceğimiz arazi şayet enerjisanın hattından 150-200 metre uzakta ise yine abone yapmıyorlar, çiftçimiz direkleri ve teli biz çekelim diyor kabul etmiyorlar,  yatırım projesine alınız diyoruz tarımsal sulama aboneliklerine yatırım yapmıyoruz diyorlar.
Enerjisa’nın fatura bedellerinden  üretici alabildiğine tedirgin ve endişeli birde bu şekilde zorlama olunca adeta tarımsal faaliyette bulunmayın noktasına gelindi. Çiftçilerimiz çaresiz ve zor durumda bütün bu olumsuzlukların faturası ise  Türk tarımına ve çiftçilerimize kesiliyor.
Sesimizi duyan kim varsa tüm yetkililerden konunun çözümü için yardım bekliyoruz. Üretim yapmak için yağmur demeden, kar demeden, çamur demeden sıcak demeden, soğuk demeden bütün zor şartlara rağmen üretime devam eden çiftçimize yardım etmek her yetkilinin görevi olduğuna inanıyoruz.”  Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.