Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da E-Services Education Projesi

02 Ağustos 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-agustos-2018011Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından desteklenen Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Yunanistan ile ortaklaşa yürütülen  Erasmus + KA2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar E-Services Education Projesi kapsamında bir gün süren çoğaltıcı etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Ruşen, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan Proje Koordinatörü Esra Öğür, il ve ilçelerden öğretmenler katıldı.

Ünlüselek Hotel’deki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Ağustos sonundaki etkinlikle projenin sona ereceğini ancak içerik yaygınlaştırma çalışmalarının süreceğini belirterek, “Bütçesi ve içeriği itibariyle ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için uzun soluklu ve kapsamlı bir proje oldu. 3 yol boyunca projeyi sürdürdük ve bir eksiklik olmadan tamamlıyoruz. Tatilinizi yarıda keserek katıldığınız için teşekkür ederim” dedi.

YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet Ruşen de müdürlük olarak EBA eğitim bilişim ağı içerik çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “Fatih Projesi’ni yürüten müdürlüğüz. Fatih Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na eğitimde teknolojiyi entegre eden, internet altyapı hizmetleri ile etkileşimli tahta hizmetleri sunan, öğretmen eğitimleriyle beraber içerik üreten birimiz” dedi.

İçerik olmadan etkileşimli tahta, internet altyapısı ve bilgisayar hizmeti sunmanın anlamlı olmayacağını ifade eden Ruşen, “Kaliteli güncel bilgiye güvenilir kanallardan ulaşma konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sene müfredat tüm sınıf seviyelerinde güncellendi. Bu değişime yetişmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan bilgiye teknolojiyi kullanarak ulaşılıyor ve biz de bu ihtiyaca uygun hareket ediyoruz ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize kaliteli, güvenilir, güncelliğini koruyan bilgilerle hizmet etmek istiyoruz. Teknolojinin yenilikleriyle içeriklerimizi zenginleştirmekteyiz.” diye konuştu.

YEĞİTEK olarak yeni mobil uygulamalar geliştirdiklerini ve öğretmenlerin de desteğiyle soru uygulaması başlattıklarını ifade eden Ruşen, E-Services Education Projesi’nin bu çalışmalara katkı sağlayacağını kaydetti.

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Esra Öğür de projenin tanıtımını yaptığı sunumda, Anamur ve Yunanistan’ın Arta şehrinde eğitim gören öğrencilere sunulmak üzere yeni bilgi iletişim teknolojileri geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Farklı gruplar, özellikle de dezavantajlı olarak nitelendirilen öğrenciler tarafından kolay erişilebilir, yenilikçi bir araç, çok amaçlı bir e-öğrenim platformu oluşturmayı, okul eğitimini modernize ederek günümüz teknolojisine uyumlu hale getirmeyi, bilgiye erişimi kolaylaştırma ve cazip hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Öğür, çoğaltıcı etkinlik kapsamında ders sunumları, dijital içerik geliştirme eğitimi ve içerik oluşturma çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Ardından ders sunumlarına geçildi. 2-agustos-20180042-agustos-20180052-agustos-20180062-agustos-20180072-agustos-20180082-agustos-20180092-agustos-20180102-agustos-20180122-agustos-20180132-agustos-2018014

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.