Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde mezuniyet töreni yapıldı.

22 Haziran 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Okul bahçesindeki törene, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Okul Müdürü Naci Şen, okul müdürleri, öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Naci Şen, törende yaptığı konuşmada, 48. dönem mezunu 144 öğrenciyi tebrik ederek, “Bu günün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz değerli velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını kutluyorum” dedi.

Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak her geçen gün adından söz ettiren, örnek uygulamaları ile dikkatleri çeken, sosyal, sportif ve kültürel alanda yaptığı etkinliklerle hep ön planda olan, sosyal sorumluluk projeleri yapan, bu tür projelere hep destek veren öncü bir okul olduk. Sportif alanda birçok başarılara her yıl olduğu gibi bu yıl da imza attık. Bu yıl bir çok sosyal sorumluluk projesi de gerçekleştirerek toplumsal duyarlılığı artırmaya çalıştık. Bu yolda ilerlemeye durmadan devam ediyoruz. Bilimsel projeler ürettik. TÜBİTAK 4006 bilim fuarını dört yıldır düzenliyoruz. 1971 yılından beri verdiğimiz mezunlar, geçmişten geleceğe bir çok değerli devlet adamı, yönetici, bilim adamı, doktor, mühendis, öğretmen olarak ülkemize hizmet etmektedir. Okulumuz, Bizi bizden ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Hayallerimiz ve ideallerimiz hiç bitmeyecektir. Enerjiniz bizlere sinerji vermeye devam ettiği sürece bir çok güzelliklere ve projelere hep beraber imza atmaya devam edeceğiz.

Değerli velilerimiz, emanet olarak aldığımız kıymetli evlatlarınızı, öğretmenlerim ve personelimle bir eğitimci duyarlılığı göstererek, onların kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, vatanını, milletini seven, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere takdim ediyoruz.

Değerli velilerimiz, sizlerin bu günkü duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve bin bir zorluklarla, zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebeği evlatlarınızı, yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi.

Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz rehberlik ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili Gençler, Okula başladığınız günden bugüne kadar, bilgi ve erdemle donatıldınız. Şu an mezuniyet duygusunu yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte okulunuzu, bizleri ve ailenizi başarıyla temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Bundan sonra da değerlerimize bağlı, vatan ve millet sevdası hiç bitmeyen bireyler olarak sizleri görmek istiyoruz.

Saygıdeğer misafirlerimiz, Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’ sini gerçekleştirecek, ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biridir ve biri olamaya devam edecektir.  Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan da öğrencileri kutlayarak, “Bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar dilerim. Bir hafta sonra yeni bir başlangıç yapacaksınız. Üniversite eğitiminizi de tamamlayarak ülkemize hizmet etmenizi temenni ediyorum. Öğretmenlerimizin, ailelerin ve öğrencilerimizin verdiği emeklerin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Öğrencilerin sunduğu müzik dinletilerinin ardından dönem birincisi Özlem Çalış, dönem ikincisi Ayşegül Armut ve dönem üçüncüsü Kübra Doğan’a altın hediye edildi ve plaket sunuldu. Akın Tarım’dan Sonay Akın’a ise sponsor desteği sağladığı için plaket takdim edildi. Dönem birincisi Özlem Çalış, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Çalış, yaptığı konuşmada öğretmenlerine ve velilere teşekkür ederek, “Artık bu özveri ve emeklerin karşılığın verme zamanı. Mutluluk en karanlık zamanlarda bile bulunabilir, sadece ışıkları yakmayı unutmayın” diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere gruplar halinde plaket takdim edildi. Ardından hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyetin coşkusunu yaşayan öğrenciler, oyun havaları eşliğinde eğlendi.

22-haziran-201803722-haziran-201803522-haziran-201804722-haziran-2018065

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.