Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu

20 Nisan 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Anamur’da başladı.

Anamur Belediyesi Kültür merkezinde yapılan sempozyuma İlçe Kaymakamı Mehmet Kurdoğlı, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Anamur Belediye Başkan vekili Nilgün Ayhan, Anamur Belediye Başkan yardımcısı Türkan Kaspoğlu, İlçe jandarma Komutanı Cem Kayabaşı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Kemal Birdir, Anamur Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı. Onur konukları olarak da ABD University of South Florida öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu “Turizmde Teknoloji Kullanımı”, Türkiye Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, “Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği” ve Eski Milli Takım Aşçısı, Ünlü Gurme ve TV yapımcısı Öğr. Gör. Esat Özata “Yerel Gastronominin Turizmde Önemi: Mutfakta Muz ve Çilek” konulusunu ele aldı.

Sempozyumun açış konuşmasına Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Burçin Cevdet Çetinsöz yaptı. Çetinsöz, Marka kent Anamur hedefiyle yola çıktıklarını belirterek söze başladı. “Bilindiği gibi bu tür uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak Marka kent olma yolunda önemli bir araçtır. Her yıl turizm haftasında düzenlenen Türkiye’nin artık en gelenekselleşmiş ve saygınlığı yüksek böyle bir uluslararası düzeyde turizm sempozyumunu Anamur’da düzenlemekten ve siz değerli akademisyenlerimizi Anamur’da misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Doğu Akdeniz Turizm sempozyumunda da böyle önemli bir gelir ve istihdam yaratan bir sektör. Sürdürülebilir bir büyüme içerisinde zengin kültür mirasımızı ve doğal güzelliklerimizi uluslararası ve ulusal düzeyde tanıta bilmenin yanı sıra turizm alanında birçok dalda dünyadaki turizm trendlerini akademisyenlerimiz tarafından araştırılıp tartışılıp sektör uygulayıcılarına yol göstermeleri amaçlanmaktadır. Sempozyumda bu yıl 7 farklı ülkeden 10 yabancı akademisyen sempozyuma katılım sağladılar. Sempozyuma 50 ülkemizden 6 yurt dışı üniversitelerden 3’ü de çeşitli kurumlardan olmak üzere toplam 59 üniversite ve kurumdan katılım sağlanmıştır. Kırsal turizm temalı bu sempozyumda tüm misafirlerimizi bölgedeki yöresel kültürümüzü en iyi şekilde kampüsümüze stantlar kurarak tanıtmaya ve ağırlamaya çalışacağız. Sempozyumun Anamur’da yapılmasında desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya İlçe Kaymakamımıza İlçe Belediye Başkanımıza ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler derim.” Dedi.

Anamur kaymakamı Mehmet Kurtoğlu, “Turizm milletleri toplumları ve farklı kültürleri birbirine yaklaştırarak uluslararası barışın ve hoş görünün gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Sempozyumumuzun ana teması kırsal turizmdir. Anamur bu noktada oldukça şanslı bir kent. Antik kentleriyle mağaralarıyla tarihi ören kalıntılarıyla ve Mamure kalesiyle. Onun ötesinde yaşayan Yörük kültürüyle kırsal turizmin cenneti olabilecek bir ilçedir”. Dedi.

Turizmin geleceği konusunda konuşan turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna slayt eşliğinde turizmin bu gün bulunduğu durum ve geleceği konusunu istatistiki verilerle anlattı.

Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği” ve Eski Milli Takım Aşçısı, Ünlü Gurme ve TV yapımcısı Öğr. Gör. Esat Özata yerel Gastronominin Turizmde Önemi konusunda izleyicileri bilgilendirdi.

ABD University of South Florida öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu “Turizmde Teknoloji Kullanımı” konusunu slayt sunumu eşliğinde anlattı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan sempozyumun konferans bölümü katkıda bulunanlara ve katılımcılara verilen plaketle sona erdi. Sempozyum Anamur Meslek Yüksek Okulu kampüsünde sunumlar ve yöresel lezzetler tanıtım stantlarıyla da devam edecek.

18-nisan-19002118-nisan-19003118-nisan-19001118-nisan-1900718-nisan-1900418-nisan-1900518-nisan-1900618-nisan-1900818-nisan-1900918-nisan-1901018-nisan-1901118-nisan-1901218-nisan-19013

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.