GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Soylu’nun talimatına karşı Valiliğe dilekçe

02 Temmuz 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-temmuz-2018032CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhuriyet Halk Partili il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole kabul edilmemeleri için valiliklere talimat gönderdiği yönündeki açıklamasının ardından Mersin Valiliği’ne verdiği dilekçede Anayasa’nın 137. maddesi uyarınca bu emrin kanunsuz olduğunu kaydetti.

Aktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Soylu’nun Valiliklere gönderdiği talimatı tam bir hukuk tanımazlık ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisine yönelik büyük bir saygısızlık olarak niteliyorum. Konuyla ilgili Mersin Valiliği’ne de bir dilekçe gönderdim. Vali Ali İhsan Su’yu, Anayasanın 137. maddesi uyarınca, Soylu’nun bu kanunsuz emrini uygulamamaya davet ettim.

Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır.

Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir.

Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.

Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır.”

Aktay, Valiliğe sunduğu dilekçede, şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti Mersin VaIiIiği’ne

Sayın Ali İhsan Su

Mersin Valisi

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlarının bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul edilmemesi için valiliklere talimat gönderdiğini 28.06.2018 günü bizzat kamuoyuna açıklamıştır.

Bu son derece kötü niyetli ve açıkça mevzuata aykırı bir “kanunsuz emir”dir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın “Kanunsuz Emir”le ilgili 137. maddesi: “Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir.” demektedir.

Halen Mersin Valiliği internet sitesinde bulanan ve “O5/OS/2012 Tarih ve 28283 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nin ekinde yer alan Genelgeye göre düzenlenmiş olan il protokol listesinin 24. sırası iktidar partisi, ana muhalefet partisi ve TBMM’de grubu bulunan diğer partilerin il başkanlarına ayrılmıştır.

İçişleri Bakanı Sayın Soylu’nun bu yasal listeyi keyû bir kararla tanzim etmeye, Cumhuriyet Halk Partisi’ni devlet protokolünden çıkarmaya kalkışması tam bir hukuk tanımazlıktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisine ve değerlerine yönelik büyük bir saygısızlıktır.

Kendisine hak ettiği cevap partimizce verilecektir. Ancak Mersin Valisi olarak siz de bu kanunsuz emri yerine getirmemek ve bu kanunsuzluğu, size emri veren makama bildirmekle yükümlüsünüz.

Bu nedenle, size yönelik bu kanunsuz emre karşı Anayasal görevinizi yerine getirmenizi ve söz konusu talimatı uygulamamanızı talep ediyorum.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.