Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Silifke’deki balık çiftlikleri için ÇED kararı

25 Eylül 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

25-eylul-201812016Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK), Silifke’nin Dana adası açıklarına yapılması planlanan 12 balık çiftliği için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’nu yeterli bularak nihai kabul etti. Rapor, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta 10 gün boyunca görüşe açılırken, sırada Aydıncak ve Anamur’da kurulması planlanan balık çiftliklerine İDK kararları var.

Anamur, Aydıncık ve Silifke’de kurulması planlanan 20 civarında balık çiftliği için ÇED süreci hızla işlemeye devam ediyor. Şirketlerin Silifke’nin Dana Adası civarına kuracağı 12 ayrı balık çiftliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’na sunduğu ÇED raporları yeterli bulunarak nihai kabul edildi. Aydıncık’ta kurulması planlanan balık çiftliklerine ait ÇED raporlarını 26 Eylül’de karara bağlayacak olan İDK, daha sonra da Anamur’a kurulması planlanan 7 ayrı balık çiftliği için karar verecek. Tüm İDK kararlarının ardından ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta 10 gün boyunca görüşe açılacak. Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde MERSİN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edebilir.”

Bu sürecin tamamlanmasıyla Bakanlık tarafından balık çiftlikleri için hazırlanan ÇED raporlarına olumlu görüş verilirse şirketler çiftlikleri kurmaya başlayacak.

TEK TİP PROJEYİ HALK PROTESTO ETTİ

Silifke, Aydıncık ve Anamur’da düzenlenen halkı bilgilendirme toplantıları, projelerin birbirine benzemesi ve denize zarar vereceği gerekçeleriyle çevreciler ve yöre halkı tarafından protesto edilince toplantılar yapılamamıştı. Çevreciler ve halk bu toplantıların yapılamadığını tutanak altına almasına rağmen İDK, ÇED raporlarını yeterli buldu.

Anamur’da kurulması planlanan balık çiftliklerine ait ÇED raporlarının görüşüleceği İDK toplantısının tarihi ise henüz açıklanmadı.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.