Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Fuar açıldı

24 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

24-ekim-2018009Anamur 5. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.

Açılış öncesinde Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden fuarın düzenlendiği Şehit Atanur Bal Pazaryeri’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Fuar alanında düzenlenen açılış törenine Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Metin Külünk, CHP Mersin Eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan, CNR Forum Fuarcılık Genel Müdürü Hakan İncekara, ziraat odası başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

CNR Forum Fuarcılık Genel Müdürü Hakan İncekara, her yıl fuara katılımın giderek arttığını belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

ZMO ANAMUR TEMSİLCİSİ GÜNGÖR: “SERADAKİ MUZ ÜRETİMİ KOBİ KAPSAMINA ALINSIN”

Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Güngör, bölgede özellikle muz seracılığının gelişmesiyle küçük alanlara büyük yatırımlar yapılarak üretimin arttırıldığını belirterek, “Bu üretim tesisleri adeta fabrika gibi çalışmaktadır. Bundan dolayı muz üreticisinin KOBİ kapsamına alınması için yöneticilerden girişimde bulunmalarını istiyoruz” dedi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI GÜMÜŞ: “MUZ ÜRETİCİLERİNİN ÜZERİNE OYUN OYNANIYOR”

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş de muz üreticilerinin üzerine oyun oynandığını belirterek, “Kriz olabilir, zaman zaman kriz yaşayabiliriz. Sıkıntılar aşılacaktır. Ama hiç bir zaman üretimdem vazgeçmemiz mümkün değil. Üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TÜRE: “TURİZMDEN PAY ALIRKEN TARIM ALANLARINI KORUYACAĞIZ”

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise fuarı geçtiğimiz yıl 25 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl bu rakamın üstüne çıkmak istediklerini kaydetti.

Yılların yapılması, iskele inşaatının tamamlanmasıyla Anamur’un turizmden de pay alması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Türe, “Turizmden pay almak istiyoruz ama bunu çarpık yapılaşmayı önleyerek, tarım alanlarını koruyarak yapacağız” dedi.

KAYMAKAM KURDOĞLU: “HÜKÜMETİN TARIMA DESTEĞİ DEVAM EDECEK”

Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, törende yaptığı konuşmada, Anamur’un, turim merkezi Antalya ve Çukurovanın ortasında olması ve Kıbrıs’a yakınlığıyla stratejik bir şehir olduğunu belirterek, “Tarihi zenginleri, tarım ürünlerinin çeşitliliği Anamur’u gözde bir ilçe yapıyor. Devam eden yol çalışmaları bittiğinde Anamur hem turizmin hem tarımın merkezine daha da yakınlaşacak. İskele bittiğinde ihracata kapımız açılacak. Bize düşen üretimi arttırmak ve Avrupa standartlarını yakalamaktır. Hükümetimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarıma destek ve teşviklerinin devam edeceğine inanıyorum. Tarım kredilerinin arttırılması ve faizlerin düşürülmesi de bizim beklentimizdir” dedi.

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ SAPARBEKULY: “ÜLKEMİZE TARIM YATIRIMI YAPANLARA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ”

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ise yüzölçümü bakımından dünyanın 9. büyük ülkesi Kazakistan’ın topraklarının yüzde 80′inin tarım ve hayvancılığa uygun oluduğunu belirterek, meyve sebze üretimi, seracılık ve soğuk depolama alanlarında yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ SARIOĞLU: “GÜMRÜK VERGİSİNDEN ELDE EDİLEN GELİRDEN MUZ ÜRETİCİLERİNE TEŞVİK İSTİYORUZ”

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Sarıoğlu, ilçede 28 bin örtü altı ve 3 bin dekar açık alanda yılda 200 bin ton muz, 18 bin dekar alanda da yıllık 63 bin ton çilek üretimi yapan Anamur’un ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını belitti.

Yerli üretimi arttırarak ithalatı düşürmeyi hedeflediklerini ifade eden Sarıoğlu, “Tüketicilerimizden yerli ürünleri tercih ederek paramızın kendi cebimizde kalmasını sağlamaya yardımcı olmalarını istiyoruz. 2018 yılının ilk 6 ayında ithal muza 106 milyon dolar ödedik. Bu Türkiye ekonomisi için çok ciddi bir rakam. Hükümetimizden ve devletimizden ithal muzdan alınan yüzde 145,8′lik gümrük vergisi ve fonlardan elde edilen gelirden teşvik verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türe tarafından protokol üyelerine ve fuar komitesi üyelerine plaket takdim edildi. Ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı ve stantlar gezildi.

4 gün sürecek fuar kapsamında muz tarımı üzerine söyleşiler, yarışmalar ve zeytin fidanı dağıtımı yapılacak.24-ekim-201800624-ekim-201800724-ekim-201800824-ekim-2018010

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.