Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ANTSO’da istihdam seferberliği anlatıldı.

17 Mart 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) istihdam seferberliği bilgilendirme toplantısı düzelendi.

Toplantıya, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, MHP Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, SGK Anamur Şube Müdürü Nevzat Acar, İŞKUR Müdürü Ertuğrul Gök, mali müşavirler ve işverenler katıldı.
Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, üretimin ve istihdamın önemine değinerek, “Bir ülkenin, bir ilin, bir ilçenin kalkınmış olmasından bahsetmek istiyorsak; mutlaka istihdam ve üretim olması gerekiyor. Üretim olmadan başkasının cebinden yersiniz, borçlanırsınız. Mutlaka ve mutlaka üretmeliyiz. Birey olarak üretmeliyiz, ülke olarak üretmeliyiz, toplum olarak üretmeliyiz. Devletimiz özellikle bu yıl bir çok imkanlar sunuyor. Bu imkanları kamu kurumlarıyla, özel sektörlerle sizlerin gündemine getirmeye çalışıyor. Toplantımızın amacı da sizleri bu konuda bilgilendirmek hem SGK olarak hem İŞ-KUR olarak arkadaşlarımız size açıklamada bulunacaklar. Daha sonra da sizlerin sorularınız olursa sorularınızı da yanıtlayacaklar” dedi.
ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu da toplantının amacını anlattığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’daki Türkiye ekonomi şurasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından hazine ve maliye bakanımız aile çalışma ve Sosyal hizmetler bakanımız ve TOBB Başkanımız iki hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşvikleri hazırladılar. Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla meclisten geçti ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde hazine ve maliye bakanımız aile çalışma ve Sosyal hizmetler bakanımız ile Oda ve borsa başkanlarımızın ve TOBB sektör Meclisi başkanlarımızın katılımıyla burası Türkiye burada iş var sloganıyla istihdam seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. İstihdam seferberliği 2019 kampanyasında iş dünyamıza girişimcilerimize sekiz farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde.
Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim
Birincisi Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam üç ay boyunca ücretini sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor bu üç ay boyunca işverenin maliyeti sıfır.
2021 TL ücret ve 1113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. işverenin cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimiz iş almış olacak devamındaki dokuz ay boyunca da devletimiz sigorta birimlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İşe alınacak kişi kadın genç ve engelli ise dokuz aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat Sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1113 TL olan pirim ve vergi teşviki 2712 TL olarak verilecek buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum gelin bu tarihi teşvikten yararlanın böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.
İkincisi de; Herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi böylece devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa faaliyetleri durmuş yağı azalmışsa çalışanlarının maaşı üç ay boyunca kısa çalışma ödemeyi kapsamında işsizlik sigortası fonundan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki; Düzenini bozma istihdamı koru
Tüm bu teşvikleri ilişkin tüm detaylara istihdamseferberliği.org adresinden ulaşabilmek mümkün aklınıza takılan bir konu olursa Anamur ticaret ve Sanayi odasına ulaşmanız mümkün.”
Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin de “Bu teşviklerimizi işverenlerimize ve işsiz kardeşlerimize, esnafımıza ulaştırmak, anlatmak için bizlere ve muhasebecinize büyük görevler düşüyor. İşsiz olan kardeşlerimize iş bulmak için sizlerden yardım bekliyorum” diye konuştu.
Teşviklerin yer aldığı slayt gösterilememesiyle süren toplantı, İŞKUR ve SGK tarafından teşvikler konusunda yapılan bilgilendirmelerle sona erdi.

16-mart-201901816-mart-2019009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.