Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kılınç: ‘Bir yuvaya dahi zarar vermişsem istifa ederim’

20 Haziran 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

20-haziran-2019021Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cerenler mevkisindeki çalışma alanında deniz kaplumbağası yuvası bulunmadığını belirterek, “Tespit ettirdim, çalışmaya başlamadan önce fotoğraflattım. Eğer orada bir tane dahi caretta yumurtasına zarar vermişsem ispat ederlerse belediye başkanlığını bırakırım, edemezlerse onlar acaba görevlerini bırakacaklar mı” dedi.
“KUM ALMADIK, KUMSALA TOPRAK DÖKMEDİK”
Kılınç, belediyenin sahilde yürüttüğü çalışma alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaya başlamadan önce bölgedeki tüm caretta caretta yuvalarını kendisinin tespit ettirdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Dereden denize kadar olan tüm bölgenin resimlerini aldırdım. Asla, bir kamyon bile kum almadık. Kumsala asla toprak dökmedik. Toprağın üzerine toprak döktük. O bölgedeki caretta caretta yuvalarının üzerine kafes koydurup, uyarı tabelalarını yerleştirdik. Işıklandırmayı denize doğru değil, karaya doğru yapacağım. Bizi kaplumbağa düşmanı olarak gösterdiler ama ben doğanın dengesine inanan bir insanım, inancımız da bunu gerektiriyor. Biz de doğa dengesi ve hizmet dengesini sağlamak zorundayız.”
“GELECEK YIL KORUMA EKİBİ OLUŞTURACAĞIM”
Kılınç, bu yıl caretta carettalar ile ilgili çalışma yapmaya geç kaldıklarını ancak gelecek yıl bu konuda bir ekip oluşturacağını ifade ederek, “Gelecek yıl oluşturacağımız ekip, Pullu’dan başlayıp Ören’e kadar tüm yuvaları tespit edecek. Kafesleri koyup uyarı levhalarını yerleştirecek ve korumaya alacak” diye konuştu.
“BİR TANE YUMURTAYA ZARAR VERDİYSEM SİYASETİ BIRAKACAĞIM”
Çevrecilerin, caretta caretta yumurtalarını kırdığı yönünde açıklamalar yaptığını ve bu açıklamaların kendisini üzdüğünü belirten Kılınç, şöyle devam etti:
“Eğer o bölgede bir tane caretta yumurtası kırdıysam siyaseti bırakacağım. Bu iddialarda bulunanlar da acaba yaptıkları görevleri bırakacak mı? O yiğitliği gösterebileceklerse buyursunlar. Çünkü ben gittim tespit ettirdim. Bu tamamen o bölgedeki bir site yöneticisinin feveranı ile başlayan bir iş. Sahile, yuvaların olduğu yere izinsiz şekilde şemsiyeler koymuş, beton dökmüş. Bunları görmeyecekler, ama getirdiği laflarla bize saldıracaklar, üzülüyorum ben. Ben Anamurlu’ya hizmet etmek istiyorum, başka bir derdim yok benim.”
“BETON KULLANMADIK, KULLANMAYACAĞIZ”
Çalışmanın Karaağaç bölgesine doğru devam edeceğini ve merhum Zehra Marulyalı’ya ait şahsi tapuyu da almaya çalışacaklarını ifade eden Kılınç, “Burada hiç beton yok. Çay ıslahı sırasında yapılan duvarda beton kesinlikle kullanılmadı. Burada yapacağımız kamelyalar da ahşap olacak. Burayı ticari mahiyette kimseye vermeyeceğiz. Gece de burayı bekleyeceğiz” dedi.
“MİLLİ PARKLAR, ‘ABARTMIŞLAR’ DEDİ”
Çalışmanın bitiş noktasının devamını gösteren Kılınç, “Buraya caretta yuva yapmaz. Tereddüdü olan varsa gelip baksınlar ‘yapar’ derlerse çalışmayı durduralım. Milli Parklar’dan da geldiler baktılar buraya ve tepki gösterenler için ‘Abartmışlar’ dediler. Çevrecilerin üzerlerine çok geldiğini söylediler” şeklinde konuştu.
BALIK ÇİFTLİKLERİ RAPORU VALİLİĞE VE BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK
Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, balık çiftlikleriyle ilgili soruya verdiği cevapta, belediye meclisinde bölgeye balık çiftliği kurulmasına karşı alınan tavsiye kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Mersin Valiliği’ne göndereceklerini söyledi.
Kılınç, balık çiftliklerinin kıyıya yakın bir mesafede kurulduğunu ve bakım için kıyıya kadar havuzların taşındığını ifade ederek, “Eğer 10 kilometre açığa kursalar karşı çıkmam ama burnumuzun dibinde balık çiftliği istemiyorum. Ben kesinlikle karşıyım. Belediye meclisinde her partiden temsilcinin katılımıyla oluşturulan komisyon bir rapor hazırladı ve tüm üyeler tarafından imzalandı. Bu raporu bakanlığa ve valiliğe göndereceğiz. Gerekirse balık çiftliklerine karşı açılan davaya da müdahil oluruz” şeklinde konuştu.20-haziran-201902220-haziran-201902420-haziran-201902320-haziran-201902520-haziran-2019028

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...