Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Akşener’den hükümete sert eleştiriler

21 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

21-ekim-2018035İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mersin Anamur’da 82.  Proje Toplu Açılış Töreni’nde hükümete sert eleştirilerde bulundu.
Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
ANAMURLU İSTANBUL’DA GEÇMEDİĞİ TÜNELE PARA ÖDÜYOR
“Ülke olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz. 24 Haziran seçimlerinden önce, iktidar ülkeyi uçurmaktan bahsediyordu. ‘Ekonomi kötüye gidiyor’ dedik, ‘seçimden sonra halledeceğiz’ dediler. Sofraya gelen lokmalar küçüldü. Ama Erdoğan, ‘kriz yok’ diyor. Kriz kime yok? Saray’a yok. Günlük harcamaları 2 milyon TL, bu paraya Anamur’da her gün 10 tane ev alabilirsiniz. 2019 yılında, sarayın payını 3 katına çıkardılar. Kriz kime yok? Yandaşa yok. Köprü, hastane otoyol işlerinin hepsi hazine garantili. İstanbul’daki köprülerden, tünellerden Anamurlu geçmeden para ödüyor. Geçiş garantisi yandaşa dolarla ödeniyor. Hepsine maliyetinin 3-5 katı para ödeniyor. Sayın, Erdoğan, milyon dolarlık uçağına bin gel de Anamurlunun halini gör, Anadolu’nun halini gör. Bir koli yumurta, bir teneke yağ kaç liraya çıkmış senin haberin var mı? Süt, mama, zeytin kaç lira? Senin, kiradan, elektrikten, benzinden, mazottan, gübreden, doğal gazdan haberin var mı? Kriz dediğin daha nasıl olur? Enflasyon yüzde 25′i geçti. Gençlerde işsizlik oranı yüzde 20. Güya faize karşısın ama Türkiye faizde dünya lideri. Kriz diyebilmen için daha ne olsun muhterem? Kendimizi mi yakalım.
GENÇLERİMİZ ÜLKEYİ TERK EDİYOR
Her gün atanamayan öğretmenler intihar ediyor. Gençlerimiz ülkeyi terkediyor. 126 bin gencimiz yurt dışına yaşamaya yerleşmeye çıkmış. Daha nasıl bir kriz olsun? Fırından, buzdolabından bahsedip kalkınma masalları anlatıyorsun. Türkiye’yi 2002’dekiyle aynı yere getirdin. Seninle az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik. Sonra dönüp baktık ki bir arpa boyu yol gitmişiz. Enflasyon 2002′dekiyle aynı, işsizlik aynı. Üstüne bir de 470 milyar dolar borç yapmışız. Senin hikayen işte bu. Anamurlu muzu geçen yıl kaça satıyordu, şimdi kaça satıyor?
ERDOĞAN’IN DERDİ GEÇİM DEĞİL SEÇİM
Erdoğan’ın derdi geçim değil, seçim. Milleti 3 ayda yüzde 50 fakirleştirdi. İşçinin, memurun dara düştüğünü de biliyor. Esnafın işçinin tükendiğini de biliyor. Bunların hepsinin kendisinin yüzünden olduğunu biliyor. Ama umurunda değil. Öyle olsa damadına ekonomiyi teslim eder mi? Etrafını saran cahillerin, kendisini kandıranların aklıyla yürür mü? Geçen diyor ki, ‘bazı partiler emeklilik erken olsun diye teklif verdi, ekonomimiz bunu kaldırmaz’ yahu bu ülkede 120 bin makam aracınız var. Kira olarak emekliye verdiğiniz paradan daha fazlasını veriyorsunuz. O arabalardan indiğiniz anda al sana kaynak. Suriyeliye 32 milyar dolar yani 180 milyar lira para harcadınız. Tamam bunlar iyi de kendi vatandaşına niye cebinde akrep var? Sen 46 yaşında emekli olurken sorun yokta 48 yaşında emekliliğe mi taktın? Bazı vatandaşlarımızın hak kaybını önlemek için verdiğimiz teklifi Türkiye’nin sırtına yük sayıyorlar. Vatandaşları refaha ulaştıramayacaksan niye orada oturuyorsun? Türkiye’nin kahrını çekmiş emekliye bu ülkenin verecek parası var. Ve sen de bu parayı vereceksin!
EN BÜYÜK KORKUSU İYİ PARTİ
Erdoğan’ın bir de büyük korkusu var. ‘Bazı partiler’ diye geçiştiriyor ya. İYİ Parti’den korkuyor! Tek derdi seçim, tek korkusu İYİ Parti! Korkunun ecele faydası yok, korktuğun başa gelecek. Söylediği tek şey var, dış güçler. Bir tarihçi olarak ona anlatıyım. Türk milleti bin yıldır dış güçlerle uğraşıyor. Alparslan kime karşı savaştı? Fatih İstanbul’u kimden aldı? Mustafa Kemal kiminle mücadele etti? Türkiye’nin başında hep vardı dış güçler. Devleti FETÖ’ye verirken, fabrikaları satarken, fetöcü generalleri atarken bunları sana dış güçler mi yaptırdı? Rant şantiyelerini kim kurdu? Fabrikaları kim sattı? Sen varken dış güçlere gerek kalmadı ki!
PAPAZ GİTTİ, KRİZ BİTMEDİ
Papaz Brunson oldu, terörist Brunson oldu, ajan Brunson oldu, en son Sayın Brunson oldu. Adam özel uçakla, törenle gitti. Karşılığında papazı alabildi mi? PKK’nın elindeki MİT görevlisi evlatlarımızı geri aldı mı? Her tehditin bu ülkeye zillet olarak dönüyor. Duruşma başlamamış, papazın uçağı hazır, karşılama ekibi hazır, öpeceği Amerikan bayraığı hazır. Beyaz Saray’da yapılacak şov hazır. Başkalarının türkülerini söylemekten vazgeç. İtibarı yerle bir ettin. Milleti aldattın, tarih seni affetmeyecek! Papaz gitti, kriz bitmedi. Ee bu kriz papaz yüzünden değil miydi? Papazı bahane edip yaptığın tüm zamları geri al. Çalışana, emekliye asgari ücretliye kriz zammı yap. Dar zamanda ÖTV’yi kaldır da çark dönsün. Her şeyin üstüne çöküyorsun, İşsizlik Fonu’nu geri ver. Haram lokma yiyorsun!
DAMADI EKONOMİNİN BAŞINDAN AL
Kriz sürsün de Erdoğan zarar görsün demiyoruz biz. Öyle düşünenlerle işimiz olmaz. Ülke için kötü olan bizim için de kötüdür. Damadın açıkladığı boş beleş programların millete bir faydası yok. İYİ Parti’ye kulak ver, damadı ekonominin başından al.  Elektriğe yaptığı yüzde 50 zammı hemen kaldır. sene başında 80 lirayken şimdi 180 lira olan taban gübresini eski fiyatına çekte Anamur’un üreticileri bir nefes alsın. Çalışana, emekliye ve asgari ücretliye kriz zammı yap. Üreticinin, sanayinin yakasını bırak. Bari şu dar zamanda ÖTV’leri kaldır da çark dönsün. İşsizlik fonundan bankalara aktardığın paraları iade et. Bakkalın, fırıncının, pazarcının tepesine dikilip kamerayla şov yapan belediyelerini de uyar. Anamur’a baksınlar, Anamur Belediyesi’ni örnek alsınlar. Kriz sürsün de Erdoğan zarar görsün demiyoruz biz. Öyle düşünenlerle işimiz olmaz. Allah aşkına biraz sus, bir nefes al. Hem kafanı hem nefesini dinlendir. Bundan hem sen hem de milletimiz fayda görür.
ANAMUR’DAN SARAYA ZABITA MI YOLLAYALIM
Damadın açıkladığı boş beleş programların millet bir faydası yok. Kasayı damada teslim ettin, 3 ayda dükkanı batırdı. İYİ Parti’ye kulak ver, damadı hazinenin başından al. Erdoğan’a göre zamların nedeni esnafmış. Polise, zabıtaya market raflarında diş macunu etiketi incelettiriyorlar. Zam varsa zabıtayı arayın diyorlar. Elektriğe yüzde 50 zam yaptın. Şimdi Anamur’dan saraya belediyenin zabıtalarını mı yollayalım? Mühendis ekonomisi gördük, IMF ekonomisi gördük ama zabit ekonomisini ilk kez görüyoruz. Dünyanın bir ucundan tek tuşla ekonomiye yön verilen dünyada bizimkiler zabıtayla ekonomik denge kurmaya çalışıyor. Vay halimize. Ekonominin gerçekleri var ve bu gerçekler milletimizin canını yakıyor. Çare bulmakta senin görevin, ya bir yol bul, yada yoldan çekil. İYİ Parti ülkemizi düze çıkarmak için kadrolarıyla, programlarıyla iyi belediyecilikle hazır.
ERDOĞAN’IN SUUD HAYRANLIĞI TÜRKİYE’NİN TAŞIYAMAYACAĞI BİR YÜK HALİNE GELDİ
Papazın özel uçakla gidişini seyreden Erdoğan, Suudi konsolosunun da elini kolunu sallayarak uçmasına göz yumdu. İnsan hayatına kasteden, Türkiye’nin itibarına alçakça saldıran Suudi Arabistan’a tek laf edemiyor. Neyin diyetini ödüyorsun? Mahdumunun vakfına bağış mı koparacaksın? Meseleyi niye Amerika’ya havale ediyorsun? Bu katilin ülkeden kaçmasına nasıl göz yumarsın? AKP sözcüsü çıkmış dokunulmazlığı var bir şey yapamayız diyor. Milleti aldatmaktan vazgeçin. Viyana sözleşmesi gayet açık. Hakkında ağır suç iddiaları bulunan baş konsolosun dokunulmazlığı yoktur. Bu kadar açık hükme rağmen Türkiye’ye meydan okumuş bir konsolosun gitmesine göz yumulması kabul edilemez. Erdoğan’ın Suud hayranlığı Türkiye’nin taşıyamayacağı bir yük haline gelmiştir. Erdoğan da Suudi dostları da boşuna heves etmesin. Biz Yesevi’nin dergahı Anadolu’da Suud şımarıklığına geçit vermeyeceğiz. İYİ Parti buna asla müsaade etmeyecek.
SURİYELİLERE VATANDAŞLIK İÇİN REFERANDUM YAPALIM
Sayın Erdoğan AB için referandum istemiş. Top dolaştırmana, boşluk aramana gerek yok. Seçimden önce ya bir krize yada bir gündeme ihtiyacın var. Bunu biliyoruz ve İYİ Parti olarak sana bu imkanı veriyoruz. Gel Suriyeli mülteciler meselesini referanduma götürelim. Vatandaşlarımıza soralım Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi, verilmesin mi? Bak ben Anamurlu kardeşlerime soruyorum; Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi? (Vatandaşların bir ağızdan Hayır cevabı vermesi üzerine) Al sana referandum. Hodri meydan.
ANDIMIZ’I OKUDU
Akşener, konuşmasında “Andımız meselesini biliyorsunuz açılım rezaletinde kaldırmışlardı. Ankara Milletvekilimiz İsmail Koncuk’un girişimi üzerine Danıştay Andamız’la ilgili karar aldı. Andımız yeniden okutulsun dediler. Bir baktık ki AK Parti’nin eski ve yeni bakanları sıraya girmişler. Beyler Andımız kararından çok rahatsız olmuşlar. Muhteremler Türküm demekten mi rahatsızsınız, doğruyum demekten mi rahatsızsınız? Şimdi gelin bazıların çok rahatsız edelim” diyerek vatandaşlarla birlikte Andımız’ı okudu.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.