Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Karakucak Güreşleri Anamur’dan başladı

27 Ağustos 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

27-agustos-2018016Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘5. Geleneksel Karakucak Güreşleri’ Anamur’un Abanoz Yaylası’nda başladı. İlk günün kazanan ve Başpehlivan olan yiğidi ise Hüseyin Gündüz oldu.

Anamur’un Abanoz yaylasında başlayan güreşlere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Gökmen, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP İlçe Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Güreşi Mersin genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Kocamaz güreşler öncesi yaptığı konuşmada ata sporu güreşi gençlere sevdirmek için yola çıktıklarını ifade ederek, “Hem güreşi Mersin genelinde yaygınlaştırmak, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza sevdirmek hem de Kurban Bayramı ile birlikte 30 Ağustos Zafer Haftamızı kutlamak üzere sizlerle beraberiz. Sizlerle beraber 5 yıldır bu yolu yürüyoruz. Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla yılında çıktığımız bu yolda Allah’a çok şükür ki hiç kimseyi mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Verdiğimiz sözlerin büyük bir kısmını da hayata geçirdik.  Özellikle kırsal bölgemizde yapılacak çok iş var ama her şeye rağmen bu 4 buçuk yıl içerisinde Cumhuriyet tarihi boyunca çözülememiş birçok problem çözüldü. Belki her yere anında yetişemedik. Buna ne zaman ne, kaynak, ne personel ne de araç gereç yeterdi. Ama kaldığımız yerden devam ediyoruz ve mümkün olduğunca bugüne kadar beklediği hizmetleri alamamış bölgelere de öncelik vererek inşallah 2019 Mart’ına kadar bu bölgeleri tamamlayacağız” dedi.

Türkiye’nin komşu ülkelerinde yaşanan olayları değerlendiren Başkan Kocamaz, Türk vatandaşların birlik olması gerektiğini ifade ederek,  “Bayramlarımız konusunda hassasiyetimizi koruyabilirsek, işte bu etkinliklerde olduğu gibi hem 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz hem de mübarek Kurban Bayramını birlikte eda ederek, birçok coşkuyu aynı anda yaşayabiliriz. Bunları fırsata dönüştürmek durumundayız. Milli Bayramlarla gençleri bilinçlendirmek, atalarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi anmak hem de geleceğe güvenle bakmak için geçmişten ders çıkarmak olarak bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Dini bayramlarda milletimiz ve İslam âlemi için çok özel günler. Bu günlerde insanlarımız bir araya geliyor, paylaşıyor ve bütünleşiyor. Vatandaşlarımız bu bayramlar sayesinde arada dargınlık varsa onları bir kenara atıyor ve milli ve manevi değerlerimiziz coşku içerisinde yaşıyor. Ben bir kez daha mübarek Kurban Bayramınızı ve 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyor, başta sizler ve tüm Mersinimize tüm Türk dünyasına ve İslam âlemine hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yiğitler er meydanına imzasını attı

Türklere özgü yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak Güreşleri’nin beşincisini Anamur’dan start veren Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde Abanoz Yaylası’nda boy gösteren yiğitler unutulmayacak bir güreş müsabakasına daha imza attı. Başcazgır Şükrü Kayabaş ve Cazgır Emin Gel’in sunumları ve manileri ile renklenen etkinlikte, seyirciler güreşçileri dikkatle ve ilgi ile izlerken, kıyasıya mücadele veren güreşçilerin mücadeleleri ise göz doldurdu.

Karakucak Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından katılan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etme fırsatı bulurken, minikler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere 3 kategoride mücadele eden ve dereceye giren güreşçilerin zafer sevinci ise görülmeye değerdi.

90+ kiloda güreşen Hüseyin Gündüz ile Çağrı Çiğdem mücadelesinden Gündüz galip gelerek Abanoz Yaylası’nda Başpehlivan oldu. Çağrı Çiğdem’in ikinci olduğu mücadelede Taki Taşdemir ve Eren Turan üçüncülüğü paylaştı.

Dereceye giren güreşçiler ödüllerini MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldı.

Abanoz’un serin havası Sevcan Orhan şarkıları ile ısındı

Güreşlerden sonra başlayan konser etkinliğinde sahneye ilk çıkan isim Mersin’in sevilen isimlerinden Kadir Somer oldu. Abanoz Yaylası’nın semaları havai Fişek gösterileri ile renklenirken, Kadir Somer’den sonra sahne alan Sevcan Orhan türkülerini, Abanoz’un serin havasına rağmen alanı dolduran dinleyicileri ile hep bir ağızdan seslendirdi.

Sevcan Orhan konser esnasında Başkan Kocamaz’a düzenlediği kültürel etkinlikler için teşekkürlerini ileterek, “Bu bölgenin insanına kavuşmak böyle temas etmek bugün bize nasip oldu. İlginiz, sevginiz ve kültürünüze bağlılığınız için sonsuz teşekkür ediyoruz. Böyle etkinlikler her zaman olmuyor. Burhanettin Başkan’ın kültürel etkinliklere olan ilgisi hakikaten takdir edilmeye değer” diye belirtti.

Sahneye Arabım Fellahi isimli sevilen parçası ile çıkan Orhan, Bahçada Yeşil Çınar, Leylim Ley, Ezele,  Madem ki Ben Bir İnsanım gibi birbirinden güzel türküleri ile Abanoz Yaylası’nı salladı.

Sportif faaliyetlerin ardından gerçekleşen konserlerle coşan vatandaşlar Abanoz’dan mutlu ayrıldı. 27-agustos-201802327-agustos-201800827-agustos-201801027-agustos-201800527-agustos-201802027-agustos-201801227-agustos-201801327-agustos-201801727-agustos-201801827-agustos-2018009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.