Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Akşener, Türe’nin adaylığını ilan etti

21 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

21-ekim-2018037İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin İYİ Parti Anamur Belediye Başkan Adayı olduğunu ilan etti.
Akşener, Anamur Belediyesi’nin düzenlediği 82 Proje Toplu Açılış Töreni’ndeki konuşmasında, “Mehmet Türe’yi 3. dönem için de İYİ Parti’nin Anamur Belediye Başkan Adayı olarak önce Allah’a sonra size emanet ediyorum” dedi.
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, programın açılışında yaptığı konuşmada, Atarük’ü, şehitleri, gazileri ve Anamur’a hizmet etmiş devlet adamları ile belediye başkanlarını anarak başladı.
Açılış organizasyonuna 82 Proje’nin Açılış Töreni adını vermelerinin bir anlamı olduğunu ifade eden Türe, “Türkiye’nin 82. ili olmak istiyoruz” dedi.
2009 yılında Anamur’un kendisine sınırda bir oyla belediye başkanlığı görevi verdiğini hatırlatan Türe, şunları söyledi:
GENEL BAŞKANIMIZ UYGUN GÖRÜRSE KARŞINIZA ÇIKACAĞIM
Bana sınırda bir oyla şans verdiniz. İlk beş yılda gece gündüz çalıştık. Güzel hizmetler yaptık. 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile belde belediyeleri kapatıldı, Anamur’un sınırları genişledi. Ben yine sizin karşınıza çıkarak görev istedim. Bana inandınız ve güvendiniz, tarihin en yüksek oy oranıyla tekrar bana görev verdiniz. İkinci beş yılda da ekibimle birlikte durmadan çalıştık. Büyükşehir Yasası’nın getirdiği sıkıntılarla, engellemelerle karşılaştık ama onuncu yıla girerken sizlere verdiği sözlerin yüzde 90′ını gerçekleştirmiş bir belediye başkanı olarak karşınızdayım. Önümüzdeki son 5 ayda da kıt imkanlarla, söz verdiğimiz 5 projeyi hayata geçirmeye çalışacağım ve ondan sonra sayın genel başkanımız ve genel merkezimiz uygun görürse karşınıza çıkacağım.
HÜKÜMETE, ‘ANAMUR’A ÜVEY EVLAT MUAMELESİNİ BIRAKIN’ ÇAĞRISI
Bir ilçenin gelişiminin sadece belediye çalışmalarıyla olmayacağını, devlet yatırımlarına bakıldığında Anamur’un üvey evlat muamelesi gördüğünü vurgulayan Türe, şöyle devam etti:
“Yollar, tüneller biraz mesafe aldı. Limanımız da yapılıyor. Ama yeterli değil, geç kalındı. Hastanemiz, Mamure Kalesi, kapalı devre sulama sistemi, antik kentin bakım onarımı, kültür merkezi ve stadyum geç kaldı. Buradan sesleniyoruz, Anamur’a üvey evlat muamelesi yapmaya bir son verin artık, hizmet bekliyoruz.”
GÖNÜL İSTER Kİ KOCAMAZ İLE BİRLİKTE HİZMETLERE DEVAM EDELİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Anamur’a ve köylere önemli hizmetleri bulunduğunu belirten Türe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“En büyük hizmeti Anamur’a getirdi. Çünkü beraber yola çıkmıştık. Ben hazırlıklıydım ve beraber birçok projeye imza attık. Önümüzdeki dönemde de başta içme suyu ve sahil projeleri olmak üzere birçok projeyi yine birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Burhanettin Kocamaz Bey’e Anamur’a verdiği hizmetleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman söylüyorum; Türkiye’nin en başarılı büyükşehir belediye başkanı Burhanetten Kocamaz’dır. Gönül arzu eder ki hizmetlerimize beraber devam edelim. Beraber yola devam etmezsek bugün övdüğümüz, hakkını verdiğimiz kişiyi asla kötülemeyeceğiz. Hizmetlerine teşekkür edeceğiz, yarım kalan hizmetlerini biz tamamlayacağız, planladığı projeleri de kaldığı yerden devam ettireceğiz.”
ANAMUR’DA İLKLERE İMZA ATTIK
Türe, Anamur’da ilkleri hayata geçirdiklerini belirterek, gerçekleştirdiği bazı projelerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Birçok projeyi hayata geçirdik. Mersin’in en büyük kapalı pazar yerini yaptık. İlk defa geri dönüşüm tesisini kurduk. Kentsel projelere imza attık. 13 tane park yaparak Anamur’un yeşil alanını arttırdık. Otobüslerde dijital sisteme geçtik. Kartlı su saati uygulamasına geçtik. Hanımeli İhtiyaç Bankası’nı ilk defa biz açtık. Türkiye’de tek olan 3 psikologdan oluşan Psikolojik Danışma Merkezi’ni açtık. Bugün de bu büyük projelerden birinin içindeyiz ve açılışını yapacağız.”
YETKİ VERİRSENİZ 10 YIL DAHA BURADA OLMAK İSTİYORUM
Türe, konuşmasının sonunda Anamur halkına teşekkür ederek, “Eğer aday olursam ve bana yetki verirseniz bir 10 yıl daha burada olmak istiyorum. 35 projem hazır. Genel Başkanımıza da brifing vererek yapacağımız projeleri anlattım. Sayın genel başkanımızın 24 hazirandan sonra ilk açık hava toplantısını burada yapması da beni onurlandırdı. Kendisine teşekkür ederim ve inşallah kendisini mahcup etmeyeceğim” diye konuştu.
AKŞENER: “BURAYA GELDİKLERİNDE MUZA NEDEN TEŞVİK VERİLMEDİĞİNİ SORUN”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de muz üretimi, ilçe ekonomisi, Anamur’un sorunları ve iyi belediyeciliğe vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Yarın buraya geldiklerinde sorun. Gübre, ilaç, sera maliyetlerindeki artışı hatırlatın. Kapalı sulama sistemini, bitmeyen hastaneyi, limanı hatırlatın. Karayollarından onayı çıkmayan yolları sorun. Muzun başkentinde muza neden teşvik verilmediğini sorun. Kapatılan gümrük kapısını sorun anlatsınlar. Restorasyon adı altında Akcami’yi ve Mamure Kalesi’ni nasıl gecekondu inşaatına çevirdiklerini sorun. Ama Anamur sahilinin Türkiye’nen en temiz 5 sahilinden biri olduğunu sakın ha söylemeyin. Kepçeyi, mikseri kapar gelirler, ondan sonra sahile, denize koca bir duvarın arkasından bakmak zorunda kalırsınız. Bu cennet sahilin, caretta carettaların üreme alanı olduğunu onlar bilmezler. Seçim gecesi trafoya giren kediden başkasını tanımaz ve anlamazlar. Vicdanınızın kabul edemeyeceği bir cevap aldığınızda hesabını sandıkta sorun. Maalesef bunlar sadece oy ile ıslah olurlar. Oy kaybetmedikçe milleti dikkate almazlar. Sandıkta bir ders verelim de kendilerine gelsinler.
MUZA VERİLEN FİYAT EMEĞİNİZE DEĞİYOR MU?
Değerli Anamurlular en iyi siz biliyorsunuz. Taa Güney Amerika’dan Ekvador’dan muz ithal ediliyor. 100 milyon doların üzerinde muz ithal ediyor Türkiye. Peki size soruyorum, muzun kilosunu kaça satıyorsunuz, emeklerinize, harcadıklarınıza değiyor mu? Kıbrıs’a su gönderiyorlar ama çiftçiye de suyu fahiş fiyatla satıyorlar. İki de bir kesilen elektriği bile size pahalıya satıyorlar. Sonra da size gelip pahalıya üretiyorsunuz kardeşim, biz daha ucuza ithal ediyoruz diyorlar. Elektriğe, doğalgaza yüzde 50′nin üzerinde zam yaptılar. Bu fiyatlarla seralar nasıl ısınacak, yeni seralar nasıl yapılacak? Üretimin tüm girdilerine zam yapıyorlar sonra da Anamurluya diyorlar ki ürünün pahalı, fiyatı indir.
HERKESİ YERLİ MUZ TÜKETMEYE DAVET EDİYORUM
Size bir müjde vereyim. Bugün burada bir kampanya başlatıyoruz. Türkiye’de yerli muza destek çağrısı yapacağız. Teşkilatlarımıza ve 5 milyon seçmenimize sesleniyorum; Anamur’da muzun en iyisini üretiyorlar. Bu toprakların meyvesini yiyin, nasıl yerli ve milli olunurmuş tüm Türkiye’ye gösterelim.
EJDER MEYVESİNİ ÇOK ÜRETİN, SARAYA SATARSINIZ
Birşey öğrendim çok sevindim. Hani şu sarayın Çin’den getirilen meşhur meyvesi var ya. Ejder meyvesini Anamur’da yetiştirmeye başlamışsınız. Bol bol üretin. Saray’ın harcalamalarını 3 katına çıkardıklarına göre Çin’den ithal ettikleri ürün yetmez herhalde. Mecbur buradan alacaklar. İşte kırk yılın başında israf işe yaradı. Millet açlıktan ölse o yine o ejder meyvesini yiyecek. 100 milyon doları görütüp el alemin çiftçisine yatıranlardan seçim günü bu hesabı sorun. İYİ Parti sizin yanınızda.
BELEDİYELERLE GELDİLER, BELEDİYELERLE GİDECEKLER
Çok şükür Anamur gibi ellerinden kurtulan yerler var Türkiye’de. Belediye denince AKP’nin aklına sadece rant ve yağma gelir. İmar tadilatı yap, rant oluştur, nemalan. Önce hüplet, sonra gümlet. AK Parti budur. Şehirleri parsel parsel FETÖ’ye sat, arazi ölüyse sat, kuponsa çök. Bizi yöneten iktidar işte budur. Türkiye’yi katleden, Sultan Mehmet Han’ın emaneti İstanbul’a bile ihanet eden bu vandal belediyeciliğe artık son vereceğiz. Geldikleri gibi gidecekler. Belediyelerle geldiler belediyelerle gidecekler. Dinazor maketini sanat zanneden, yatıp yuvarlanmayı kültür zanneden, betonu medeniyet zanneden AK Parti belediyeceliğinin miyadı dolmuştur. Bu anlayıştan kurtulacağız. Rüşveti, israfı, haramı aziz vatandan def edeceğiz. Türkiye’yi iyi belediyecilikle tanıştıracağız. Akıllı kentler dönemini başlatacağız. Emeği, alın terini ve helal kazancı baş tacı edeceğiz. Belediyelerimiz İYİ olacak, şehirlerimiz İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak.
82′NİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİYORUM
Anamur’u görüyorsunuz, projeleri biliyorsunuz. Biatlon yarışları Anamur’a nasıl renk kattı. Anamur Belediyesi’nin spor akademisi, konservatuvarı sosyal belediyeciliğin örneğidir. Spor alanları sağlıklı yaşamın, su arıtma tesisi çevreciliğin, engelsiz park insan odaklı belediyeciliğin göstergesidir. 19 Mayıs deresindeki ıslah çalışması şu cennet maviliğe duyulan saygının ifadesidir. Sırada neler var neler. Karadere mesire alanı, huzur park, hafif raylı sistem, kültür merkezi, modern hal, hayvan pazarı. Hepsi Anamur’a yakışır. Bir de şu meşhur 82 proje. O 82’nin ne demek olduğunu biliyorum. Yani 81 Düzce ise, Allah Anamur’un gönlüne göre versin. Anamur her şeyi hak ediyor. Bütün bu güzel hizmetlerin altında sizin imzanız var.
İYİ PARTİ’NİN ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET TÜRE’DİR
Bu başarılı projelerin mimarını, Mehmet Türe’yi size anlatmaya gerek yok. İki dönemdir Anamur’un hizmetinde. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 3. dönem için de İYİ Parti’nin Anamur Belediye Başkan Adayı olarak önce Allah’a sonra size emanet ediyorum. Anamur iyilerin kalesidir. Kaleyi sakın ha rantçılara teslim etmeyin. Anamur rüzgarlı burun demek. Burada bin yıldır Türklerin rüzgarı esiyor. Türklüğü ayaklar altına alanlara Yörük diyarından oy çıkmaz.”
İYİ PARTİYE KATILANLARA ROZET
Akşener, konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ile birlikt İYİ Parti’ye katılan Bozyazı Belediye Meclis Üyesi Sezai Hasdeniz, Erdemli Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Gubur, Ahmet Arı ve Alim Sevindik, Anamur Belediye Meclis Üyeleri, Hasan Ali Sarıca, Sezai Şimşek, Ali Rıza Kibrit, Ahmet Türkay, Uğur Göngör, Ali Rıza Bulut ve Ayhan Yıldız’a rozetlerini taktı. Ardından kurdele kesilerek 82 projenin açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Türe, Genel Başkan Akşener’e muz ve kilim hediye etti. Anamur Belediyespor Asbaşkanı Tunç Özdemir de Akşener’e 82 numaralı formayı hediye etti.
Programın sonunda Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Kubat, sahneye çıktı. Hayranları yağmura rağmen Kubat’ın türkülerine eşlik etti.21-ekim-201800421-ekim-201802421-ekim-201802521-ekim-201802721-ekim-201802821-ekim-201803021-ekim-201803321-ekim-201803921-ekim-201804121-ekim-201804321-ekim-201804421-ekim-2018046

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.