Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ziraat odaları Anamur’da toplandı

24 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

24-ekim-2018004Mersin ve Antalya ziraat odaları koordinasyon kurulu toplantısı Anamur’da yapıldı.

Öğretmevinde Anamur Ziraat Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya; TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Başkanı A. Bahadır Sezgin, Mersin İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Antalya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Muratpaşa Ziraat Odası 2. Başkanı Mustafa Balkıç, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Gülnar Ziraat Odası Başkanı H. Emiş Işık, Aydıncık Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Akdeniz, Mut Ziraat Odası 2. Başkanı Mehmet Şahin, Çamlıyayla Ziraat Odası Başkanı Ali Ilıca, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Anamur İlçe Tarım ve Orman Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Güngör ve Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ile odaların yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, tarımın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek “Gündemimiz çiftçi sorunlarının görüşülmesi. Örtü altı üretim yapan çiftçilerimizin 5 yıl erken emekliliğiyle ilgili odamızın yaptığı çalışmaları ele alacağız. Üreticinin kullandığı mazot ve diğer girdilerin artmasıyla ilgili ne gibi girişimlerde bulunacağımızı değerlendireceğiz” dedi.

TZOB Yönetim Kurul Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Başkanı A. Bahadır Sezgin de Antalya ve Mersin’in modern tarıma, teknolojik tarıma açık ve sürekli bu yolda ilerleyen üretim bölgeleri olduğunu ifade ederek, “Bu gelişimi destekleyen ve tarım alanlarına entegre eden oda başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Bu toplantının Akdeniz’in batı ilçelerinde yapılması Alanya, Gazipaşa ve Anamur’un yoğun bölgesi üretimi olması nedeniyle önemli. Bu vesileyle yerli muz üretimi üzerinde daha çok durulacağını düşünüyorum. Burada dinlediğimiz sorunları dosya haline getirip bu dosyaları derleyip toparlayıp Ankara genel merkezimize ilgili muhataplarına ulaştırıp çözüm arayışlarına gireceğiz. Aynı şekilde Ankara’daki gelişmelerden de buradaki başkan arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Toplantı oda başkanlarının gündeme dair düşüncelerini aktarmasıyla devam etti.24-ekim-2018003 24-ekim-201800224-ekim-2018005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.