Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ANED’den engelliler günü etkinliği.

05 Aralık 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği (ANED)tarafından, 3 Aralık Engelliler Gününde farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Fatih İlköğretim Okulu 3/D sınınfı öğrencileri tarafından işaret dili ile istiklal marşının okunmasıyla başladı.
ANED Üyelerinin Anamur Güleç Mahallesinde açılan Anamur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Güleç Mahallesi Eğitim Kurs Merkezi açılış töreninde engelli öğrencilerin okudukları şiirler, sahneledikleri skeçler ve el işi sergileri katılımcılar tarafından beğeni aldı.
Proğrama Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Koordinasyon Dairesi Anamur Şube Müdürü Ünal Erdal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Savaş Cingöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kayabaşı, siyasi partilerin temsilcileri, okul müdürleri ile Özel rehabilitasyon merkezlerinin öğrencileri ve Erbal Kreş’in minik öğrencileri ile veliler katıldı.
Anamur Engellileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hikmet Narcı; “Engelliliğin bir engel değil farklılık olduğunu fark etmeliyiz. Yarınımızın ne olacağını düşünmemiz gerekir. dedi. Asıl engellin vücutlarda değil, bu farkındalığı fark edemeyen kafalarda olduğuna dikkat çeken Narcı, “Maalesef cadde ve sokaklarda engelli vatandaşlarımızın geçiş yerlerini fertlerin işgal ettiğini söyledi ve asıl kafalardaki bu engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan da engellilerimize acıyarak değil, onlarında toplumun bir ferdi olduğu bilinci ile yaklaşmamız gerektiğini vurguladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kayabaşı ise konuşmasında, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın eğitimi için gelen talepler doğrultusunda mesleki ve kültürel eğitimler vereceklerini söyledi.
Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu da dünyada yapılan istatistiklere bakıldığında her ülkede yüzde 7 ile 14 arasında engelli vatandaşın olduğuna vurgu yaptı. Anamur da yaklaşık 800 ile bin engelli vatandaşımızın olduğunu kaydetti.
Kurdoğlu, Eğitim Merkezinin ilerleyen dönemlerde Bozyazı ve Aydıncık ilçelerini de kapsayacak bir merkez olması için çalışacaklarını söyledi. Engelli gençler okudukları şiirler ve hazırladıkları skeçlerle önemli mesajlar verdiler.
Etkinliğin yapılmasında maddi manevi destek olanlara teşekkür plaketi takdim edildi.

5-aralik20180015-aralik20180025-aralik20180035-aralik20180045-aralik20180055-aralik20180065-aralik20180075-aralik20180085-aralik20180095-aralik20180105-aralik2018011

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.