GÜNDEM-YAŞAM, SAĞLIK Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mustafa Bakır aday adaylığını açıkladı

17 Kasım 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

17-kasim-2018036CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Bakır, partisinde düzenlediği toplantıyla aday adaylığını açıkladı.
Bakır, çok sayıda partilinin katılımıyla CHP Anamur İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“TOPLUMSAL MÜCADELENİN İÇİNDEN GELİYORUM
Toplumsal duyarlılığınız, kentlilik bilinciniz, yaşadığınız çevreye duyduğunuz sorumluluk gereği burada olduğunuzu biliyorum. Teşekkür eder, hoş geldiniz diyorum.
CHP Anamur Belediye Başkanlığı aday adaylığı gibi bir göreve talip olmadan önce, birçok kitle örgütlerinde ve partimin birçok kurumlarında görev aldım. Ayrıca Eğitim Sen Anamur ilçe temsilcilik başkanlığı, Nükleer karşıtı platform, Yeni kuşak köy enstitüleri derneği Anamur sözcülüğü yaptım. Partimin Anamur ilçe yöneticiliğini, iki dönem de il yöneticiliği yaptım. Seçildiğim her görevi başarıyla yürüttüm. Kişisel hiçbir hesabım olmadı. Toplumsal mücadelenin içinden geliyorum. Yaşadığım kenti ve içinde yaşadığım toplumu iyi tanıyorum.
MEVCUT SİSTEM İNSANLIĞI VE ÇEVREYİ TAHRİP EDİYOR
Çağdaş, planlı gelişimini sürdüren bir kenti hepimiz hak ediyoruz. Mevcut sistemin insanlığa, doğal çevreye yaptığı tahribatı biliyoruz. Kentlerimizi, doğal çevreyi bir rant alanı olarak kullanılmasına karşı çıkarak yıllarca mücadele alanlarında olduk. Geçtiğimiz her sokakta, meydanlarda anlatılagelen erdemli, siyasi söylemler kadar yeni umutlar da yarattık.
HALK İÇİN HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Bu topluma ve sizlere güveniyorum. Görev verilirse birlikte başarabileceğimizi biliyorum. Yaşadığımız kentte toplumcu halkçı belediyeciliği yaşama geçirip, halk için halkla birlikte yöneteceğiz.
Kentte yerel demokrasiyi güçlendireceğiz. Kent konseylerini, S.T.K. larnı, mahalle muhtarlarını doğrudan meclise kalarak, kentin geleceği için verilecek kararları birlikte alacağız. Kent ve çevre duyarlılığının geliştirilmesini, kırsal ve kent faaliyetlerin birlikte sürdürülmesini, kentlilik bilincinin geliştirilmesini sağlayacağız.
NELER YAPACAĞIZ?
Kütüphane ve kültür evleri, Yaygın okul öncesi çocuk öğrenci merkezleri, ulaşılabilir spor alanları, gençlik kültür ve geliştirme merkezleri, mobil yaşlı, engelli sağlık birimleri, üretici ve tüketici kooperatifleri kuracağız. Öğrenci yurtları yapımını sağlayacağız. Doğal çevreyi bozmadan turizm tesisleri yapacağız. Kırsalda sağlıklı süt besi hayvancılığının desteklenmesi (bu bölgelere Veteriner görevlendirilmesi) sağlanacak. Tarım üretimi desteklenerek, planlı ekim yapılması (bu bölgelere ziraat mühendisleri görevlendirilmesi) sağlanacak. Kentin sahilde betonlaşmasını önlenecek ve sahil temizliği sağlanacak. Kentin otopark sorununun çözümü için, çok katlı ve yer altı otoparklar yapacağız. Kentin su sorununu bir an önce çözeceğiz. Dragon çayının ıslah edilmesi (Irmak boyunca mesire ve aile bahçeleri yapılarak buraların temizliğinin denetlenmesini sağlayacağız. Azıtepe dağcılık spor alanının turizme kazandırılması. Teleferik ile gidiş ve dönüşün sağlanması ve buranın seyir ve izlem tepesine dönüştürülmesini sağlayacağız. Şehir içi toplu taşımanın düzenli olarak yapılması sağlanacak. Sahil yolunun Mamure kalesinin yanından başlayıp ören antik kente kadar ulaşması sağlanacak. Beraberinde bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak. Kent yoksullarının istihdamı ve barınması sağlanacak. Gençlik festivalleri, turizm, tarım ve kültür festivalleri düzenlenecek. Sokak hayvanlarının korunması ile ilgili var olan barınakların arttırılması sağlanacak. Daha birçok projeleri sizlerle birlikte, anket çalışmalarıyla belirleyerek, önceliği olanları karar alıp uygulamaya koyacağız.
KÜLTÜR KENTİ YARATACAĞIZ
Yeni umutlar yaratacağız. Umutlarımızı projelendirip yaşama geçireceğiz. Çağdaş, katılımcı, üretken, toplumcu ve halkçı belediyecilikle bir kültür kenti yaratacağız.”
Bakır, konuşmasının sonunda CHP İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır ve diğer aday adayları Durmuş Deniz, Ayhan Güven, Meltem Eroğlu ve Özgür Özuğur’u da sahneye davet ederek birlik beraberlik mesajı verdi. Bakır, kendisi aday gösterilmezse gösterilecek adaya destek vereceğini de vurguladı.
MUSTAFA BAKIR KİMDİR?
1959 Anamur’da doğdu. İlk ve ortaokulu Anamur’da, liseyi
Adana Borsa lisesinde okudu. Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler’den mezun oldu.
Öğrencilik yıllarından itibaren siyasal mücadelenin içinde olan Bakır, CHP Anamur ilçe yönetim kurulu üyeliği, ardından iki dönem (1990-1995. 6 yıl) Mersin il yönetim kurulu üyeliği yaptı. Sekiz yıl üstelendiği ilçe ve il yönetim kurulu üyeliğinden sonra, memuriyete döndü.
6 yıl Anamur Eğitim Sen temsilcilik başkanlığı yaptı. Yeni Kuşak Köy enstitüleri derneği Anamur sözcülüğü, Nükleer Karşıtı Platform Anamur sözcülüğü görevlerinde bulundu. Emekli Der ve Emekli Sen üyesi olan Bakır, Çevre Ve Doğa Derneği gönüllüsü olarak çevre konusunda çalışmalara katılıyor.17-kasim-201803017-kasim-201803117-kasim-201803217-kasim-201803317-kasim-201803417-kasim-201803517-kasim-201803717-kasim-201803817-kasim-201803917-kasim-201804017-kasim-201804117-kasim-2018042

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.