GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Belediye Meclisi balık çiftliklerine karşı açıklama yapacak

07 Mayıs 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

7-mayis-2019027Anamur Belediye Meclisi, balık çiftliklerinin kurulmasına karşı olduklarını belirten bir tavsiye kararı alacak.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç başkanlığında gerçekleştirilen Mayıs ayı toplantısı ikinci oturumunun dilek ve temenniler bölümünde Anamur sahillerine kurulması planlanan balık çiftlikleri gündeme geldi.

İYİ Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Türkay, balık çiftliklerinin Anamur’a karargah kurmak iste istemesinin insanları rahatsız ettiğini belirterek, “Belediye meclisinin buna bir tepki koyması sizce uygun mudur? Bu konudaki düşüncelerinizi almak isterim. Benim düşüncem, bu konuda meclisimizin bir tepki koymasında fayda olacağını düşünüyorum” dedi.

AK Parti’li Meclis Üyesi Şinasi Aslan ise balık çiftliklerini savunarak, “Balık çiftliklerinde ÇED raporları herşey tamamlanmış. Anamur’un ekonomisine de getirisi olacak. Turlar düzenleyecek olanların imkanlarının da genişleyeceğine inanıyorum. Zararlı olsaydı Avrupa ülkeleri bunu yapmazdı. Bizim enerjimizi harcamamız gereken Anamur’un başka öncelikli konuları var” diye konuştu.

İYİ Parti’li Meclis Üyesi Süleyman Çevik ise “10 yıl önce Mersin İl Genel Meclisi’ne de aynı konu geldi. Biz o zaman gittik yerinde gördük. Kirlilik vardı. Oralardan kovuldular, Mersin’e geliyorlar. Biz bunu engelleyelim.” dedi.

Türkiye’nin en temiz 5 sahilinden birisinin Anamur sahili olduğuna dikkat çeken CHP’li üye Ali Kubilay Erdal, “Eğer biz buraya turizmi getirmek, istihdam yaratmak istiyorsak, Mavi Bayrak almak istiyorsak buna karşı olduğumuzu bir basın açıklamasıyla göstermemiz gerekiyor” önerisinde bulundu.

MHP’li Meclis Üyesi Türkan Kasapoğlu da balık çiftlikleri bulundukları yerlerde denizin altını yosunlaştırarak deniz canlıların yaşamasına izin vermediğini ifade ederek, “Verilen yemler kimyasal ve suya karışıyor. Balıkların dışkısı ne kadar akıntı, rüzgar olursa olsun mutlaka sahile gelecektir ve denize girme imkanı kalmayacaktır. Japonlar yapıyor ama yerleşim yerlerine uzak, açık denizlere yapıyorlar. Anamur’da hemen yerleşim yerinin yakınına yapılmak isteniyor. Bir tane de değil, bir çok çiftlikten söz ediliyor. Ben bunun ekolojik sistemiz ve ilçemizin turizm potansiyelini tamamen öldüreceğini düşünüyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KILINÇ: “BELEDİYENİN YAPTIRIM GÜCÜ YOK”

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise balık çiftlikleriyle ilgili yetkinin bakanlıklarda olduğunu, belediyenin bir yaptırım gücü olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Balık çiftlikleriyle ilgili şu an belediyeye, bize herhangi bir görüş sorma gibi bir durum yok. Çünkü bakanlıklar vasıtasıyla bu iş yürümekte. Ama biz denizimizi kirleten kim olursa olsun, sonuna kadar karşıyız. Tavsiye niteliğinde bir karar alalım derseniz, bir önerge getirin. Gruplarla da konuyu tartışalım. Denizimizi kirletercek her olaya karşıyız. Mermer ocaklarıyla da ilgili olarak açılırsa en önemli açık muz üretimi yapılan Anıtlı’ya ciddi zarar vereceğini düşünüyorum. Bu konularda tavsiye niteliğinde bir karar alabiliriz. Çünkü belediyenin yaptırım gücü yok bu konuda.”

Kılınç, konuşmasının ardından gelecek meclis toplantısında bir tavsiye kararı almak üzere ortak bir metin oluşturması konusunda oylama yaptı. Oy çokluğuyla balık çiftlikleri ve mermer ocağının kurulmasına karşı olunduğunu belirten bir metin hazırlanması kabul edildi.7-mayis-20190257-mayis-20190267-mayis-20190297-mayis-20190327-mayis-2019031

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.