Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Başkan Kılınç Gündeme dair açıklamalarda bulundu

18 Nisan 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Basınla buluştuğu ilk toplantıda gündemi değerlendirdi.

Kılınç’ın gündemle ilgili açıklaması şöyle;

“Hepiniz hoş geldiniz. Seçim döneminde ve seçimden sonra birtakım bilgi kirliliğinden dolayı sizleri ve kamuoyunu bilgilendirme durumu hasıl olmuştur.

Sizlerle Seçim döneminde uzunca süre birlikte olduk. Hemşerilerimizle görüşmelerimize şahit oldunuz. Vaatlerimize şahit oldunuz. Biraz sonra açıklayacağım, Belediyemizin ekonomik krizde olması bizim bahanemiz olmayacak; kaynaklarımızı sonuna kadar zorlayacağız. Verimli kullanacak ve verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için sonsuz gayret içinde olacağız.

Bu konularda Hükümetimizden de gerekli desteği alacağımızdan zerre kuşkumuz yoktur. Ben, Belediyemizin sorumluluk alanında olsun olmasın sonuna kadar Anamur’un tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Anamur’umuzun Devletimizden alması gerektiği ve hakkettiğine inandığım her türlü hizmeti almak için mücadele edeceğim. Benim görevim ; planlı, projeli ve akılcı bir anlayışla çağdaş bir Anamur oluşturmak için çalışmaktır.

Değerli Basın mensupları öncelikle Belediyemizin Mali durumuyla ilgili olarak şeffaflığımız gereği sizlere bilgi vereyim.

Üç kalemde İller bankasından, önceki Belediye döneminde aldığı borç7.426,000TL.’dir.

Yine dört kalemde bir özel bankadan alınan kredi borcumuz 10.065,000 TL.’dir.

Esnafa olan cari borçlarımız 7,664,000TL.’dir.

SGK, Vergi sendika borcumuz, 576.000TL.’dir.

Parası temin edilmediği halde müteahhitlere ödememiz gereken borç miktarı; 8.383.000TlL.(Organik Pazaryeri, Asfalt, Parke, Atatepe, Çarıklar, Ören Stadyumu)

Toplam borç miktarımız,34.115,090,000 TL dir.

(Eski parayla Otuz dört trilyon yüz on beş milyon, doksan bin TL.)

Belediyemizin tahsil edilmesi mümkün olmayan alacakları vardır. Bu alacakları sanki her an kasamıza girecekmiş gibi açıklamak vatandaşlarımızı kandırmaktır. Bunları öncelikle size bildirmek istedim.

Belediyeler diğer kurumlarımız gibi sadece resmi daire değildir. Başkanını ve Meclis Üyelerini halkın seçtiği, amiri halk olan, bir kurumdur. Benim görevim halkın çarçur edilen parasını sıkı para politikasıyla verimli kullanmaktır. Yani israf ekonomisinden, verim ekonomisine geçirmek azmindeyim. Bunun için tasarruf ve gelir üretmek önceliğimizdir.

Son günlerde basında çıkan haberlerle ilgili şunu söyleyebilirim. Anamur’da Lale Devri sürgünü’ ’diye başlık atarak yalan haber yapan ve sekiz memuru sürgün ettiğimi söyleyen kimlerin ‘’Sözcü’’sü olduğu bizce malum gazete olayı istismar etmiştir. Bir kere bahse konu olan personellerimiz memur değil şirket işçisidir. İşçi, TDK’ na göre başkasının yararına beden ve kafa gücünü veya el becerisini kullanarak ücretle çalışan kimsedir. Belediyemizin temizlik vs. işleri için özel şirketten hizmet için aldığımız daha sonra hükümetimizin yaptırımıyla Belediyemiz şirketine dahil ettiğimiz emekçi, onurlu çalışanlarımızdır. Adama göre iş değil, işe göre adam çalıştırmak ve halkın parasıyla çalıştırdığımız personellerimizden verim almak zorundayız. Üstelik bu konuda çalışmalarımız liyakat ve beceriye göre devam edecektir. Adı geçen personellerimizden bazıları sosyal medya hesabından bilgileri dışında fotoğraflarının alındığını, personele zulüm yaptığımız haberlerini yalanlayarak, yasal yollara başvurarak yalan haberini yapanlar hakkında davacı olacaklarını bildirmişlerdir.

Belediyemizin geleceği ipotek altına alınmışken, birilerinin keyfine göre personel çalıştırmamızı kimse beklemesin.

Belediyemizin çıkardığı gazeteye gelince, Bu gazete Anamur’un değil, Belediye Başkanının reklamını yapmak için çıkarılan haftalık bir gazetedir. Çalışan personel sayısı altıdır. Bu personelin aylık maliyeti 18.334,00TL’dir.Aylık basım maliyeti 3.000,00TL’dir.Gazetenin maliyeti artı dağıtım ve personel desteği hariç, 21.334,00TL’dir.Allah aşkına içinizde günlük çıkan gazetesi olanlar var. Hanginiz bu kadar maliyette gazete çıkarıyor. Bizim maliyetimiz kadar tamamınız para kazanabiliyor musunuz?

Değerli basın mensupları, ben Hakka ve halka hesap verirken vicdan azabı çekeceğim bir koltukta oturmam. Halkın parasını ancak halka hizmet için harcarım. Belediye Başkanının reklamı için gazeteye bu kadar masraf yapılır mı? Gazete dışında başka reklam harcamalarını da açıklasam gözleriniz fal taşı gibi açılır. Ama şimdilik konumuz bu değil.

Değerli arkadaşlar, Sizler Anamur’un gözü, kulağı sesisiniz. Olabilir mi böyle bir şey? Bu nasıl bir anlayış? Hitlerin gestaposu gibi personeli birbirine kontrol ettiren bir düzen kurulmuş. Şirket işçilerimizin bazıları belediyemizin aristokratları, bazıları köle. Olmaz öyle bir şey. Biz bunlara son veriyoruz. Herkes çalışacak. Halka hizmetkar olmak yerine kendine çalışmak isteyenlerin boğazına kılçık oluruz, kılçık. Çalışmayan Personelin sadece yerini değiştirmekle kalmam işine de son veririm.

Değerli basın mensupları, Anamur’un top yekûn kalkınması için hep beraber çalışacağımızı ümit ediyorum. Biliyoruz ki basın halkın müşterek sesidir. Bizlere uyarınızı da, desteğinizi de her zaman dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Anamur için birlikteliğimiz daim olsun. Hepinize teşekkür ediyorum”.

18-nisan-1900218-nisan-1900118-nisan-19003

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.