Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Atatürk’e hakaret iddiasına suç duyurusu

13 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

13-ekim-2018024Anamur’da, derste Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı.

Anamur adliyesi önünde toplanan Eğitim Sen, Eğitim İş, ADD, Genel Sağlık İş, CHP ve Vatan Partisi temsilcileri ve üyeleri adına basın açıklaması yapan ADD Anamur Şubesi Başkanı Mutiş Filiz, bir lisede görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin 8 Ekim 2018 pazartesi günü derste müfredat ve yıllık planın dışına çıkarak tekke ve zaviyelerin kapatılması konusunu açtığını belirterek, şunları söyledi.

“Öğrencilerin ‘tekke ve zaviyeler amaçları dışına çıktığından dolayı kapatılmıştır’ demesi üzerine ‘Hayır. Ondan dolayı değil. Atatürk gey olduğu için tekke ve zaviyeleri kapatmıştır. Hatta Atatürk’ün gey olduğunu yazan bir kitap vardır, bu bilginin aksi de ispatlanamamıştır. Ben tekke ve zaviyelerin kapatılmasını yanlış buluyorum’ diyecek kadar ileri gitmiştir. Atatürk’e bilinçli olarak alenen söven bu şahsın bizim gözümüzde değil öğretmenlik yapması, okul bahçesine girmesi dahi kabul edilemez. Atatürk’e sövmeyi marifet sayan, utanmadan sıkılmadan ‘ahlak bilgisi öğretmeni’ sıfatını taşıyan bu şahısla ilgili olarak Anamur Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

BİLİNÇLİ OLARAK YAPILAN BU EYLEMLER CEZASIZ KALMAMALIDIR

Filiz, Atatürk’le ilgili sözler sarf eden Elazığ’daki öğretmenin tutuklanmasının üzerinden daha birkaç gün geçmişken, Anamur’da da benzer bir olay yaşandığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Mesleğine başlarken Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalacağına şerefi, namusu ve bütün mukaddesatı üzerine ant içmiş Atatürkçüler olarak, son yıllarda ülkemiz genelinde Atatürk’e, onun devrimlerine nasıl saldırıldığına hep beraber şahit oluyoruz! Bilinmelidir ki; ülkemizi geriye götürmek, cumhuriyet kazanımlarını silip atmak için bilinçli olarak gerçekleştirilen bu eylemler asla cezasız kalmamalıdır, kalmayacaktır!

Yine, mesleklerinin başında, bütün mukaddesatları üzerine ant içmiş, ancak bu yeminlerine sadık kalmayarak şereflerini, namuslarını işportaya düşürmüş hainler bilmelidir ki, memleketin her köşesi, canını siper etmiş Atatürk sevdalılarıyla doludur! Meydan boş değildir! Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. Olmayacaktır!

Bir eğitim kurumumuzda, genç dimağların Atatürk’le, bilimle, evrensel değerlerle buluşması gereken bu okulumuzda, rehberinin fesli Kadir olmasına şaşırmayacağımız bu sözde öğretmenin, üzerine yemin ettiği mukaddesatı ve eylemi, hakim karşısına çıkacak ve ve bu şahıs hak ettiği cezayı mutlaka alacaktır!

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ÇAĞRI

Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de çağrıda bulunan Filiz, “Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konuda ivedilikle refleks göstermelidir! Gerekli idari soruşturma derhal açılmalıdır. Çünkü gün, tarihine sövenlerin günü değil, tarihine sahip çıkanların günüdür” dedi.

“MÜCADELEDEN GERİ DURMAYACAĞIZ”

Filiz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Anamur ve tüm Türkiye kamuoyu bilmelidir ki, Atatürkçüler olarak, hadlerini ve tarihlerini bilinceye kadar bunlarla da, bunların ağababalarıyla da mücadeleden geri durmayacağız.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Açıklamanın ardından sendikalar ve siyasi partilerin temsilcileri ve üyeleri adliye binasına girerek suç duyurusunda bulundular.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI

Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise öğretmen hakkında inceleme başlattığı öğrenildi. 13-ekim-201800113-ekim-201802513-ekim-2018026

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.