Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kocamaz ile Kılavuz’dan karşılıklı sert açıklamalar

05 Aralık 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

5-aralik-20181001Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’ye geçerek İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasının ardından karşılıklı sert açıklamalar birbirini izledi.
OLCAY KILAVUZ: “İHANET PARTİSİNİN MENSUBU OLDU”
MHP Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Kocamaz’ı ihanetle suçlayarak şunları kaydetti:
“25 yıl boyunca partimizden Belediye Başkanlığı yapan Burhanettin Kocamaz İP’in grup toplantısında mezkûr partinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Burhanettin Kocamaz, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin sahip çıkarak itibar ve makam kazandırdığı, ancak ilk fırsatta liderimizi ve partimizi sırtından hançerleyen, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bölmek için her türlü ayak oyununa giren; Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen, “HDP Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir” diyen ihanet partisinin bir mensubu oldu.
DAVASINA VE ÜLKÜCÜLERE İHANET ETTİ
Kendisinin Tarsus’a ve Mersin’e hizmetleri olmuştur, bunu inkâr edecek değiliz; ancak Burhanettin Kocamaz bu adımıyla kendi mazisine, davasına ve kendisine oy veren ülkücülere ihanet etmiş ve böylelikle asıl karakterini de ortaya koymuştur. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in ve parti genel merkezimizin kararını saygıyla karşılayıp, partimizin muzafferiyeti için çalışacağı yerde benlik davasına düşmüş ve kendi değerini kendi elleriyle tüketmiştir. Bu şahsın başka bir partiye katıldığı halde kameralara pişkince bozkurt işareti yapması tam anlamıyla bir tükenmişliktir.
ZAMANI GELDİĞİNDE HERKES HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI ALACAK
Bugüne kadar sessiz, sakin ve sabırlı bir şekilde olayları izledik; kimin ne dediğini, ne hesaplar içinde olduğunu, nasıl bir tavır ortaya koyduğunu gözlemledik ve bir kenara not ettik. Kimse ettiği hakaretlerin, söylediği yalanların, attığı iftiraların ve kapıldığı fitnenin bir cevabının olmayacağını sanmasın. Günü ve zamanı geldiğinde herkes milletimizin engin ferasetinin tecelli etmesiyle hak ettiği karşılığı alacaktır.”
MHP MERSİN İL BAŞKANI GÖLGELİ: “DEĞERLERİMİZE VE LİDERİMİZE NANKÖRLÜK ETTİ
MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Burhanettin Kocamaz hırsına ve nefsine yenik düşerek, değerlerimize ve liderimize karşı nankörlük etmiştir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki bizden gibi görünüp bizi can evimizden vurmak isteyenlerin sonu her zaman hazin olmuştur” ifadelerine yer vererek Kılavuz’un açıklamasını paylaştı.
KOCAMAZ: “HAKARET VE KÜFÜR YARIŞINA GİRDİLER”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise bu açıklamalara sosyal medyadan cevap verdi. Kocamaz, açıklamasında şunları kaydetti:
“Değerli Hemşehrilerim. Sizler istediniz. Biz de talebinize uyduk ve yola devam dedik. Size ne istiyorsunuz, fikriniz nedir diye sorma nezaketini bile göster meyenler bugün sizin talebinize karşılık veren şahsıma karşı hakaret ve küfür yarışına girdiler. Ben bu tip seviyesizleri Allah’a havale ediyorum. Elbette hukuki mücadelemiz de olacak!
BAŞKANLIĞI KİMSE BANA LÜTFETMEDİ
Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır ki; Ben seni kapı önüne koyarım, başka bir yerde halka hizmet etmeye çalışmana da izin vermem! Başka bir yerden hizmet etmeye girişirsen de ihanet etmiş sayarım! 25 yıldır yaptığım Belediye Başkanlığı görevini bana kimse lütfetmedi, çalıştığımız ve başarılı bulduğu için halkımız verdi. Parti beni sadece aday yaptı. Benimle birlikte bir çok kişiyi de aday yaptı. Ama 25 yıl kesintisiz görev yapan başka birisi yok. Neden? Elbette bütün seçim çalışmalarını partili arkadaşlarımızla birlikte yürüttük. Onların hakkını inkar etmek mümkün değil. Ancak bu halk çalışmayan, kendisine hizmet etmeyen ve tepeden bakanları da tekrar tekrar seçmiyor. Her Belediyeye de oturduğu yerde bu kadar ödül verilmiyor!
MÜPTEZELLER SAHİBİNİN SESİ SIFATIYLA BİZE SALDIRIYOR
Birileri Türk Milliyetçiliğini ve onun ritüellerini sadece kendisinin tapulu malı, patentli ürünü zannediyor! Kimse kusura bakmasın! Türk Milliyetçiliği kimsenin tekelinde değildir! Kendisini Türk olarak kabul eden, Türk Milletinin değerlerine sahip çıkan herkes Türk Milliyetçisidir! Türk Milliyetçisi olmak vatanını, milletini, devletini, bayrağını ve dilini herkesten daha fazla sevmek, örf, adet ve geleneklerini sahiplenmek demektir! Bu gelenekler içerisinde vatana ihanet etmediği sürece insanı aşağılamak, hakaret etmek yoktur. Saygı, sevgi ve gönül kazanmak vardır. Ama ömrü boyunca asalak yaşayan, üretemeyen bazı müptezeller sahibinin sesi sıfatıyla bize saldırıyor. Yazıklar olsun.
AKLINI KİRAYA VERENLER MUHATABIMIZ OLAMAZ
Biz bu halka söz verdik. Şu an verdiğimiz sözün gereği olarak işimizi yapıyoruz. Halk bize “Yeniden aday ol” dedi. Bizde olduk. Sandık 31 Mart’ta milletin önüne gelecek. Halk devam derse hizmetlere kaldığımız yerden devam ederiz. Tamam derse de işimize bakarız. Birileri ısrarla bizi koltuk sevdalısı ya da nefsine yenik düşen birisi gibi göstermeye çalışıyor. Çok şükür biz vebali bilen bir insanız. Kendimizi çoktan aşmışız. Hala kendini aşamayanlar düşünsün! Biz halkımıza hizmet için varız. Halkımızın talebi olduğu müddetçe de bu işte varız. Kem söz sahibine aittir. Herkes kendisine yakışanı yapar. Kimsenin kimseye akıl verecek durumu yoktur. Herkesin kendisine yetecek kadar aklı da vardır. Aklını kiraya vermiş, başkalarının aklıyla hareket eden ve kul hakkı yiyenler asla bizim muhatabımız olamazlar! Halk ne derse o olur.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.